EURO 2024

Εθνική Ισπανίας: Το Γιβραλτάρ θα καταγγείλει στην UEFA το σύνθημα παικτών της ρόχα

Spain's team captain Alvaro Morata, with the microphone, introduces player Rodri, center, to the fans during celebrations of the Spanish team's European soccer championship title on a stage at Cibeles square in Madrid, Monday, July 15, 2024. Spain defeated England in the final of the Euro 2024 soccer tournament in Berlin on Sunday evening. (AP Photo/Andrea Comas)
Η ομάδα της Εθνικής Ισπανίας. @2024 ANDREA COMAS/AP IMAGES

Ένα σύνθημα των παικτών της Εθνικής Ισπανίας κατά την διάρκεια των πανηγυρισμών στη φιέστα για την κατάκτηση του Euro θεωρήθηκε προκλητικό από την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία του Γιβραλτάρ και αναμένεται να υπάρξει καταγγελία στην UEFA.

Κατά την διάρκεια της χθεσινής φιέστας (15/7) της Εθνικής Ισπανίας για την κατάκτηση του Euro οι Ρόδρι και Μοράτα τραγούδησαν το σύνθημα " το Γιβραλτάρ είναι ισπανικό", γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδία του Γιβραλτάρ, η οποία εξέλαβε το συγκεκριμένο σύνθημα ως προσβλητικό.

Συγκεκριμένα ο ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Σίτι, Ρόδρι συνέχισε το σύνθημα καθώς βγήκε στη σκηνή και το τραγούδησε, ενώ ο αρχηγός της Ισπανίας Άλβαρο Μοράτα παρακολουθούσε δίπλα του. Οι παρευρισκόμενοι φίλαθλοι άρχισαν και εκείνοι με την σειρά τους να συνοδεύουν με την φωνή τους τους παίκτες της Ρόχα.

Αυτό το σύνθημα ήταν η αφορμή της ανακοίνωσης από την πλευρά της ομοσπονδίας, η οποία ανέφερε: "Η Ομοσπονδία του Γιβραλτάρ σημείωσε τον εξαιρετικά προκλητικό και προσβλητικό χαρακτήρα των πανηγυρισμών γύρω από την κατάκτηση του Euro 2024 από την εθνική ομάδα ανδρών της Ισπανίας.

Η Ένωση λαμβάνει σήμερα το πρωί συμβουλές για την υποβολή καταγγελίας στη διοργανώτρια αρχή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, την UEFA, σχετικά με τα απαράδεκτα συνθήματα και τα τραγούδια, που αφορούν το Γιβραλτάρ, που τραγουδήθηκαν από τους παίκτες της Εθνικής Ομάδας Ανδρών της Ισπανίας μετά την κατάκτηση του Euro 2024.

Το ποδόσφαιρο δεν έχει θέση για τέτοιου είδους συμπεριφορές".

TAGS EURO 2024 ΕΘΝΙΚΗ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΣΠΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ