ΑΓΓΛΙΑ

Έτσι "σκοτώνουν" την Εθνική Αγγλίας

Έτσι "σκοτώνουν" την Εθνική Αγγλίας
Βενγκερ

Έρευνα του Σωματείου Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών Αγγλίας αποκαλύπτει γιατί αποτυγχάνει η εθνική

Σύμφωνα με πληροφορίες της αγγλικής εφημερίδας "Sun", τις οποίες και "αλίευσε" πρωτού η συγκεκριμένη έρευνα βγει στο φως της δημοσιότητας, ένας από τους κύριους υπεύθυνους για τη δραματική κατάσταση στο αγγλικό ποδόσφαιρο, αναφέρεται ότι είναι ο Αλσατός τεχνικός της Άρσεναλ, Αρσέν Βενγκέρ.
Η έρευνα του Σωματείου Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών αφορά στην κατακόρυφη αύξηση των αλλοδαπών ποδοσφαιριστών στο "νησί" και ιδιαίτερα από το 1992 όταν και δημιουργήθηκε η "Πρέμιερ Λιγκ".

Χαρακτηριστικά εκείνη τη σεζόν στην "Πρέμιερσιπ" υπήρχαν 363 Άγγλοι ποδοσφαιριστές (71%), και 49 ξένοι (10%). Το υπόλοιπο 19% των ποδοσφαιριστών που συμμετείχαν στο πρωτάθλημα ήταν παίκτες από Σκωτία, Ουαλία και Ιρλανδία.

Μία δεκαπενταετία όμως αργότερα και συγκεκριμένα τη σεζόν που διανύουμε (2007-2008), τα πράγματα έχουν αλλάξει δραματικά. Μόλις 191 (38%) των ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται στην "Πρέμιερσιπ" είναι Άγγλοι ενώ 252 προέρχονται από χώρες εκτός του "νησιού" (51%).

Μόλις στην τελευταία αγωνιστική της "Πρέμιερ Λιγκ", ο αριθμός των αλλοδαπών παικτών που αγωνίστηκαν με τις ομάδες τους ήταν 138, αριθμός σαφώς υπερβολικά υψηλός ειδικότερα αν ανατρέξουμε στην πρώτη αγωνιστική της πρώτης "Πρέμιερσιπ" (1992-1993) στην οποία αγωνίστηκαν μόλις 12(!).

Η αναφορά αυτή θέλει να τονίσει την αδυναμία της χώρας να δημιουργήσει ικανό και ανταγωνιστικό αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, όταν οι γηγενείς ποδοσφαιριστές δεν έχουν πλέον τη δυνατότητα να αναπτύξουν το ταλέντο τους στις ομάδες της Αγγλίας.

Κι αυτό διότι οι διοικήσεις των συλλόγων έχουν την οικονομική ευχέρεια και προτιμούν να επενδύσουν τα χρήματά τους σε "έτοιμους" ξένους ποδοσφαιριστές, παρά σε νεαρούς και ταλαντούχους Άγγλους παίκτες, έχοντας ώς στόχο την κατάκτηση τίτλων και παράλληλα τις οικονομικές απολαβές που αυτοί προσφέρουν.










TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ