EURO 2024

Εθνική Ιταλίας: Απογοητευμένος ο Γκασπερίνι με τον Σπαλέτι για τον αποκλεισμό από το Euro

Atalanta's head coach Gian Piero Gasperini gestures during the Europa League semifinal second leg soccer match between Atalanta and Marseille at the Bergamo's stadium, in Bergamo, Italy, Thursday, May 9, 2024. (AP Photo/Antonio Calanni)
Ο Πιέρο Γκασπερίνι. @2023 ANTONIO CALANNI/AP IMAGES

Ο Τζιάν Πιέρο Γκασπερίνι μίλησε σε συνέντευξή του σε ιταλικό μέσο για την πορεία της Ιταλίας στο Euro, με τον Ιταλό τεχνικό να δηλώνει απογοητευμένος με τον αποκλεισμό επιρρίπτοντας παράλληλα ευθύνες στον Λουτσιάνο Σπαλέτι για το τελικό αποτέλεσμα.

Η Εθνική Ιταλίας γνώρισε τον πικρό αποκλεισμό από την Ελβετία στην φάση των 16 του Euro προκαλώντας τεράστια απογοήτευση στους Ιταλούς φιλάθλους, με τον προπονητή της Αταλάντα Τζιάν Πιέρο Γκασπερίνι να μοιράζεται το ίδιο συναίσθημα, ενώ επίσης δεν δίστασε να κατηγορήσει σε συνέντευξή του τον Λουτσιάνο Σπαλέτι για την αποτυχία.

Ο Ιταλός τεχνικός των "Μπεργκαμάσκι" αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στον ομοσπονδιακό προπονητή της "Σκουάντρα Ατζούρα", ενώ επίσης έδωσε μερικά στοιχεία για την κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθήσει η Εθνική από εδώ και πέρα.

"Συμμερίζομαι την ίδια άποψη με πολλούς άλλους", δήλωσε ο Γκασπερίνι.

"Μας έλειπε η ομάδα. Ο Σπαλέτι δεν μπόρεσε να μεταδώσει ορισμένες αρχές και μόνο ο ίδιος μπορεί να γνωρίζει τους λόγους. Η Ιταλία έμοιαζε άδεια και αυτό ήταν η μεγαλύτερη απογοήτευση.

Η εθνική ομάδα της Ιταλίας πάντα ξεχώριζε για τη σταθερότητα και την αίσθηση του δεσίματος στην ομάδα. Δεν είχαμε ποτέ τον Πελέ, τον Μαραντόνα, τον Κρόιφ ή τον Μέσι, αλλά ποτέ δεν μας έλειψαν οι εξαιρετικοί ποδοσφαιριστές.

Οι νικητές της Χρυσής Μπάλας μας λέγονται Ριβέρα, Ρόσι και Μπάτζιο. Το 2006 το κέρδισε ένας αμυντικός, ο Κανναβάρο. Σε εκείνη την ομάδα (που κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο) υπήρχαν οι Ιακουίντα, Καμορανέζι, Τζιλαρντίνο, Όντο, Γκρόσο και Περότα.

Εμείς οι Ιταλοί θέλουμε να αρχίσουμε τα πάντα από το μηδέν όταν υπάρχει μια απογοήτευση. Αντιθέτως, θα πρέπει να πάρουμε ένα μάθημα και να ξεκινήσουμε από τους τομείς της νεολαίας. Το 80% των νέων Ιταλών παίζει ποδόσφαιρο και αν δεν είμαστε σε θέση να τους εξελίξουμε και να τους φέρουμε στην πρώτη ομάδα, το σύστημα είναι λάθος".

Ζούμε τη μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου με το Πάμε Στοίχημα στα καταστήματα ΟΠΑΠ και παίζουμε με τις καλύτερες αποδόσεις, special promos, ανανεωμένο bet builder αλλά και με football party με μια νέα προσφορά κάθε μέρα. Ευρωπαϊκό θα πει παίζουμε μαζί. Πάμε Στοίχημα στα καταστήματα ΟΠΑΠ.

18+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα |

TAGS EURO 2024 ΕΘΝΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ