ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Έτσι έγραψε ιστορία ο Τσάβι

Έτσι έγραψε ιστορία ο Τσάβι

Ο Τσάβι πρόσθεσε στο ματς με την Εσπανιόλ ένα ακόμα ποδοσφαιρικό παράσημο στην πλούσια συλλογή του, κάνοντας ρεκόρ ολοκληρωμένων πασών στην ιστορία της La Liga. Διαβάστε λεπτομέρειες.

Ο Λιονέλ Μέσι ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στον θρίαμβο της Μπαρτσελόνα με 5-1 επί της Εσπανιόλ χάρη στο χατ-τρικ που σημείωσε (ξεπέρασε τα 400 γκολ με τη φανέλα των Καταλανών) δεν ήταν όμως ο μόνος μπλαουγκράνα που έλαμψε στο "Καμπ Νόου" το βράδυ της Κυριακής.

Ο έτερος σταρ στο καταλανικό ντέρμπι από πλευράς γηπεδούχων ήταν ο Τσάβι ο οποίος κατάφερε αγωνιζόμενος σε ολόκληρο το ματς να πετύχει ένα σπουδαίο ρεκόρ: αυτό των περισσοτέρων ολοκληρωμένων πασών σε μία μόνο αναμέτρηση!

Ο 34χρονος "μαέστρος" της Μπαρτσελόνα αποδεικνύει και φέτος πως παρά την ηλικία του (34) εξακολουθεί να είναι σημαντικό γρανάζι για τη Μπαρτσελόνα και στον αγώνα με την Εσπανιόλ έσπασε όλα τα κοντέρ, έχοντας 125 ολοκληρωμένες πάσες, αριθμός που δεν έχει ταίρι στην ιστορία της La Liga.

Έτσι έγραψε ιστορία ο Τσάβι

Το νούμερο μάλιστα αυτό αποκτάει ακόμα μεγαλύτερη σημασία αν αναλογιστεί κανείς πως απέναντι στην Εσπανιόλ, το ποσοστό των επιτυχημένων μεταβιβάσεων από πλευράς Τσάβι ήταν στο ποσοστό της τάξης του 95,4%!

Σημειώνεται πως Τσάβι και Τόνι Κρόος έχουν κατά μέσο όρο 93,1% όσον αφορά σε ολοκληρωμένες πάσες, με τη μόνη διαφορά πως ο μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης έχει αγωνιστεί σε τρία περισσότερα παιχνίδια σε σύγκριση με τον αρχηγό των Καταλανών.

Το tweet της μαδριλένικης Marca για το μοναδικό επίτευγμα του Τσάβι:

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ