ΑΠΟΣΤΟΛΗ EURO 2024

Euro 2024: Αυτός που είναι σταρ και χαμάλης μαζί

Euro 2024: Αυτός που είναι σταρ και χαμάλης μαζί
AP PHOTO / MATTHIAS SCHRADER

Ο Τζουντ Μπέλιγχαμ κράτησε όρθια την Αγγλία στα... χασομέρια στο παιχνίδι με την Σλοβακία και τη βοήθησε σημαντικά ώστε να πάρει την πρόκριση στα προημιτελικά του Euro 2024. Σε ακόμη έναν αγώνα απέδειξε πως έχει διττό ρόλο: του σταρ και του χαμάλη μαζί.

Με μπόλικη αγωνία, αλλά τα κατάφερε. Κι αυτό μετράει. Η Αγγλία πήρε το εισιτήριο για τους "8" του Euro 2024 σε μα βραδιά, η οποία μέχρι το 93' έμοιαζε με τραγωδία. Κανονική. Η Σλοβακία βρήκε γρήγορα το γκολ και στη συνέχεια έπραξε τα δέοντα, ώστε να κρατήσει την Αγγλία μακριά από την περιοχή της.

Στα χασομέρια της παράτασης όμως είδε τον Τζουντ Μπέλιγχαμ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με ψαλιδάκι, σε μια φάση που ο 21χρονος μεσοεπιθετικός των "τριών λιονταριών" απέδειξε πως είναι το "Α" και το "Ω" της ομάδας του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ.

Δεν είναι μόνο η αδιαμφισβήτητη ποιότητα που κουβαλάει, αλλά και το... σταριλίκι που έχει. Μία κινητή πηγή κινδύνων για την αντίπαλη άμυνα, ένας παίκτης που σε πείθει ότι μπορεί να κάνει τη ζημιά και να μετατρέψει ένα δράμα στην απόλυτη αποθέωση. Μόνο αυτός, στη συγκεκριμένη ομάδα.

Πέραν του εντυπωσιακού του επιτεύγματος στον αγώνα με την Σλοβακία (βλ. το γκολ - λύτρωση που πέτυχε στις καθυστερήσεις), έδειξε έτοιμος κι ικανός για κάτι ακόμη: να κάνει ό,τι άλλο χρειαστεί, λιγότερο λαμπερό, για να πετύχει η ομάδα του.

Αυτό σημαίνει είτε να πιέσει υπερβολικά την μπάλα για να κερδίσει η Αγγλία ξανά την κατοχή της είτε να κυνηγήσει κάποιον αντίπαλο και να κάνει ένα (σκληρό) φάουλ για να μην τον αφήσει να πλησιάσει περισσότερο στην περιοχή της ομάδας του.

Στο ίδιο πακέτο δηλαδή, ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ βρίσκει έναν σούπερ σταρ κι έναν χαμάλη. Τον Τζουντ Μπέλιγχαμ. Τον μοναδικό ίσως σε αυτή την ομάδα που μπορεί να υιοθετήσει ταυτόχρονα αμφότερους ρόλους και -κυρίως- να ηγηθεί ώστε η Αγγλία να πατήσει στην κορυφή της Ευρώπης.

Κάτι που ψάχνει λυσσαλέα εδώ και δεκαετίες...

Ζούμε τη μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου με το Πάμε Στοίχημα στα καταστήματα ΟΠΑΠ και παίζουμε με τις καλύτερες αποδόσεις, special promos, ανανεωμένο bet builder αλλά και με football party με μια νέα προσφορά κάθε μέρα. Ευρωπαϊκό θα πει παίζουμε μαζί. Πάμε Στοίχημα στα καταστήματα ΟΠΑΠ.

18+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα |

TAGS ΑΠΟΣΤΟΛΗ EURO 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ