EURO DATA ANALYSIS

Euro 2024: Αυτά έκανε ο Τόνι Κρόος στο Last Dance της σπουδαίας καριέρας του

Germany's Toni Kroos walks off the pitch after a quarter final match between Germany and Spain at the Euro 2024 soccer tournament in Stuttgart, Germany, Friday, July 5, 2024. (AP Photo/Manu Fernandez)
Ο Τόνι Κρόος @ 2024 MANU FERNANDEZ / AP IMAGES

Η σπουδαία καριέρα του Τόνι Κρόος ολοκληρώθηκε στο Euro 2024 με τον 34χρονο μέσο να είναι για ένα ακόμα παιχνίδι από τους καλύτερους της ομάδας του.

Η Γερμανία πάλεψε κόντρα στην Ισπανία, αλλά για ένα ακόμα παιχνίδι πληγώθηκε στο τέλος, καθώς ο Μικέλ Μερίνο με γκολ που πέτυχε στο 119' έστειλε τη ρόχα στα ημιτελικά του Euro 2024.

Έτσι μαζί με την πορεία της οικοδέσποινας μανσάφτ τελείωσε και η καριέρα του Τόνι Κρόος, ο οποίος είχε ανακοινώσει εδώ και καιρό ότι θα βάλει τέλος στην ποδοσφαιρική του καριέρα μετά το τουρνουά της Γερμανίας.

Μια σπουδαία καριέρα που περιλάμβανε κυρίως ασίστ, αλλά και γκολ και πολλά ασημικά. Πρωταθλήματα με τη Ρεάλ και την Μπάγερν, έξι Champions League αλλά και ένα Μουντιάλ με την εθνική Γερμανίας.

Ο 34χρονος μέσος αποχωρεί από το ποδόσφαιρο όντας στο κορυφαίο επίπεδο κάτι που φάνηκε και στο Last Dance του, στα χώματα της πατρίδας του. Πάμε να δούμε όσα έκανε ο σπουδαίος Γερμανός μέσος στην τελευταία του παράσταση κόντρα στην Ισπανία.

Αυτά έκανε ο Τόνι Κρόος στο αντίο του στο ποδόσφαιρο

Ο Τζούλιαν Νάγκελσμαν παρέταξε τη Γερμανία σε διάταξη 4-2-3-1 με τον Τόνι Κρόος να παίζει στη μεσαία γραμμή, έχοντας στο πλάι του τον Εμρέ Τσαν. Η Πορτογαλία/Γαλλία κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Γαλλίας/Πορτογαλίας στη διαδικασία των πέναλτι και να εξασφαλίσει μια θέση στα ημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσει την Ισπανία. Δείτε το μονοπάτι μέχρι και τον τελικό.

Ωστόσο στο πλάι τους ήταν και ο Τζόναθαν Τα (2) που προωθούνταν αρκετά με τον Αντόνιο Ρίντιγκερ να μένει πιο χαμηλά στον αγωνιστικό χώρο, όπως φαίνεται και στο γράφημα της Opta Stats/Perform.

Euro 2024: Αυτά έκανε ο Τόνι Κρόος στο Last Dance της σπουδαίας καριέρας του
Το δίκτυο μεταβιβάσεων της Γερμανίας κόντρα στην Ισπανία

Ο κύριος χώρος δράσης του Κρόος ήταν (ως συνήθως) πίσω από τη μεσαία γραμμή, καθώς ο Γερμανός μέσος κατέβαινε χαμηλά στον αγωνιστικό χώρο για να χτίσει παιχνίδι για τους Γερμανούς.

Ο Νάγκελσμαν τον κράτησε σε όλο το ματς και αυτός το ολοκλήρωσε έχοντας 102 ενέργειες με την μπάλα. Συνολικά επιχείρησε 83 πάσες με ποσοστό ευστοχίας 92% (76/83 πάσες). Στις μακρινές μπαλιές και τα γεμίσματα είχε 50% ποσοστό ευστοχίας με 4/8 και 3/6 αντίστοιχα.

Euro 2024: Αυτά έκανε ο Τόνι Κρόος στο Last Dance της σπουδαίας καριέρας του
Οι ενέργειες του Τόνι Κρόος κόντρα στην Ισπανία

Στο τελευταίο ματς της καριέρας του δεν δοκίμασε το πόδι του έστω και από μακρνή απόσταση, ωστόσο δημιούργησε δύο ευκαιρίες για τους συμπαίκτες του. Παράλληλα συνείσφερε και στο αμυντικό κομμάτι με τρία τάκλιν και δύο κλεψίματα. Το πιο μελανό του σημείο ήταν οι 5/13 κερδισμένες μονομαχίες που έδωσε με τους μέσους της Ισπανίας.

Αυτός ήταν ο επίλογος της σπουδαίας καριέρας του Τόνι Κρόος που έδειξε για μια ακόμα φορά ότι για πλάκα μπορεί να συνεχίσει σε τοπ επίπεδο, αλλά φυσικά δεν το ήθελε.

Οι πιο απίθανες στιγμές είναι στη Stoiximan… με πριμ στο bet builder, super ενισχυμένες αποδόσεις, πριμ στο παρολί και 0% γκανιότα!

TAGS EURO DATA ANALYSIS ΕΘΝΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ