EURO DATA PREGAME

Euro 2024, Αγγλία - Σλοβενία: Ο Κέιν που κυνηγά τα ρεκόρ και οι Σλοβένοι την πρώτη νίκη σε Euro

England's Harry Kane (9) celebrates with Kieran Trippier (12) after scoring a goal during a Group C match between Denmark and England at the Euro 2024 soccer tournament in Frankfurt, Germany, Thursday, June 20, 2024. (AP Photo/Themba Hadebe)
England's Harry Kane (9) celebrates with Kieran Trippier (12) after scoring a goal during a Group C match between Denmark and England at the Euro 2024 soccer tournament in Frankfurt, Germany, Thursday, June 20, 2024. (AP Photo/Themba Hadebe) @2024 THEMBA HADEBE/AP IMAGES

Η Αγγλία αντιμετωπίζει τη Σλοβενία με τις δύο ομάδες να θέλουν το τρίποντο για να κλείσουν μια θέση στα νοκ-άουτ του Euro 2024. Δείτε κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία με τη βοήθεια της Opta.

Κρίσιμη μάχη μεταξύ Αγγλίας και Σλοβενίας στην Κολωνία (25/06, 22:00, ΕΡΤ1 και Live SPORT24) με στόχο την πρόκριση στους "16" του Euro 2024. Δείτε μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία του αγώνα με τη βοήθεια της Opta.

Αυτή θα είναι η δεύτερη συνάντηση των δύο χωρών σε μεγάλο τουρνουά, μετά τη νίκη της Αγγλίας με 1-0 στον όμιλο του Μουντιάλ 2010.

Η Σλοβενία δεν έχει νικήσει ποτέ την Αγγλία σε έξι αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις (μια ισοπαλία, πέντε ήττες. Η Ελλαδα και η Δανία είναι οι μόνες χώρες που η Σλοβενία έχει αντιμετωπίσει περισσότερες φορές (7) χωρίς νίκη.

Η Αγγλία θέλει για 4ο σερί Euro να μείνει αήττητη στον όμιλο. Οι Άγγλοι έχουν νικήσει στο τελευταίο παιχνίδι του ομίλου σε τρία από τα τελευταία Euro (και μια ισοπαλία) μετά την ήττα με 2-3 από τη Ρουμανία στο Euro 2000.

Η Σλοβενία είναι η χώρα που έχει δώσει τα περισσότερα παιχνίδια σε Euro χωρίς νίκη, αφού έχει τέσσερις ισοπαλίες και μια ήττα σε πέντε ματς.

Η Αγγλία έχει 34 νίκες και τρεις ισοπαλίες στα τελευταία 37 παιχνίδια που έχει ανοίξει το σκορ. Όμως δύο από τις τρεις ισοπαλίες ήρθαν στα τελευταία δύο Euro, στον τελικό του 2020 με την Ιταλία και στο 1-1 με τη Δανία στον 2ο αγώνα του φετινού ομίλου.

Euro 2024, Αγγλία - Σλοβενία: Ο Κέιν που κυνηγά τα ρεκόρ και οι Σλοβένοι την πρώτη νίκη σε Euro


Η Σλοβενία είναι αήττητη στα τελευταία οκτώ παιχνίδια της σε όλες τις διοργανώσεις (τέσσερις νίκες, τέσσερις ισοπαλίες), το δεύτερο μεγαλύτερο αήττητο σερί που είχαν μετά τα εννέα παιχνίδια από τον Σεπτέμβριο του 2020 μέχρι τον Μάρτιο του 2021.

Η Αγγλία έχει κάνει 17 τελικές μέχρι στιγμής στο Euro και οι αντίπαλοί της 22. Οι Άγγλοι είχαν λιγότερες τελικές στον όμιλο από τους αντιπάλους τους σε πέντε από τα τελευταία επτά Euro που έχουν συμμετάσχει (1992, 2000, 2004, 2012, 2020).

Με τον Σάουθγκεϊτ στον πάγκο, η Αγγλία έχει μέσο όρο 8.9 τελικές ανά αγώνα σε Euro (80 σε εννέα παιχνίδια). Είναι ο χαμηλότερος μέσος όρος που είχε ποτέ προπονητής της Αγγλίας στα Euro μετά το 1980.

Ο Πέταρ Στογιάνοβιτς κέρδισε 11 κατοχές για τη Σλοβενία στον αγώνα με τη Σερβία και ο μόνος Σλοβένος που έχει κάνει καλύτερη επίδοση (14) σε μεγάλο τουρνουά ήταν ο Κεχ απέναντι στην Ισπανία το 2000.

Euro 2024, Αγγλία - Σλοβενία: Ο Κέιν που κυνηγά τα ρεκόρ και οι Σλοβένοι την πρώτη νίκη σε Euro

Ο Κέιν έχει πέντε γκολ στις τελευταίες έξι εμφανίσεις του σε Euro και μόνο ο Ρούνεϊ (6) και ο Σίρερ (7) έχουν περισσότερα γκολ για την Αγγλία σε Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Παρόλα αυτά, ο Κέιν έχει μόλις δύο ενέργειες στην περιοχή στο Euro 2024, όσες έχουν ο Γουόκερ και ο Αλεξάντερ-Άρνολντ.

Οι πιο απίθανες στιγμές είναι στη Stoiximan… με πριμ στο bet builder, super ενισχυμένες αποδόσεις, πριμ στο παρολί και 0% γκανιότα!

TAGS EURO DATA PREGAME ΕΘΝΙΚΗ ΑΓΓΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΣΛΟΒΕΝΙΑΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ