EURO DATA PREGAME

Euro 2024, Αλβανία - Ισπανία: Οι Αλβανοί ψάχνουν την πρώτη νίκη κόντρα στους Ισπανούς για τη μεγάλη πρόκριση

Spain's Lamine Yamal controls the ball during a Group B match between Spain and Croatia at the Euro 2024 soccer tournament in Berlin, Germany, Saturday, June 15, 2024. Spain won 3-0. (AP Photo/Ebrahim Noroozi)
Ο Λαμίν Γιαμάλ @ 2024 EBRAHIM NOROOZI / AP IMAGES

Η Αλβανία θέλει να πετύχει τη μεγαλύτερη νίκη της ιστορία της κόντρα στην Ισπανία που έχει τσεκάρει ήδη το εισιτήριο για τους "16" του Euro 2024. Δείτε ορισμένα στοιχεία για την αναμέτρηση από την Opta.

Αλβανία και Ισπανία κοντράρονται στο Ντίσελντορφ (22:00, ΕΡΤ3 και Live SPORT24) με τους τυπικά γηπεδούχους να θέλουν οπωσδήποτε το τρίποντο για να έχουν ελπίδες πρόκρισης, κόντρα στη ρόχα που έχει προκριθεί ήδη ως πρώτη. Ας δούμε μερικά χρήσιμα στοιχεία της αναμέτρησης από την Opta.

Η Ισπανία έχει νικήσει και στις οκτώ αναμετρήσεις με την Αλβανία, με τέρματα 31-3. Είναι το καλύτερο ρεκόρ των Ισπανών, που έχουν 100% και με το Λιχτενστάιν και τη Μάλτα, που επίσης έχουν αντιμετωπίσει οκτώ φορές.

Η Αλβανία έχει δεχθεί τουλάχιστον δύο γκολ και στα οκτώ παιχνίδια που έχει δώσει με την Ισπανία. Η ήττα με 9-0 από την Ισπανία σε προκριματικό Euro τον Δεκέμβριο του 1990 παραμένει μέχρι σήμερα η πιο βαριά ήττα της ιστορίας της.

Η Αλβανία έχει ανοίξει το σκορ και στα δύο παιχνίδια της στο Euro, αλλά ακόμα δεν έχει νίκη. Καμία ομάδα στην ιστορία των Euro δεν έχει ανοίξει το σκορ σε τρία σερί παιχνίδια χωρίς να νικήσει έστω ένα από αυτά.

Euro 2024, Αλβανία - Ισπανία: Οι Αλβανοί ψάχνουν την πρώτη νίκη κόντρα στους Ισπανούς για τη μεγάλη πρόκριση


Η Ισπανία θέλει να κάνει το 3/3 στον όμιλο για δεύτερη φορά στην ιστορία της, μετά το 2008 όταν και τελικά έφτασαν στην κατάκτηση του τουρνουά.

Η Αλβανία έχει δεχθεί δύο γκολ σε κάθε παιχνίδι της στο τουρνουά, ενώ είχε φάει δύο γκολ μόνο σε ένα από τα προηγούμενα 14 παιχνίδια της σε όλες τις διοργανώσεις. Η τελευταία φορά που έφαγε 2+ σε τρία σερί ματς ήταν το 2017.

Η Ισπανία κέρδισε την κατοχή ψηλά στο γήπεδο 10 φορές απέναντι στην Ιταλία, η μεγαλύτερη επίδοσή της σε Euro από τον προημιτελικό του 2008, που το είχε κάνει 13 φορές, πάλι απέναντι στην Ιταλία.

Αν ο Πέδρι αγωνιστεί απέναντι στην Αλβανία, θα γίνει ο παίκτης με τις περισσότερες συμμετοχές (13) σε Euro/Μουντιάλ σε ηλικία κάτω από τα 21, ξεπερνώντας τον Κριστιάνο Ρονάλντο (12).

Euro 2024, Αλβανία - Ισπανία: Οι Αλβανοί ψάχνουν την πρώτη νίκη κόντρα στους Ισπανούς για τη μεγάλη πρόκριση


Στα δύο πρώτα παιχνίδια της Αλβανίας στο Euro, o Ασλάνι ήταν ο κορυφαίος της σε τελικές (4), τελικές στην εστία (2), εύστοχες πάσες (91) και πάσες στην επίθεση (20), ενώ έχει φτιάξει και τις περισσότερες ευκαιρίες (3).

Ο Νίκο Γουίλιαμς ήταν ο πρώτος της Ισπανίας σε ντρίμπλες (4) και σε δημιουργία ευκαιριών (4) στο ματς με την Ιταλία. Ο τελευταίος Ισπανός που το έχει κάνει αυτό σε αγώνα Euro ήταν ο Ινιέστα απέναντι στην Κροατία το 2012, επίσης με τέσσερις ντρίμπλες και τέσσερις ευκαιρίες.

Απέναντι στην Κροατία, ο Γιασούλα έγινε ο μοναδικός παίκτης στην ιστορία των Euro και των Μουντιάλ που έρχεται από τον πάγκο και βάζει γκολ και αυτογκόλ. Σε 17 λεπτά στο Euro, ο Γιασούλα έχει όσες τελικές στην εστία είχε φέτος σε 1.366 λεπτά στην Μπουντεσλίγκα.

Οι πιο απίθανες στιγμές είναι στη Stoiximan… με πριμ στο bet builder, super ενισχυμένες αποδόσεις, πριμ στο παρολί και 0% γκανιότα!

TAGS EURO DATA PREGAME ΕΘΝΙΚΗ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ