ΕΘΝΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Εθνική Ιταλίας: Ανακοίνωσε την παραμονή του στην ομάδα ο Μπουφόν

Italian's goalkeeper Gianluigi Buffon holds a cup during a walkaround at Wembley Stadium, a day ahead of the international friendly soccer match between England and Italy in London, Monday, March 26, 2018. (AP Photo/Frank Augstein)
Ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν. @2018 FRANK AUGSTEIN/ AP IMAGES

Η Εθνική Ιταλίας θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τον Τζιανλουίτζι Μπουφόν, ο οποίος αποφάσισε εν τέλει να μην αποχωρήσει από την ομάδα, με τον ίδιο να δηλώνει χαρούμενος που του δίνεται αυτή η ευκαιρία.

Ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν εξέταζε σοβαρά το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από την Εθνική Ιταλίας έπειτα από την οδυνηρή ήττα από την Ελβετία, η οποία έφερε τον αποκλεισμό των Ιταλών από το Euro, ωστόσο ο άλλοτε τερματοφύλακας της Γιουβέντους ανακοίνωσε πως θα συνεχίσει τελικά στον ρόλο του ως team manager.

Ο Ιταλός αποφάσισε να γνωστοποιήσει την απόφασή του με μία δήλωση, με τον ίδιο να αναφέρει: "Είμαι ευτυχής που θα συνεχίσω. Η φανέλα των "Ατζούρι" είναι η δεύτερη φύση μου και είμαι χαρούμενος που μπορώ να συνεχίσω το ταξίδι ως director που ξεκίνησα πριν από λιγότερο από ένα χρόνο με την Εθνική ανέφερε ο Μπουφόν.

"Ευχαριστώ τον πρόεδρο Γκραβίνα για τον σεβασμό του και όπως πάντα στην καριέρα μου, θα δώσω τα πάντα για την Εθνική. Τους τελευταίους μήνες, μπόρεσα να μάθω πράγματα που ελπίζω ότι μπορούν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη του project της Εθνικής Ιταλίας και να ενισχύσουν όλες τις ομάδες των "Ατζούρι".

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γκραβίνα σχολίασε επίσης την απόφαση του Μπουφόν να συνεχίσει ως team manager της ομάδας.

"Ο Τζίτζι είναι μια εξαιρετική πηγή για την FIGC (Ιταλική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου) και τη χώρα. Ενσωματώθηκε σε αυτόν τον νέο ρόλο με μεγάλο επαγγελματισμό, τον πιστεύω που θέλει τόσο έντονα να συνεχίσει να προσφέρει την προσφορά του στο project των "Αντζούρι.

Όπως είπα ήδη την ημέρα της παρουσίασής του, πρόθεσή μου είναι να τον συμπεριλάβω σε έναν ακόμη πιο λειτουργικό ρόλο εντός της δομής. Η επιβεβαίωσή (της παραμονής) του ήταν ο πρώτος μου στόχος στην επανεκκίνηση της Εθνικής και αποτελεί σπουδαία είδηση για όλο το ιταλικό ποδόσφαιρο".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ