ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Εθνική: Μόνο η πρώτη θέση στον όμιλο του Nations League μπορεί να οδηγήσει στα playoffs του Μουντιάλ

Εθνική: Μόνο η πρώτη θέση στον όμιλο του Nations League μπορεί να οδηγήσει στα playoffs του Μουντιάλ
INTIME SPORTS

Σε αντίθεση με το Euro, όπου και οι δεύτεροι των ομίλων του Nations League ελπίζουν σε παρουσία στα playoffs, στο Μουντιάλ δεν ισχύει κάτι τέτοιο αφού μόνο η πρώτη θέση στον όμιλο οδηγεί στη "δεύτερη ευκαιρία".

Η Εθνική Ελλάδας διεκδικεί μαζί με την Αγγλία την πρώτη θέση του ομίλου στο Nations League προκειμένου να εξασφαλίσει την απευθείας άνοδο στη League A. Παράλληλα, η πρώτη θέση δίνει το δικαίωμα και για μια δεύτερη ευκαιρία σε όποια ομάδα την καταλάβει, σε περίπτωση που αυτή δεν βρίσκεται στις πρώτες δύο θέσεις των προκριματικών ομίλων που ακολουθούν για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Όπως διαβάσατε αναλυτικά στο SPORT24, οι τέσσερις καλύτεροι νικητές των ομίλων του Nations League θα προστεθούν στους 12 δεύτερους των προκριματικών ομίλων και οι 16 αυτές ομάδες θα διεκδικήσουν μέσω τεσσάρων μονοπατιών σε στιλ Final Four τέσσερα ακόμη εισιτήρια για το Μουντιάλ.

Επειδή όμως είναι πολύ πιθανό οι τέσσερις κορυφαίοι νικητές να έχουν εξασφαλίσει την πρώτη ή τη δεύτερη θέση στους προκριματικούς ομίλους, τα συγκεκριμένα εισιτήρια θα μεταβιβαστούν στους επόμενους νικητές των ομίλων. Γεγονός που σημαίνει πως τα εισιτήρια αυτά δεν θα περάσουν στους δεύτερους των ομίλων όπως συμβαίνει για το Euro, αλλά αφορούν αποκλειστικά νικητές ομίλων.

Τον πρώτο λόγο για τα εισιτήρια αυτά έχουν, όπως είναι λογικό, οι νικητές των ομίλων της League A που προηγούνται στο Nations League ranking. Στο πολύ πιθανό ενδεχόμενο λοιπόν που οι ομάδες αυτές εξασφαλίσουν μια από τις δύο πρώτες θέσεις στους προκριματικούς ομίλους του Μουντιάλ τότε τα εισιτήριά τους θα μεταβιβαστούν στους καλύτερους νικητές από τη League B. Η ίδια διαδικασία θα ακολουθηθεί και στην περίπτωση που και αυτές οι ομάδες εξασφαλίσουν μια θέση στα playoffs μέσω των προκριματικών, με τα εισιτήριά τους να περνούν στους νικητές των ομίλων της League C και ούτω καθεξής.

  • 1ος, απευθείας άνοδος στη League A
  • 2ος, playoffs ανόδου στη League A
  • 3ος, playouts υποβιβασμού στη League C
  • 4ος, απευθείας υποβιβασμός στη League C
TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΛΛΑΔΑ NATIONS LEAGUE ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ