EURO DATA PREGAME

Euro 2024, Δανία - Σερβία: Οι Δανοί θέλουν την ιστορική πρόκριση και οι Σέρβοι να σπάσουν το αρνητικό σερί

Denmark's Christian Eriksen celebrates after scoring the opening goal of the game during a Group C match between Slovenia and Denmark at the Euro 2024 soccer tournament in Stuttgart, Germany, Sunday, June 16, 2024. (AP Photo/Matthias Schrader)
Denmark's Christian Eriksen celebrates after scoring the opening goal of the game during a Group C match between Slovenia and Denmark at the Euro 2024 soccer tournament in Stuttgart, Germany, Sunday, June 16, 2024. (AP Photo/Matthias Schrader) @MATTHIAS SCHRADER | AP IMAGES

Η Δανία θέλει να προκριθεί για δεύτερη σερί φορά νοκ-άουτ Euro για πρώτη φορά στην ιστορία της, ενώ η Σερβία θέλει να σπάσει το σερί χωρίς νίκη σε μεγάλα τουρνουά. Δείτε κι άλλα ενδιαφέρουσα στατιστικά με τη βοήθεια της Opta.

Δανία και Σερβία μονομαχούν στην Allianz Arena του Μονάχου (25/06, 22:00, ΕΡΤ3 και Live SPORT24) και θέλουν την πρώτη τους νίκη στο Euro 2024 που μπορεί να αποδεχθεί και αρκετή για να τους δώσει την πρόκριση στους "16". Δείτε μερικά ενδιαφέρονται στοιχεία του αγώνα από την Opta.

Η Δανία έχει επικρατήσει και στις τρεις αναμετρήσεις των δύο χωρών από το 2006 που η Σερβία έγινε ξανά αυτόνομη (8-1 τέρματα).

Η μοναδική συνάντηση της Δανίας με Σερβία/Γιουγκοσλαβία σε μεγάλο τουρνουά ήταν η νίκη 5-0 επί της Γιουγκοσλαβίας στον όμιλο του Euro 1984.

Η Σερβία δεν έχει νίκη στα τελευταία επτά παιχνίδια της σε μεγάλα τουρνουά (δύο ισοπαλίες, πέντε ήττες) μετά τη νίκη με 1-0 επί της Κόστα Ρίκα στο Μουντιάλ του 2018. Το μεγαλύτερο τους σερί χωρίς νίκη ήταν τα οκτώ παιχνίδια ως Γιουγκοσλαβία από το 1974 έως το 1982.

Euro 2024, Δανία - Σερβία: Οι Δανοί θέλουν την ιστορική πρόκριση και οι Σέρβοι να σπάσουν το αρνητικό σερί


Η Δανία έχει δύο ισοπαλίες στο Euro 2024, ενώ είχε μόλις δύο ισοπαλίες στα προηγούμενα 18 παιχνίδια της σε Euro (έξι νίκες, 10 ισοπαλίες).

Από τότε που έκανε τέσσερις σερί νίκες από τον Ιανουάριο μέχρι τον Ιούνιο του 2023, η Σερβία έχει πλέον μόνο τέσσερις νίκες στα τελευταία 13 παιχνίδια της σε όλες τις διοργανώσεις (τρεις νίκες, έξι ήττες) και έχει κρατήσει μόνο δύο φορές το μηδέν στα τελευταία 14.

Η Δανία θέλει για πρώτη φορά στην ιστορία της να περάσει στα νοκ-άουτ σε δύο συνεχόμενα Euro. Το 2020 νίκησαν 4-1 τη Ρωσία στον 3ο αγώνα του ομίλου και τελικά έφτασαν μέχρι τον ημιτελικό.

Ο Κρίστενσεν έχει 138/141 πάσες μέχρι τώρα στο τουρνουά και το 98% ευστοχίας είναι το μεγαλύτερο που είχε ποτέ Δανός με πάνω από έναν αγώνα σε Euro Μετά το 1980.

Euro 2024, Δανία - Σερβία: Οι Δανοί θέλουν την ιστορική πρόκριση και οι Σέρβοι να σπάσουν το αρνητικό σερί


Ο Έρικσεν έχει φτιάξει 11 ευκαιρίες για τους συμπαίκτες του στο τουρνουά. Κανένας Δανός δεν έχει φτιάξει ποτέ περισσότερες σε μεγάλο τουρνουά.

Ο Γιόβιτς σκόραρε στις καθυστερήσεις απέναντι στη Σλοβενία και έβαλε τέλος στο σερί ετπά αγώνων χωρίς γκολ με την εθνική. Η τελευταία φορά που ο Γιόβιτς σκόραρε σε δύο συνεχόμενα παιχνίδια για τη Σερβία ήταν τον Ιούνιο του 2022.

Στα δύο τελευταία μεγάλα τουρνουά (Μουντιάλ 2022 και Euro 2024) ο Μίτροβιτς έχει 17 τελικές, τις περισσότερες από κάθε Σέρβο παίκτη, αλλά έχει σκοράρει μόνο δύο φορές.

Οι πιο απίθανες στιγμές είναι στη Stoiximan… με πριμ στο bet builder, super ενισχυμένες αποδόσεις, πριμ στο παρολί και 0% γκανιότα!

TAGS EURO DATA PREGAME ΕΘΝΙΚΗ ΔΑΝΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΣΕΡΒΙΑΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ