ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΒΕΤΙΑΣ

Εθνική Ελβετίας: Αναστάτωση στη συνέντευξη Τύπου του Γιακίν μετά από ερώτηση αν έχει "αλβανοποιηθεί" η ομάδα

Switzerland's head coach Murat Yakin looks on during the World Cup group G soccer match between Brazil and Switzerland, at the Stadium 974 in Doha, Qatar, Monday, Nov. 28, 2022. (AP Photo/Natacha Pisarenko)
Ο Μουράτ Γιακίν @ 2024 NATACHA PISARENKO / AP IMAGES

Ένας δημοσιογράφος ρώτησε τον Μουράτ Γιακίν αν έχει "αλβανοποιηθεί" η εθνική Ελβετίας, προκαλώντας μια "παγομάρα" στην αίθουσα.

Η εθνική Ελβετίας προετοιμάζεται για το Euro 2024 με τον Μουράτ Γιακίν να συμπεριλαμβάνει στη λίστα του τον Στίβεν Τσούμπερ της ΑΕΚ, αλλά και τον Λεωνίδα Στεργίου που αγωνίζεται στη Στουτγκάρδη και έχει ελληνικές ρίζες.

Λίγες μέρες πριν από την έναρξη του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Γιακίν, ένας δημοσιογράφος τον ρώτησε "αν έχει αλβανοποιηθεί η Ελβετία αρκετά;", προκαλώντας μια αναστάτωση. Ο υπεύθυνος Τύπου του ζήτησε να διευκρινίσει τι εννοεί με την ερώτηση και εκείνος απάντησε ότι εννοεί το επιπέδο νοοτροπίας των συναισθημάτων.

Ο Γιακίν ωστόσο επέλεξε να του απαντήσει μάλλον με μια διάθεση σαρκασμού, όπως αναφέρει η Blick. "Μια μέρα, η αλβανική θα γίνει η πέμπτη επίσημη γλώσσα της Ελβετίας" και χαμογέλασε.

Στη συνέχεια όμως σε πολύ πιο σοβαρό ύφος απάντησε: "Εγώ προσωπικά έχω διαφορετική προέλευση (σ.σ. από την ελβετική). το ξέρετε αυτό. Δεν κάνω διαχωρισμούς. Έπαιξα με παίκτες από διαφορετικές κουλτούρες, προφανώς και από την Αλβανία και το Κόσοβο και σήμερα είναι το ίδιο πράγμα".

Το Μέσο που εκπροσωπούσε ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος πήρε αποστάσεις από το συγκεκριμένο περιστατικό.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΒΕΤΙΑΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ EURO 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ