THE SPORTS ECONOMIST

Εθνική ομάδα και Ιβάν Γιοβάνοβιτς: Αυτή είναι η αλήθεια

SUPERLEAGUE 2023-2024 /  -  (  / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE 2023-2024 / - ( / EUROKINISSI) ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Παρά τη διαρκώς εντεινόμενη σεναριολογία, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν είχε μέχρι και σήμερα επικοινωνία με κανέναν από την ΕΠΟ – είτε από τη νυν διοίκηση είτε από την επόμενη – για τη θέση του ομοσπονδιακού τεχνικού της Εθνικής.

Από την πρώτη στιγμή ουσιαστικά της δεκεμβριανής απομάκρυνσής του από τον πάγκο του Παναθηναϊκού, το όνομα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει συνδεθεί, άλλοτε εντονότερα, άλλοτε λιγότερο, με την Εθνική. Ολοένα και αυξανόμενη η ένταση της σχετικής σεναριολογίας μετά τον αποκλεισμό της γαλανόλευκης από το Euro και τη μη ανανέωση του συμβολαίου του Γκουστάβο Πογέτ.

Κατάληξη των τελευταίων ημερών η εκτίμηση πως ο Σέρβος προπονητής θεωρείται φαβορί για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. Ανεξαρτήτως αν υπάρχει μια τέτοια σκέψη στο μυαλό των υπευθύνων της ελληνικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας και είτε του απερχόμενου είτε του επερχόμενου προεδρείου της, σύμφωνα με όσα γνωρίζει το SPORT24, ο Γιοβάνοβιτς δεν είχε μέχρι και σήμερα την παραμικρή επαφή και επικοινωνία με κανέναν από την ΕΠΟ. Ούτε τη… νυν ΕΠΟ, ούτε αυτήν που θα σχηματιστεί μετά τις εκλογές του Ιουλίου.

Ο 62χρονος τεχνικός περνάει τον χρόνο του μεταξύ Σερβίας και Κύπρου, χωρίς να – δείχνει τουλάχιστον πως – επείγεται να επιστρέψει στους πάγκους. Εννοείται πως θα το κάνει, άγνωστο και αβέβαιο αν θα τον ενδιέφερε η προοπτική μιας εθνικής ομάδας, ακόμη περισσότερο συγκεκριμένα της ελληνικής εθνικής ομάδας, ανεξαρτήτως της… γεωοπολιτικής που καθορίζει σε σημαντικό βαθμό το πλαίσιο λειτουργίας και καθημερινότητάς της.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, μέχρι στιγμής, κάτι που να έχει φτάσει στον Γιοβάνοβιτς ώστε να το εξετάσει, παρά τα περί του αντιθέτου θρυλούμενα, για την Εθνική δεν υπάρχει. Αν και εφόσον συμβεί, προφανώς και θα αναλυθεί από τον Σέρβο, αλλά μέχρι τότε οποιαδήποτε άλλη συζήτηση δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα για τον πρώην τεχνικό του Παναθηναϊκού.

TAGS THE SPORTS ECONOMIST ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ