ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Εθνική πόλο γυναικών: Τέλος η Καμμένου, προ των πυλών ο Παυλίδης

Η προπονήτρια της Εθνικής Ελλάδας, Αλεξία Καμμένου, σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με την Ισπανία για τον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος πόλο γυναικών 2022, Σπλιτ | Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022
Η προπονήτρια της Εθνικής Ελλάδας, Αλεξία Καμμένου, σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με την Ισπανία για τον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος πόλο γυναικών 2022, Σπλιτ | Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022 EUROKINISSI SPORTS

Σε αλλαγή σκυτάλης μετά από σχεδόν τρία χρόνια προχωράει η Εθνική πόλο γυναικών, καθώς η Αλεξία Καμμένου αναμένεται εντός των επόμενων ωρών να αποτελέσει παρελθόν, με τον Χάρη Παυλίδη να είναι αυτός που θα αντικαταστήσει την πολύπειρη προπονήτρια.

Κλείνει ο επιτυχημένος σχεδόν τριετής κύκλος της Αλεξίας Καμμένου στην Εθνική πόλο γυναικών, καθώς η Ελληνίδα προπονήτρια αναμένεται σύντομα να αποτελέσει παρελθόν από τον "γαλανόλευκο" πάγκο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας έχει πάρει την απόφαση για ανανέωση εντός της ομάδας, με αποτέλεσμα να μην προχωράει στη σύναψη νέας συνεργασίας με την Καμμένου.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Κυριάκος Γιαννόπουλος, ευχαρίστησε την 55χρονη προπονήτρια και το τεχνικό επιτελείο για όσα προσέφεραν στην Εθνική.

Η πολύπειρη τεχνικός έκανε ντεμπούτο με την Εθνική τον Ιανουάριο του 2022, ενώ στο διάστημα της παρουσίασης στο τιμόνι της "γαλανόλευκης" κατάφερε να οδηγήσει την ομάδα πόλο γυναικών σε Ολυμπιακούς Αγώνες μετά από 16 χρόνια, καταλαμβάνοντας στο Παρίσι την 7η θέση.

Η κ. Καμμένου φεύγει με δύο μετάλλια, καθώς το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό του 2022 και το χάλκινο το 2024 στην Ολλανδία, ενώ στο Παγκόσμιο της ίδιας χρονιάς κατετάγη 4η χάνοντας στον μικρό τελικό από την Ισπανία στο γκολ (10-9) από την Ισπανία.

Ωστόσο, η καθοδήγηση της Εθνικής θα παραμείνει σε ελληνικά χέρια, αφού ο Χάρης Παυλίδης θα αναλάβει τη δύσκολη αποστολή να αντικαταστήσει την 55χρονη προπονήτρια.

Μέχρι πρότινος ο 53χρονος τεχνικός καθόταν στον πάγκο της εθνικής Κίνας, από τον οποίο αποχώρησε αφού προηγουμένως την οδηγήσει στους Ολυμπιακούς της Γαλλίας, ενώ μαζί πανηγύρισε και το χρυσό τους Ασιατικούς Αγώνες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Παυλίδης γνωρίζει εις βάθος το ελληνικό πόλο, καθώς για 15 χρόνια αποτέλεσε προπονητής του γυναικείου τμήματος του Ολυμπιακού.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ