ΕΘΝΙΚΗ ΟΥΑΛΙΑΣ

Εθνική Ουαλίας: Ο Κρεγκ Μπέλαμι ανακοινώθηκε ως νέος προπονητής

Ο Κρεγκ Μπέλαμι
Ο Κρεγκ Μπέλαμι AP PHOTO/LUCA BRUNO

Ο Κρεγκ Μπέλαμι ανακοινώθηκε ως ο νέος τεχνικός της Εθνικής Ουαλίας μέχρι το 2028 Ο παλαίμαχος επιθετικός θα αποτελέσει τον διάδοχο του Ρόμπερτ Πέιτζ στον πάγκο του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

Ο Κρεγκ Μπέλαμι θα αναλάβει καθήκοντα επικεφαλή στον πάγκο της Εθνικής Ουαλίας καθώς ανακοινώθηκε ως ο νέος τεχνικός του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος έως το 2028. Ο 44χρονος παλαίμαχος επιθετικός θα είναι ο διάδοχος του Ρόμπερτζ Πέιτζ, ο οποίος δεν ικανοποίησε τους Ουαλούς μετά την αποτυχία πρόκρισης στο Euro 2024 ενώ τους ιθύνοντες της ομοσπονδίας επηρέασε και το ισόπαλο 0-0 σε φιλικό με το Γιβραλτάρ.

Ο Μπέλαμι που θα αναλάβει τις τύχες της Ουαλίας αποσύρθηκε από την δράση το 2014. Ο τελευταίος σταθμός της ποδοσφαιρικής του καριέρας ήταν η ομάδα του Κάρντιφ. Ο 44χρονος είχε αγωνιστεί σε ομάδες όπως η Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Σίτι και Γουέστ Χαμ και είχε στο ενεργητικό του πάνω από 400 εμφανίσεις.

Ενώ με την φανέλα της Εθνικής Ουαλίας, πραγματοποίησε 78 συμμετοχές και υπήρξε αρχηγός από το 2007-2010.

Με την ιδιότητα του προπονητή ο 44χρονος, από όταν κρέμασε τα παπούτσια του, υπήρξε βοηθός στην τεχνική ηγεσία της Μπέρνλι. Παράλληλα, έχει εργαστεί στις ακαδημίες διαφόρων ομάδων όπως της Άντερλεχτ και του Κάρντιφ.

Ο Μπέλαμι, δήλωσε σχετικά με την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του πάγκου της Ουαλίας:

"Θα αφοσιωθώ πλήρως στην εξέλιξη της Ομάδας και αισθάνομαι παθιασμένος ώστε να φέρω διαρκή επιτυχία στο Ουαλικό ποδόσφαιρο".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΟΥΑΛΙΑΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ