EURO DATA ANALYSIS

Euro 2024, Αγγλία: Ο Κέιν πέρασε Γκερντ Μίλερ, Κλόζε και Εμπαπέ και ονειρεύεται την πρώτη του κούπα

Ο Χάρι Κέιν πανηγυρίζει γκολ του με την Αγγλία
Ο Χάρι Κέιν πανηγυρίζει γκολ του με την Αγγλία 2024 AP PHOTO/FRANK AUGSTEIN

Η Αγγλία πέρασε στον τελικό του Euro 2024, με τον Χάρι Κέιν να γράφει ιστορία με το γκολ του και να ονειρεύεται την κατάκτηση της πρώτης του κούπας.

Η Αγγλία ονειρεύεται. Τα τρία λιοντάρια είναι σε back to back τελικό Euro, μετά τη νίκη επί της Ολλανδίας, με τον Γουότκινς να πετυχαίνει το νικητήριο γκολ στο 90ο λεπτό της αναμέτρησης. Έτσι, στο σπουδάιο παιχνίδι της 14ης Ιουλίου θα παλέψει για τον πρώτο της τίτλο σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Για τον πρώτο του τίτλο ever θα παλέψει και ο Χάρι Κέιν. Ο στράικερ της Μπάγερν έγραψε ιστορία, όταν με εύστοχη εκτέλεση από την άσπρη βούλα στο 18ο λεπτό έκανε το 1-1. Χάρη στην ενέργειά του, μάλιστα, κέρδισε το πέναλτι που έφερε την ισοφάριση των τριών λιονταριών.

Euro 2024, Αγγλία: Ο Κέιν πέρασε Γκερντ Μίλερ, Κλόζε και Εμπαπέ και ονειρεύεται την πρώτη του κούπα
Οι τελικές και τα xGoals του Κέιν στο Ολλανδία - Αγγλία

Ο Χάρι Κέιν έφτασε τα τρία γκολ. Στα έξι του παιχνίδια στο τουρνουά έχει 17 τελικές, οι περισσότερες μέσα από την περιοχή, οι οποίες έχουν "αξία" 2.81xG και 2.01xG, εάν δεν υπολογίσουμε το πέναλτι κόντρα στους Ολλανδούς.

Ο Κέιν έγινε ο κορυφαίος σκόρερ σε νοκ-άουτ παιχνίδια των Euro, έχοντας φτάσει τα έξι. Μάλιστα, είναι και ο κορυφαίος σκόρερ σε νοκ-άουτ όλων των μεγάλων τουρνουά (Euro, Μουντιάλ), καθώς με εννέα γκολ, ξεπέρασε Γκερντ Μίλερ, Μίροσλαβ Κλόζε, Αντουάν Γκριεζμάν και Κιλιάν Εμπαπέ.

Η μάχη για τον κορυφαίο σκόρερ

Πλέον, ο Χάρι Κέιν δίνει την μάχη του για να αναδειχθεί και κορυφαίος σκόρερ του Euro 2024. Δείτε στον παρακάτω πίνακα του δέκα καλύτερους σκόρερ της διοργάνωσης.

Euro 2024, Αγγλία: Ο Κέιν πέρασε Γκερντ Μίλερ, Κλόζε και Εμπαπέ και ονειρεύεται την πρώτη του κούπα
Οι δέκα κορυφαίοι σκόρερ του Euro 2024

Ο Κέιν βρίσκεται σε μία ομάδα έξι παικτών, που έχουν πετύχει τρία γκολ, με τη λίστα να περιλαμβάνει Μικαουτάτζε, Σχραντζ, Όλμο, Μουσιάλα και Χάκπο. Πλέον, ο Άγγλος στράικερ και ο Ντάνι Όλμο έχουν την ευκαιρία να ξεπεράσουν αυτό το "φράγμα" και να διεκδικήσουν το βραβείο.

Δεν έκανε πολλά κόντρα στην Ολλανδία

Απέναντι στην Ολλανδία ο Χάρι Κέιν δεν έκανε πολλά. Στο παρακάτω γράφημα της Opta/Stats Perform μπορείτε να δείτε όλες τις ενέργειες και τις κορυφαίες του επιδόσεις απέναντι στους οράνιε.

Euro 2024, Αγγλία: Ο Κέιν πέρασε Γκερντ Μίλερ, Κλόζε και Εμπαπέ και ονειρεύεται την πρώτη του κούπα
Οι ενέργειες και οι κορυφαίες επιδόσεις του Κέιν στο Ολλανδία - Αγγλία

Ο Κέιν έβαλε το πέναλτι, το οποίο και κέρδισε ο ίδιος. Συνολικά στο παιχνίδι είχε 27 ενέργειες με την μπάλα και ελάχιστες στην περιοχή των οράνιε. Όπως συνηθίζει κινήθηκε εκτός "κουτιού", ανοίγοντας χώρο για τους συμπαίκτες του.

Μόλις δύο τελικές είχε στο παιχνίδι και η μία ήταν το πέναλτι. Επιπλέον είχε 13 πετυχημένες στις 18 του πάσες και 6/9 μεταβιβάσεις στην επίθεση. Τέλος, κέρδισε δύο από τις έξι μονομαχίες που έδωσε.

Ακόμη και σε μία βραδιά που έκανε λίγα και ο Σάουθγκεϊτ τον έκανε αλλαγή στο 81ο λεπτό. Ωστόσο, το impact του ήταν τεράστιο.

Οι πιο απίθανες στιγμές είναι στη Stoiximan… με πριμ στο bet builder, super ενισχυμένες αποδόσεις, πριμ στο παρολί και 0% γκανιότα!

TAGS EURO DATA ANALYSIS ΕΘΝΙΚΗ ΑΓΓΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΑΓΓΛΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ EURO
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ