EURO 2024

Euro 2024, Ελβετία - Ιταλία 2-0: Με ισοπεδωτική εμφάνιση τους εκθρόνισε από την κορυφή της Ευρώπης

Switzerland's Remo Freuler celebrates after scoring his side's opening goal during a round of sixteen match between Switzerland and Italy at the Euro 2024 soccer tournament in Berlin, Germany, Saturday, June 29, 2024. (AP Photo/Markus Schreiber)
Ο Ρέμο Φρόιλερ πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε κόντρα στην Ιταλία @ 2024 MARKUS SCHREIBER / AP IMAGES

Η Ελβετία εκθρόνισε την Ιταλία από την κορυφή της Ευρώπης, καθώς επικράτησε 2-0 στο Βερολίνο με τους Φρόιλερ και Βάργκας να χρίζονται σκόρερ. Ο Γιακίν έριξε στο ματς και τον Στίβεν Τσούμπερ ως αλλαγή.

Η Ελβετία είναι η πρώτη φιναλίστ στους "8" του Euro 2024, καθώς επικράτησε 2-0 της Ιταλίας στο Βερολίνο. Οι παίκτες του Μουράτ Γιακίν με κορυφαίο τον Ρουμπέρν Βάργκας, ήταν ανώτεροι σε όλο το παιχνίδι, με τους Ιταλούς να είναι απενεργοποιημένοι επιθετικά. Την πρώτη του συμμετοχή στο τουρνουά πραγματοποίησε και ο Στίβεν Τσούμπερ της ΑΕΚ, που πέρασε στο ματς ως αλλαγή.

Το πρόγραμμα και οι διασταυρώσεις μέχρι τον τελικό του Euro 2024
Το πρόγραμμα και οι διασταυρώσεις μέχρι τον τελικό του Euro 2024

Το πρώτο γκολ των Ελβετών πέτυχε ο Φρόιλερ στο 37ο λεπτό. Ο Βάργκας βρήκε τον μέσο της Μπολόνια μέσα στην περιοχή κι αυτός με ωραίο κοντρόλ και τελείωμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Μάλιστα στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους είχαν και δοκάρι με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ρίντερ, την οποία εξουδετέρωσε ο Ντοναρούμα με τη βοήθεια του δοκαριού.

Euro 2024, Ελβετία - Ιταλία 2-0: Με ισοπεδωτική εμφάνιση τους εκθρόνισε από την κορυφή της Ευρώπης
Οι τελικές και τα xGoals στο Ελβετία - Ιταλία

Οι Ελβετοί βρήκαν το δεύτερο γκολ στα πρώτα δευτερόλεπτα του δευτέρου μέρους. Ο Βάργκας με υπέροχο φαλτσαριστό πλασέ έστειλε την μπάλα στο απέναντι γάμα του Ντοναρούμα.

Οι Ιταλοί είχαν στο παιχνίδι δύο δοκάρια, ώστε να μπορέσουν να μειώσουν στο σκορ. Αρχικά στο 50ο λεπτό ο Σερ λίγο έλειψε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του με κεφαλιά, ενώ ο Σόμερ ήταν άγαλμα. Στο 74ο λεπτό ο Σκαμάκα βρέθηκε στη μικρή περιοχή της Ελβετίας αφύλακτος και σούταρε, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι. Ωστόσο ο φορ της Αταλάντα ήταν εκτεθειμένος και αν είχε σκοράρει το γκολ θα ακυρωνόταν.

Οι Ελβετοί θα αντιμετωπίσουν τον νικητή του ζευγαριού Αγγλία - Σλοβακία στις 6 Ιουλίου στο Ντίσελντορφ.

Οι Ελβετοί μπήκαν φουριόζοι στο πρώτο μέρος και προηγήθηκαν με τον Φρόιλερ

Η Ελβετία μπήκε από το πρώτο λεπτό με τη διάθεση να πάρει την κατοχή της μπάλας και τους Ιταλούς να περιμένουν, ωστόσο στα πρώτα λεπτά δυσκολευόντουσαν να δημιουργήσουν ευκαιρίες.

Στο 12ο λεπτό ο Εντόι απείλησε για πρώτη φορά με σκαστό σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε εκτός χωρίς να ανησυχήσει τον Ντοναρούμα. Στο 24ο λεπτό είχε τη μεγαλύτερη φάση της στο ματς (όσο το σκορ ήταν στο 0-0), με το υπέροχο πλασέ του Εμπολό μέσα στην περιοχή, το οποίο εξουδετέρωσε ο Ντοναρούμα.

Στο 27ο λεπτό οι Ιταλοί είχαν τη μοναδική τους φάση στο πρώτο μέρος, με τον Κιέζα να κάνει μια υπέροχη ατομική προσπάθεια και να σουτάρει μέσα στην περιοχή, όμως ο Ακάντζι απομάκρυνε σε κόρνερ. Στο 37ο λεπτό οι Ελβετοί βρήκαν αυτό που έψαχναν με το ωραίο τελείωμα του Φρόιλερ, ενώ στις καθυστερήσεις ο Ρίντερ με απευθείας εκτέλεση φάουλ λίγο έλειψε να σκοράρει.

Ο Βάργκας σφράγισε την πρόκριση των Ελβετών

Στο δεύτερο μέρος η Ελβετία κατάφερε να σκοράρει με το καλημέρα, με το υπέροχο γκολ - ποίημα του Βάργκας που πλάσαρε τον ανήμπορο να αντιδράσει Ντοναρούμα.

Η Ιταλία, ούσα πλέον με δύο γκολ πίσω, πήρε την μπάλα στα πόδια της στην προσπάθειά της να απειλήσει τα αντίπαλα καρέ, ωστόσο λίγο έλειψε να μειώσει με αυτογκόλ. Μετά από γέμισμα που έγινε στην περιοχή των Ελβετών, ο Σερ στην προσπάθειά του να απομακρύνει την έστειλε στο αριστερό δοκάρι του Σόμερ.

Ο ρυθμός του αγώνα σταδιακά έπεφτε, καθώς η Ελβετία άφησε την μπάλα στην Ιταλία με σκοπό να υπερασπιστεί το υπέρ της προβάδισμα στο σκορ. Οι Ιταλοί είχαν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν με τον Σκαμάκα από κοντά στο 74', αλλά η προσπάθειά του πέρασε άουτ.

Ο Τσούμπερ που πέρασε στο ματς ως αλλαγή στο 71' είχε την ευκαιρία να σκοράρει από πλάγια θέση, ωστόσο το σουτ που επιχείρησε από δύσκολη γωνία πέρασε παράλληλα με την εστία. Το 2-0 παρέμεινε μέχρι το φινάλε, παρά την όποια απέλπιδα προσπάθεια των Ιταλών να μειώσουν στο σκορ.

Euro 2024, Ελβετία - Ιταλία 2-0: Με ισοπεδωτική εμφάνιση τους εκθρόνισε από την κορυφή της Ευρώπης
Τα στατιστικά και οι καλύτερες επιδόσεις του Ελβετία - Ιταλία

Ελβετία: Σόμερ, Ακάντζι, Σερ, Ροντρίγκες, Έμπισερ (90+2' Στέφεν), Φρόιλερ, Τζάκα, Ρίντερ (71' Στεργίου), Βάργκας (71' Τσούμπερ), Εμπολό (77' Ντούα), Εντόι (77' Σιέρο).

Ιταλία: Ντοναρούμα, Ντι Λορέντσο, Μαντσίνι, Μπαστόνι, Νταρμιάν (75' Καμπιάσο), Φατζιόλι (86' Φρατέζι), Μπαρέλα (64' Ρετέγκι), Κριστάντε (75' Πελεγκρίνι), Ελ Σαράουι (46' Τζακάνι), Κιέζα, Σκαμάκα.

Ζούμε τη μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου με το Πάμε Στοίχημα στα καταστήματα ΟΠΑΠ και παίζουμε με τις καλύτερες αποδόσεις, special promos, ανανεωμένο bet builder αλλά και με football party με μια νέα προσφορά κάθε μέρα. Ευρωπαϊκό θα πει παίζουμε μαζί. Πάμε Στοίχημα στα καταστήματα ΟΠΑΠ.

18+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα |

TAGS EURO 2024 ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΒΕΤΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ