EURO 2024

Euro 2024, Εθνική Γερμανίας: Νίκησε για πρώτη φορά μετά από 8 χρόνια, σε νοκ άουτ ματς μεγάλης διοργάνωσης

Germany's Jamal Musiala celebrates after scoring his side's second goal during a round of sixteen match between Germany and Denmark at the Euro 2024 soccer tournament in Dortmund, Germany, Saturday, June 29, 2024. (AP Photo/Andreea Alexandru)
Germany's Jamal Musiala celebrates after scoring his side's second goal during a round of sixteen match between Germany and Denmark at the Euro 2024 soccer tournament in Dortmund, Germany, Saturday, June 29, 2024. (AP Photo/Andreea Alexandru) @2024 ANDREEA ALEXANDRU/AP IMAGES

Με τη νίκη της επί της Δανίας η εθνική Γερμανίας βροντοφώναξε παρούσα μετά από οκτώ χρόνια στα μεγάλα ποδοσφαιρικά σαλόνια, αφού η αμέσως προηγούμενη νίκη της σε νοκ-αναμέτρηση μεγάλης διοργάνωσης ήταν το 2016.

Η Γερμανία του Νάγκελσμαν υπέταξε με 2-0 την Δανία για τους 16 του Euro 2024 και γύρισε πίσω οκτώ χρόνια, αφού τόσα είχε να πανηγυρίσει επικράτηση σε νοκ-άουτ αγώνα μεγάλης ποδοσφαιρικής διοργάνωσης, είτε Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος είτε Μουντιάλ.

Τότε, στο Euro 2016 που είχε διεξαχθεί στα γήπεδα της Γαλλίας, είχε θριαμβεύσει δις μετά από τη φάση των ομίλων, διαλύοντας με 3-0 την Σλοβακία στους 16 και επικρατώντας με 6-5 στα πέναλτι επί της Ιταλίας, στα προημιτελικά (1-1 η κανονική διάρκεια).

Εκείνη η επιτυχία επί της σκουάντρα ατζούρα που την έστειλε στα ημιτελικά (ηττήθηκε με 2-0 από την οικοδέσποινα Γαλλία) ήταν η τελευταία σε νοκ-άουτ ματς μέχρι το ματς με τους Δανούς το βράδυ του Σαββάτου, αφού στο ενδιάμεσο η "Μάνσαφτ" είχε τρεις επώδυνους αποκλεισμούς.

Στο Μουντιάλ του 2018 τερμάτισε στην τελευταία θέση του ομίλου, πίσω από Σουηδία, Μεξικό και Νότια Κορέα, στο Euro 2020 πέρασε τη φάση των ομίλων αλλά αποκλείστηκε στους 16 από την Αγγλία (ήττα με 2-0 στο "Γουέμπλεϊ) ενώ στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022, στο Κατάρ, αποκλείστηκε στον όμιλο τερματίζοντας στην 3η θέση, πίσω από Ιαπωνία και Ισπανία.

Ζούμε τη μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου με το Πάμε Στοίχημα στα καταστήματα ΟΠΑΠ και παίζουμε με τις καλύτερες αποδόσεις, special promos, ανανεωμένο bet builder αλλά και με football party με μια νέα προσφορά κάθε μέρα. Ευρωπαϊκό θα πει παίζουμε μαζί. Πάμε Στοίχημα στα καταστήματα ΟΠΑΠ.

18+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα |

TAGS EURO 2024 ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ EURO ΕΘΝΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ