EURO 2024

Euro 2024, Δανία - Αγγλία 1-1: Οι Δανοί έμειναν όρθιοι, οι Αγγλοι βολεύτηκαν με την ισοπαλία και όλα ανοιχτά στον τρίτο όμιλο

Denmark's Christian Eriksen vies for the ball with England's Jude Bellingham, right, during a Group C match between Denmark and England at the Euro 2024 soccer tournament in Frankfurt, Germany, Thursday, June 20, 2024. (AP Photo/Darko Vojinovic)
Ο Κριστιάν Έρικσεν με τον Τζουντ Μπέλιγχαμ @ 2024 DARKO VOJINOVIC / AP IMAGES

Αγγλία και Δανία πήραν από ένα βαθμό μετά το 1-1 στη Στουτγκάρδη, με τα τρία λιοντάρια να βολεύονται με το αποτέλεσμα καθώς μπορούν να βρεθούν στους "16" του Euro 2024 ακόμα και με ήττα. Κέιν και Χιούλμαντ οι σκόρερ των δύο ομάδων.

Ισόπαλη 1-1 έληξε η κρίσιμη αναμέτρηση της Αγγλίας με τη Δανία στο Deutsche Bank Park για τη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Euro 2024, με το ίδιο σκορ που έληξε και ο αγώνας του ομίλου που προηγήθηκε μεταξύ της Σλοβενίας και της Σερβίας.

Euro 2024, Δανία - Αγγλία 1-1: Οι Δανοί έμειναν όρθιοι, οι Αγγλοι βολεύτηκαν με την ισοπαλία και όλα ανοιχτά στον τρίτο όμιλο
Οι τελικές και τα xGoals του Δανία - Αγγλία

Τα τρία λιοντάρια πήραν κεφάλι στο σκορ στην πρώτη τους καλή στιγμή στο ματς στο 19ο λεπτό. Μετά από εξαιρετική πάσα του Μπέλιγχαμ στον Γουόκερ και γύρισμα του μπακ της Σίτι στη μικρή περιοχή, ο Κέιν τροφοδοτήθηκε από την κόντρα και από κοντά σκόραρε.

Οι Δανοί απάντησαν στο πρώτο μέρος με την γκολάρα του Χιούλμαρντ, ο οποίος δοκίμασε το πόδι του από τα 28 μέτρα και με ένα εκπληκτικό σουτ από μακριά έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Πίκφορντ.

Στο δεύτερο μέρος οι δύο ομάδες είχαν ευκαιρίες για να σκοράρουν με καλύτερη το δοκάρι του Φόντεν στο 56ο λεπτό, ωστόσο το 1-1 παρέμεινε μέχρι το τέλος. Η Αγγλία με αυτό το βαθμό έφτασε στους "4" και είναι μια ανάσα από την πρόκριση στους "16" του Euro 2024. Πιο δύσκολα τα πράγματα για τη Δανία που θα παλέψει με τη Σερβία την τελευταία αγωνιστική για την πρόκριση.

Το ματς

Το παιχνίδι ξεκίνησε με έναν κοντρολαρισμένο ρυθμό με τις δύο ομάδες να έχουν το νου τους στα μετόπισθεν. Στο πρώτο λεπτό το σουτ του Χόιμπιεργκ δεν απείλησε τον Πίκφορντ, ενώ το ίδιο συνέβη και με την προσπάθεια του Φόντεν στο 13'.

Αντίθετα τα τρία λιοντάρια στην πρώτη τους καλή στιγμή στο ματς κατάφεραν να σκοράρουν με τον Κέιν που δεν είχε πρόβλημα να σκοράρει από κοντά στο 18ο λεπτό. Οι Δανοί πίεσαν ασφυχτικά για την ισοφάριση και δημιούργησαν αρκετές επικίνδυνες καταστάσεις για να σκοράρουν. Αυτό έγινε στο 34ο λεπτό με το μακρινό σουτ του Χιούλμαντ.

Οι Άγγλοι ισορρόπησαν το ματς, ωστόσο κανείς τους δεν κατάφερε να αξιοποιήσει κάποια φάση μέχρι και την εκπνοή του πρώτου μέρους.

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός ήταν πιο γρήγορος, καθώς οι δύο ομάδες πίεσαν για να βρουν ένα δεύτερο γκολ. Οι Άγγλοι ήταν εκείνοι που είχαν την πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο μέρος, καθώς ο Σακά λίγο έλειψε να επωφεληθεί από το λάθος του Σμάιχελ, αλλά η προσπάθειά του πέρασε άουτ.

Τρία λεπτά μετά ήταν η σειρά του Φόντεν να απειλήσει, αλλά το σουτ που εξαπέλυσε σταμάτησε στο δοκάρι του Σμάιχελ. Μετά το 60ο λεπτό οι Δανοί ανέβασαν στροφές και πίεσαν για να ισοφαρίσουν. Στο 68ο λεπτό ο Ντάμσγκααρντ έπιασε ένα ωραίο σουτ έξω από την περιοχή το οποίο είχε απάντηση από τον Πίκφορντ, ενώ την ίδια κατάληξη είχε η προσπάθειά του Χόιμπιεργκ στο 73'.

Ο Γουότκινς δύο λεπτά μετά την είσοδό του στο ματς είχε μια καλή στιγμή στο 72' όταν πλάσαρε τον Σμάιχελ μέσα από την περιοχή, αλλά ο Δανός κίπερ βγήκε γρήγορα και απομάκρυνε σε κόρνερ.

Στο φινάλε οι Δανοί ήταν εκείνοι που απείλησαν περισσότερο, όμως το 1-1 που βόλεψε περισσότερο την Αγγλία έμεινε μέχρι το τέλος.

Euro 2024, Δανία - Αγγλία 1-1: Οι Δανοί έμειναν όρθιοι, οι Αγγλοι βολεύτηκαν με την ισοπαλία και όλα ανοιχτά στον τρίτο όμιλο
Τα στατιστικά και οι καλύτερες επιδόσεις

Δανία: Σμάιχελ, Άντερσεν, Βέστεγκαρντ, Κρίστενσεν, Μέλε, Κρίστιανσεν (57' Μπα), Χοίμπιεργκ, Χιούλμαντ (82' Νόγκαρντ), Έρικσεν (82' Σκοβ Όλσεν), Βιντ (57' Ντάμσγκααρντ), Χόιλουντ (67' Πόουλσεν).

Αγγλία: Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς, Γκουεχί, Τρίπιερ, Αλεξάντερ-Άρνολντ (54' Γκάλαχερ), Ράις, Φόντεν (69' Μπόουεν), Σακά (69' Έζε), Μπέλιγχαμ, Κέιν (69' Γουότκινς).

Η βαθμολογία του ομίλου

Euro 2024, Δανία - Αγγλία 1-1: Οι Δανοί έμειναν όρθιοι, οι Αγγλοι βολεύτηκαν με την ισοπαλία και όλα ανοιχτά στον τρίτο όμιλο

Ζούμε τη μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου με το Πάμε Στοίχημα στα καταστήματα ΟΠΑΠ και παίζουμε με τις καλύτερες αποδόσεις, special promos, ανανεωμένο bet builder αλλά και με football party με μια νέα προσφορά κάθε μέρα. Ευρωπαϊκό θα πει παίζουμε μαζί. Πάμε Στοίχημα στα καταστήματα ΟΠΑΠ.

18+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα

TAGS EURO 2024 ΕΘΝΙΚΗ ΔΑΝΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΑΓΓΛΙΑΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ