EURO DATA ANALYSIS

Euro 2024, Ελβετία: Η ιστορική συνέπεια του mister highlight με τα αντίπαλα δίχτυα στα μεγάλα τουρνουά

Euro 2024, Ελβετία: Η ιστορική συνέπεια του mister highlight με τα αντίπαλα δίχτυα στα μεγάλα τουρνουά
Ο Σερντάν Σακίρι πανηγυρίζει το γκολ του κόντρα στη Σκωτία @2024 AP IMAGES/MARTIN MEISSNER

Ο Σερντάν Σακίρι είναι δίχως αμφιβολία ο άνθρωπος των μεγάλων τουρνουά με την εθνική Ελβετίας. Το γκολ που πετυχαίνουν ελάχιστοι κόντρα στη Σκωτία, το βράδυ που έγραψε ιστορία και η συμμετοχή στο 44% των γκολ της ομάδας του σε Παγκόσμια Κύπελλα και Euro από το 2014 και έπειτα. Όλα όσα έκανε ο mister highlight με τη βοήθεια της Opta.

Η εθνική Ελβετίας από το βράδυ της Τετάρτης (19/6) είναι με το ένα πόδι στα νοκ άουτ του Euro 2024, αφού για να απωλέσει τη δεύτερη θέση στον 1ο όμιλο θα πρέπει η Σκωτία την τελευταία αγωνιστική να καλύψει τη διαφορά των τεσσάρων τερμάτων που έχασε από την Γερμανία στην πρεμιέρα της διοργάνωσης.

Ωστόσο, αν ακόμα συμβεί το προαναφερθέν σενάριο, είναι σχεδόν βέβαιο ότι με τους τέσσερις βαθμούς που έχει εξασφαλίσει από τη νίκη της με 3-1 κόντρα στην Ουγγαρία την πρώτη αγωνιστική και την ισοπαλία της με 1-1 εναντίον των Βρετανών θα προκριθεί ως μία από τις τέσσερις καλύτερες τρίτες χώρες των έξι ομίλων.

Ο mister highlight στα βιβλία της ιστορίας

Εφόσον, λοιπόν, καταφέρει να περάσει σε ακόμη μία νοκ άουτ φάση μεγάλης διοργάνωσης, τότε θα το οφείλει σε μεγάλο βαθμό στον Σερντάν Σακίρι.

Τον άνθρωπο που στο 26' του αγώνα επί της Σκωτίας εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Άντονι Ράλστον και με μαγικό τελείωμα εκτός περιοχής διαμόρφωσε το τελικό 1-1 θέτοντας γερή υποψηφιότητα για να κερδίσει το βραβείο του καλύτερου γκολ της διοργάνωσης, όπως δηλαδή έκανε και στο Euro του 2016 με το υπέροχο ψαλιδάκι του.

Euro 2024, Ελβετία: Η ιστορική συνέπεια του mister highlight με τα αντίπαλα δίχτυα στα μεγάλα τουρνουά

Με αυτό του το τέρμα ο 32χρονος μεσοεπιθετικός των Chicago Fire έγραψε ιστορία, καθώς έγινε ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που καταφέρνει να βρει δίχτυα στις έξι τελευταίες μεγάλες διοργανώσεις με την εθνική του.

Με απαρχή το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014, ο Σακίρι έχει σκοράρει σε τρία Μουντιάλ (2014, 2018, 2022) και ισάριθμα Euro (2016, 2020 και 2024) με την Ελβετία, ενώ με το χθεσινό (19/6) του γκολ είναι πλέον ο πρώτος παίκτης που χρίζεται σκόρερ σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου, ενώ αγωνίζεται σε ομάδα της Βόρειας και Νότιας Αμερικής.

Η ανεπανάληπτη συνέπεια και το γκολ που βάζουν ελάχιστοι

Παράλληλα, ο βραχύσωμος πρώην ποδοσφαιριστής της Λίβερπουλ, Μπάγερν και Ίντερ -μεταξύ άλλων, συνέχισε την ανεπανάληπτη του συνέπεια με την εκτέλεση και τη δημιουργία για λογαριασμό της εθνικής Ελβετίας σε μεγάλα τουρνουά.

Πλέον, ο Σερντάν Σακίρι έχει γκολ ή ασίστ στο 44% των τερμάτων της χώρας σε μεγάλες διοργανώσεις τα τελευταία 10 χρόνια. Έχει 10 γκολ και τέσσερις ασίστ στα συνολικά 32 γκολ των Ελβετών σε μεγάλα τουρνουά από το Μουντιάλ του 2014 μέχρι σήμερα.

Euro 2024, Ελβετία: Η ιστορική συνέπεια του mister highlight με τα αντίπαλα δίχτυα στα μεγάλα τουρνουά

Μέσα σε όλα αυτά ο 32χρονος μεσοεπιθετικός σκόραρε στη μοναδική του τελική στο ματς, στη μία από τις συνολικά τρεις επαφές του με την μπάλα στον άξονα του γηπέδου, ενώ μόλις οι δύο από τις 35 ενέργειες του με την μπάλα έγιναν εκτός της περιοχής της Σκωτίας.

Δείγμα της ποιότητάς του στα τελειώματα είναι το γεγονός ότι με βάση την Opta/Stats Perform το σπάνιας ομορφιάς γκολ του στο 26' αξιολογήθηκε με 0,04 xGoals, δηλαδή μόλις 4 στους 100 παίκτες βρίσκουν δίχτυα από αυτό το σημείο.

Τέλος, υψηλό ήταν και το ποσοστό του Σακίρι στις επιτυχημένες μεταβιβάσεις (84%), αφού αν και επιχείρησε μόνο 26 οι συμπαίκτες του έγιναν αποδέκτες της μπάλας σε 22 περιπτώσεις.

Οι πιο απίθανες στιγμές είναι στη Stoiximan… με πριμ στο bet builder, super ενισχυμένες αποδόσεις, πριμ στο παρολί και 0% γκανιότα!

TAGS EURO DATA ANALYSIS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΒΕΤΙΑΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ