ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Έτοιμος να αποχωρήσει ο Πατέρας!

Έτοιμος να αποχωρήσει ο Πατέρας!
Πατέρας

Έτοιμος να αποχωρήσει από την προεδρία της ΠΑΕ ο Νικόλας Πατέρας. Θανάσης: "Δεν ενδιαφέρομαι"

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να είναι έτοιμος να πανηγυρίσει την κατάκτηση του 20ού πρωταθλήματος της ιστορίας του και πρώτου στην εποχή της πολυμετοχικότητας, ωστόσο στα διοικητικά η κατάσταση είναι ρευστή και το τοπίο θολό.
Πριν καν γίνει η φιέστα των "πράσινων" για την κατάκτηση του τίτλου, τίθεται ανοικτά πλέον θέμα παραμονής ή όχι του Νικόλα Πατέρα στην προεδρία της ΠΑΕ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «SportDay», ο πρόεδρος του "τριφυλλιού" είναι έτοιμος να αποχωρήσει από τη θέση του προέδρου, παρά τη σχεδόν σίγουρη κατάκτηση του πρωταθλήματος. Μάλιστα τονίζεται πως η απόφαση του 47χρονου εφοπλιστή θα γνωστοποιηθεί περίπου σ' έναν μήνα, όταν και αναμένεται να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου.

Οι δύο βασικοί λόγοι για τους οποίους οδηγείται σε αυτή την απόφαση φέρεται να είναι:

- Οικογενειακοί και προσωπικοί, αφού αυτά τα δύο χρόνια αφιέρωσε σχεδόν όλη του τη ζωή στον Παναθηναϊκό με συνέπεια να μην βλέπει τακτικά την οικογένειά του, αλλά και να έχει παραμελήσει τις περισσότερες επαγγελματικές του ασχολίες.

- Η κούρασή του να προσπαθεί διαρκώς να αμβλύνει τις διαφωνίες μεταξύ των μετόχων. Πολλές φορές ο Νικόλας Πατέρας βρέθηκε στη μέση προκειμένου να γεφυρώσει χάσματα που κατά καιρούς προκαλούνταν στις σχέσεις των υπόλοιπων μετόχων. Την ίδια ώρα κανείς δεν φρόντιζε να τον καλύπτει, κάτι που εξέφρασε ανοικτά και στο πρόσφατο Δ.Σ. Δηλαδή πως ο Γιάννης Βαρδινογιάννης δεν διέψευσε τα όσα διέρρεαν για κακοδιαχείριση από πλευράς Πατέρα, ενώ και οι αδελφοί Γιαννακόπουλοι συντηρούσαν για σημαντικό χρονικό διάστημα μια ακατάσχετη προεδρολογία.

Σύμφωνα μάλιστα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Φίλαθλος", ο Νικόλας Πατέρας εμφανίζεται χολωμένος από ανθρώπους μέσα στον Παναθηναϊκό, κυρίως λόγω της προεδρολογίας που έχει προκύψει το τελευταίο εξάμηνο και τον έχει βάλει καθημερινά στο στόχαστρο. Φέρεται μάλιστα να έχει εξομολογηθεί στο περιβάλλον του:

"Είμαι δύο χρόνια στον Παναθηναϊκό και όχι μόνο δεν έχω ακούσει ένα ευχαριστώ, αλλά δέχομαι και πόλεμο. Ο Παναθηναϊκός ήταν ανυπόληπτος πριν αναλάβω και τώρα λάμπει ξανά, παίρνει το νταμπλ, έχει ισονομία και ο κόσμος χαίρεται για αυτή την ομάδα.

Δεν ανέχομαι σκιές για τα οικονομικά. Ο Παναθηναϊκός δεν υπήρχε πουθενά και επί των ημερών μας βρίσκεται σε καλό δρόμο, έχω καθαρίσει το παρασκήνιο.

Έχω βάλει χρήματα στην ομάδα και δεν ανέχομαι να με αμφισβητούν στα οικονομικά... Δεν ανέχομαι την αχαριστία, η οικογένεια Πατέρα ήταν γνωστή από παλιά, είναι ισχυρή για την οικονομική της υπόσταση.

Ασχολούμαι από το πρωί μέχρι το βράδυ με τον Παναθηναϊκό και μου μιλάνε για διαχείριση, για τα λεφτά του Μελίσση και του Σόουζα;"








Πατέρας: "Στο τέλος το ταμείο"

Ο πρόεδρο τους "τριφυλλιού" δεν θέλησε να δώσει έμφαση στο θέμα γνωρίζοντας πως πάνω απ' όλα είναι η ομάδα και για τον λόγο αυτό σε δηλώσεις του στη «SportDay» αναφέρθηκε στο αγωνιστικό κομμάτι και όχι στις προθέσεις του για την προεδρία.

" Θέλουμε να πάρουμε το πρωτάθλημα και το Κύπελλο και στο τέλος θα κάνουμε ταμείο" τόνισε.

Η στήριξη του κόσμου

Βέβαια όλα μπορεί να αλλάξουν, δεδομένου ότι η πλειοψηφία των οπαδών έδειξε πρόσφατα την αμέριστη συμπαράστασή του προς το πρόσωπο του Νικόλα Πατέρα. Η πρόσφατη ανακοίνωση στήριξης του "Ενιαίου Φορέα", που εξέφρασε ανοιχτά τη θέση τους υπέρ Πατέρα, δεν αποκλείεται να παίξει καθοριστικό ρόλο στην οριστική του απόφαση και να παραμείνει εν τέλει πρόεδρος.

Θανάσης: "Δεν με ενδιαφέρει η προεδρία"

Στα δημοσιεύματα περί επικείμενης αποχώρησης του Νικόλα Πατέρα αντέδρασε ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, ο οποίος έσπευσε με γραπτή δήλωσή του να τα χαρακτηρίσει "εκτός πραγματικότητας" και να τονίσει: "Και να μου έδιναν την προεδρία εγώ δεν θα την έπαιρνα"!

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε τη δήλωση του Θανάση Γιαννακόπουλου.

Φεύγει ο Πατέρας, αλλά μένει ο Νιόπλιας

Οι εξελίξεις στο θέμα της προεδρίας της ΠΑΕ δεν φαίνεται να επηρεάζουν την υπόθεση προπονητή. Πληροφορίες αναφέρουν πως όλοι οι μέτοχοι εκτιμούν της προσφορά του Νίκου Νιόπλια και του βοηθού του, Κριστόφ Βαζέχα, κάτι που σημαίνει ότι, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα παραμείνουν αμφότεροι στον πάγκο των "πράσινων".

Και αυτή όμως η υπόθεση αναμένεται να ξεκαθαρίσει μετά τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Αντίθετα, ανοικτό μοιάζει να είναι το ενδεχόμενο παραμονής του διευθυντή ποδοσφαίρου, Κώστα Αντωνίου.

































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ