EURO 2024

Euro 2024, Αγγλία - Σλοβακία 2-1: Ο Μπέλιγχαμ έσωσε τα τρία λιοντάρια με απίθανο ψαλιδάκι στο 90+5', ο Κέιν τα έστειλε στους "8"

England's Jude Bellingham celebrates with Harry Kane, right, after scoring his side's first goal during a round of sixteen match between England and Slovakia at the Euro 2024 soccer tournament in Gelsenkirchen, Germany, Sunday, June 30, 2024. (AP Photo/Thanassis Stavrakis)
Μπέλιγχαμ και Κέιν πανηγυρίζουν το γκολ του πρώτου κόντρα στη Σλοβακία @ 2024 THANASSIS STAVRAKIS / AP IMAGES

Επτάψυχη η Αγγλία συνεχίζει το ταξίδι της στο Euro 2024, καθώς λύγισε την ιδιαίτερα αξιόμαχη Σλοβακία στην παράταση. Οι Σλοβάκοι είχαν προηγηθεί με τον Σχραντζ στο 25' και ο Μπέλιγχαμ στο 90+5' με ένα απίθανο γυριστό έστειλε το ματς στην παράταση.

Η Σλοβακία κρατούσε την πρόκριση στα χέρια της μέχρι και το 90+5', έχοντας προηγηθεί με τον Σχραντζ στο 25', ωστόσο η Αγγλία έσωσε την παρτίδα με τον Μπέλιγχαμ και έστειλε το ματς στην παράταση. Εκεί κατάφερε να φέρει τούμπα το ματς με τον Χάρι Κέιν στο 91' και να προκριθεί στα προημιτελικά του Euro 2024.

Το πρόγραμμα και οι διασταυρώσεις μέχρι τον τελικό του Euro 2024
Το πρόγραμμα και οι διασταυρώσεις μέχρι τον τελικό του Euro 2024

Το γκολ λύτρωσης των Άγγλων ήρθε στο 90+5'. Από μια εκτέλεση πλαγίου του Γουόκερ στην περιοχή, ο Γκεί πήρε την κεφαλιά πάσα και ο Μπέλιγχαμ με ένα απίθανο ψαλιδάκι έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Ντουμπράβκα.

Εκεί οι Άγγλοι συνέχισαν φουριόζοι και στην πρώτη τους καλή στιγμή βρήκαν το γκολ. Σε μια φάση που ξεκίνησε από εκτέλεση φάουλ του Πάλμερ και απομάκρυνση του Ντουμπράβκα, ο Έζε έπιασε ένα κακό σουτ που εξελίχθηκε σε πάσα στον Τόνεϊ και αυτός με κεφαλιά πάσα βρήκε στον Κέιν που δεν είχε πρόβλημα να εκτελέσει από κοντά.

Οι Σλοβάκοι μπήκαν πιο δυνατά στα πρώτα λεπτά του ματς και δημιούργησαν τις ευκαιρίες τους. Στο 25ο λεπτό βρήκαν αυτό που έψαχναν μετά από υπέροχη κάθετη του Στρέλετς στον Σχραντζ μέσα στην περιοχή, ο οποίος δεν είχε πρόβλημα να εκτελέσει από κοντά τον Πίκφορντ.

Οι Άγγλοι έφτασαν κοντά στο γκολ της ισοφάρισης στο 81ο λεπτό με το ωραίο σουτ του Ντέκλαν Ράις, το οποίο όμως σταμάτησε στο δοκάρι του Ντουμπράβκα. Ο Κέιν πήρε το ριμπάουντ χωρίς να έχει ισορροπία και το σκαστό σουτ που έπιασε πέρασε άουτ.

Η Αγγλία θα αντιμετωπίσει την Ελβετία στους "8". Η αναμέτρησή τους θα διεξαχθεί στις 6 Ιουλίου στις 19:00 στο Ντίσελντορφ.

Euro 2024, Αγγλία - Σλοβακία 2-1: Ο Μπέλιγχαμ έσωσε τα τρία λιοντάρια με απίθανο ψαλιδάκι στο 90+5', ο Κέιν τα έστειλε στους "8"
Οι τελικές και τα xGoals του Αγγλία - Σλοβακία

Η Σλοβακία τιμώρησε τους Άγγλους με τον Σχραντζ και τους απενεργοποίησε στο πρώτο μέρος

Η Αγγλία μπήκε δυνατά στο ματς, έχοντας την κατοχή της μπάλας, αλλά έγινε ελάχιστα επιθετική στα αντίπαλα καρέ. Στον αντίποδα η Σλοβακία κατάφερε να γίνει απειλητική από νωρίς στο ματς.

Μόλις στο 5' ο Χαράσλιν έφυγε ωραία από τα αριστερά και μοίρασε στον Χάντσκο στην περιοχή. Αυτός έκανε το σουτ από τη γωνία, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ. Η πρώτη τελική της Αγγλίας ήταν στο 9' και ήταν μια αποκαρδιωτική προσπάθεια του Τρίπιερ μέσα από την περιοχή που κατέληξε ψηλά.

Στο 15' ο Χαράσλιν έγινε και πάλι απειλητικός για τα καρέ του Πίκφορντ, καθώς ξέφυγε από τον Γουόκερ και μπήκε στην περιοχή, όμως ο Γκέι με σωτήρια επέμβαση του έβαλε το στοπ. Δέκα λεπτά οι Σλοβάκοι βρήκαν το γκολ με τον Σχραντζ που έφτασε τα τρία στο τουρνουά.

Η Αγγλία προσπάθησε να φέρει το ματς στα ίσια, αλλά δεν μπόρεσε να δημιουργήσει κάποια αξιόλογη φάση κόντρα στους Σλοβάκους, με το 1-0 να μένει μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους.

Ο Μπέλιγχαμ έσωσε την παρτίδα στο 90+5'

Η Αγγλία στην πρώτη της καλή στιγμή στο δεύτερο μέρος βρήκε το γκολ με τον Φόντεν, όμως ο μεσοεπιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι ήταν οφσάιντ, όταν ο Τρίπιερ του γύρισε την μπάλα.

Στο 56' λίγο έλειψε να δεχθεί γκολ. Ο Γουόκερ γύρισε στον Στόουνς που δεν ήταν καθόλου συγκεντρωμένος και έχασε τη φάση. Ο Στρέλετς είδε την μπάλα να του στρώνεται στη μεσαία γραμμή, είδε και τον Πίκφορντ εκτός εστίας και δοκίμασε από εκεί να σκοράρει, αλλά η προσπάθειά του πέρασε άουτ.

Η Αγγλία απείλησε μετά από ώρα με τον Χάρι Κέιν στο 78', ο οποίος με κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ του Φόντεν έστειλε την μπάλα άουτ. Στο 81ο λεπτό ο Ράις έπιασε ένα ωραίο σουτ εκτός περιοχής, το οποίο σταμάτησε στο δοκάρι του Ντουμπράβκα. Ο Κέιν προσπάθησε να εκτελέσει με ένα σκαστό σουτ, το οποίο πέρασε άουτ.

Οι Άγγλοι πίεσαν μέχρι το φινάλε και σε μια από τις τελευταίες στιγμές τους βρήκαν το γκολ που έψαχναν με τον Μπέλιγχαμ, με το οποίο το ματς οδηγήθηκε στην παράταση.

Ο Κέιν το έφερε τούμπα στην πρώτη φάση, οι Σλοβάκοι δεν κατάφεραν να στείλουν το ματς στα πέναλτι

Η Αγγλία εκμεταλλεύτηκε το υπέρ της μομέντουμ και στην πρώτη της φάση στην παράταση κατάφερε να πετύχει την ανατροπή με την κεφαλιά του Χάρι Κέιν στο 91'.

Η Σλοβακία, που είχε παγώσει από την εξέλιξη της φάσης, πήρε την μπάλα στα πόδια της, στην προσπάθεια να πετύχει έστω ένα γκολ και να στείλει το ματς στα πέναλτι, όμως η Αγγλία αμύνθηκε εξαιρετικά. Στο 105' ο Πέκαρικ βρέθηκε σε θέση βολής αλλά με το γόνατο έστειλε την μπάλα άουτ.

Στο δεύτερο μέρος της παράτασης ο Σάουθγκεϊτ έκανε ακόμα πιο αμυντική την ομάδα του, βγάζοντας Κέιν και Μπέλιγχαμ και οι Σλοβάκοι πήραν την μπάλα, όμως δεν κατάφεραν να απειλήσουν τα καρέ του Πίκφορντ με το 2-1 να μένει μέχρι το τέλος.

Euro 2024, Αγγλία - Σλοβακία 2-1: Ο Μπέλιγχαμ έσωσε τα τρία λιοντάρια με απίθανο ψαλιδάκι στο 90+5', ο Κέιν τα έστειλε στους "8"
Τα στατιστικά και οι καλύτερες επιδόσεις

Αγγλία: Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς, Γκέι, Τρίπιερ (66' Πάλμερ), Μέινου (84' Έζε), Ράις, Σακά, Φόντεν (90+4' Τόνεϊ), Μπέλιγχαμ (106' Κόνσα), Κέιν (106' Γκάλαχερ).

Σλοβακία: Ντουμπράβκα, Χάντσκο, Σκρίνιαρ, Βάβρο, Πέκαρικ (109' Τούπτα), Λομπότκα, Ντούντα (81' Μπένες), Κούτσκα (81' Μπέρο), Χαράσλιν (61' Σούσλοβ), Σχραντζ (90+3' Γκιομπέρ), Στρέλετς (61' Μπόζενικ).

Ζούμε τη μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου με το Πάμε Στοίχημα στα καταστήματα ΟΠΑΠ και παίζουμε με τις καλύτερες αποδόσεις, special promos, ανανεωμένο bet builder αλλά και με football party με μια νέα προσφορά κάθε μέρα. Ευρωπαϊκό θα πει παίζουμε μαζί. Πάμε Στοίχημα στα καταστήματα ΟΠΑΠ.

18+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα |

TAGS EURO 2024 ΕΘΝΙΚΗ ΑΓΓΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΣΛΟΒΑΚΙΑΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ