ΑΠΟΣΤΟΛΗ EURO 2024

Euro 2024: Ελβετία, να η ευκαιρία

Euro 2024: Ελβετία, να η ευκαιρία
AP PHOTO / EBRAHIM NOROOZI

Η Ελβετία έκανε περίπατο απέναντι στην Ιταλία, πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Euro 2024 και ξέρει πως φέτος έχει τη μεγαλύτερη ευκαιρία της ιστορίας της.

Η Ελβετία ήταν επί της ουσίας το φαβορί απέναντι στην Ιταλία, βάσει όσων είδαμε από τις δύο ομάδες στη φάση των ομίλων του Euro 2024. Έμοιαζε εκ προοιμίου ξεκάθαρο ότι η ομάδα του Μουράτ Γιακίν θα έπαιζε με τα άσπρα στην σκακιέρα του Βερολίνου. Στην πράξη όμως, αποδείχθηκε πως ακόμη κι αυτή η πρόβλεψη ήταν άδικη για την Ελβετία.

Σίγουρα, το παιχνίδι της Ιταλίας στη διάρκεια της διοργάνωσης ουδέποτε έπεισε για την σταθερότητα και την... λάμψη του. Με εξαίρεση άλλωστε ένα καλό εξηντάλεπτο κόντρα στην Αλβανία, οι παίκτες του Λουτσιάνο Σπαλέτι δεν έπεισαν πως μπορούν να πάνε μακριά στα γήπεδα της Γερμανίας.

Ας μην ξεχνάμε άλλωστε πως αν δεν ερχόταν το γκολ του Ματία Τζακάνι στο 90+8' με την Κροατία, τότε είναι πολύ πιθανό η Ιταλία να μην προλάβαινε να φτάσει ούτε μέχρι τους "16" του Euro 2024.

Τα κατάφερε στην τελευταία φάση του αγώνα των ομίλων, αλλά ακόμη κι αυτό ήταν... too much. Απέναντι στην Ελβετία, η Ιταλία παρουσιάστηκε πρώτη φορά τόσο νωχελική, τόσο άχρωμη, τόσο αδιάφορη σε νοκ άουτ. Σαν να μην μπορούσε να κάνει τα βασικά. Από τις μεταβιβάσεις μέχρι τις συνεργασίες δύο και τριών παικτών, αφού σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης η Ιταλία έμοιαζε να μην έχει ξεκάθαρο τρόπο ανάπτυξης και μικρές αποστάσεις μεταξύ των παικτών της.

Όλα αυτά φυσικά ήταν βούτυρο στο ψωμί των παικτών της Ελβετίας, οι οποίοι ήταν αποφασισμένοι να δείξουν από νωρίς ποιος είναι το αφεντικό. Κι έτσι έγινε. Η απόλυτη κυριαρχία!

Κάπως έτσι, η Ελβετία έφτασε στους "8" του Euro 2024 και έχει μπροστά τη μεγαλύτερη πρόκληση της ιστορίας της. Να φτάσει δηλαδή ως τον τελικό.

Για να δούμε...

Ζούμε τη μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου με το Πάμε Στοίχημα στα καταστήματα ΟΠΑΠ και παίζουμε με τις καλύτερες αποδόσεις, special promos, ανανεωμένο bet builder αλλά και με football party με μια νέα προσφορά κάθε μέρα. Ευρωπαϊκό θα πει παίζουμε μαζί. Πάμε Στοίχημα στα καταστήματα ΟΠΑΠ.

18+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα |

TAGS ΑΠΟΣΤΟΛΗ EURO 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ