ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ετό: Εξάμηνη "καμπάνα" της FIFA στον θρύλο της εθνικής Καμερούν

Ο παλαίμαχος επιθετικός του Καμερούν και νυν πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας, Σαμουέλ Ετό
Ο παλαίμαχος επιθετικός του Καμερούν και νυν πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας, Σαμουέλ Ετό @2015 IVAN SEKRETAREV/AP IMAGES

Ακριβά στοίχισε στον Σαμουέλ Ετό η συμπεριφορά που επέδειξε κατά τη διάρκεια αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών Κ20, με την FIFA να του επιβάλλει αποκλεισμό έξι μήνών από όλους τους αγώνες των εθνικών κλιμακίων του Καμερούν.

Ο Σαμουέλ Ετό τίθεται εκτός από όλους τους αγώνες του Καμερούν για το επόμενο εξάμηνο. Την απόφαση αυτή έλαβε και ανακοίνωσε την Δευτέρα (30/9) η παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία, με την πειθαρχική επιτροπή της FIFA να κατηγορεί τον πρόεδρο της ομοσπονδίας του Καμερούν πως "παραβίασε τους κανόνες σχετικά με την επιθετική συμπεριφορά και των αρχών του ευ αγωνίζεσθαι", αλλά και ότι επιτέθηκε κατά παικτών και διαιτητών.

Η συγκεκριμένη ανάρμοστη συμπεριφορά του Ετό συνδέεται με πρόσφατο αγώνα του Καμερούν με την Βραζιλία (ήττα με 3-1 για τα αδάμαστα λιοντάρια) στο πλαίσιο της φάσης των 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου Κ20 που έγινε στην Κολομβία, σε ένα ματς όπου οι Καμερουνέζοι είχαν δριμύτατα παράπονα από τη διαιτησία για ένα πέναλτι που δόθηκε υπέρ της Σελεσάο.

"Ο Σαμουέλ Ετό δεν επιτρέπεται για έξι μήνες να παρακολουθήσει αγώνες ποδοσφαίρου ανδρών και γυναικών που περιλαμβάνουν αντιπροσωπευτικές ομάδες της Fécafoot σε όλες τις κατηγορίες ή ηλικιακές ομάδες", αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της FIFA, διευκρινίζοντας ωστόσο πως η τιμωρία του άλλοτε φορ των Μπαρτσελόνα και Ίντερ δεν αφορά την άσκηση των καθηκόντων του ως πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας του Καμερούν.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΟΣΜΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ