EURO DATA ANALYSIS

Euro 2024, Γαλλία: Έτσι προσπάθησε ο Ντεσάμπ να καλύψει το κενό του Εμπαπέ, αλλά δεν ήταν αρκετό

Ο Κιλιάν Εμπαπέ
Ο Κιλιάν Εμπαπέ AP

Ο Ντιντιέ Ντεσάμπ προσπάθησε να καλύψει το κενό του Κιλιάν Εμπαπέ, με τον Αντουάν Γκριεζμάν, ωστόσο ο ποδοσφαιριστής της Ατλέτικο δεν βρήκε το γκολ, παρά τις μεγάλες ευκαιρίες του.

Το πρώτο 0-0 του Euro 2024 είναι γεγονός. Το σπουδαίο ματς ανάμεσα στην Γαλλία και την Ολλανδία δεν είχε νικητή, αλλά ούτε και γκολ, με τις δύο ομάδες να έχουν από τέσσερις βαθμούς και να είναι με το ένα πόδι στη φάση των 16 του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Ο Κιλιάν Εμπαπέ είχε μαζί την προστατευτική του μάσκα, όμως δεν την χρησιμοποίησε ποτέ. Αντιθέτως, έμεινε στον πάγκο, με τον Ντιντιέ Ντεσάμπ να έχει να διαχειριστεί μία κατάσταση, χωρίς τον κορυφαίο του παίκτη.

Πώς αντιμετώπισε αυτό το κενό; Πέρασε τον Τσουαμενί στη μεσαία γραμμή και ανέβασε τον Αντουάν Γκριεζμάν στην επίθεση. Ο παίκτης της Ατλέτικο μπήκε ουσιαστικά στα... παπούτσια του Εμπαπέ.

Στο γράφημα της Opta/Stats Perform μπορείτε να δείτε το δίκτυο μεταβιβάσεων, αλλά και τον μέσο χώρο δράσης των ποδοσφαιριστών της Γαλλίας κόντρα στην Ολλανδία.

Ο μέσος χώρος δράσης και το δίκτυο μεταβιβάσεων της Γαλλίας κόντρα στην Ολλανδία
Ο μέσος χώρος δράσης και το δίκτυο μεταβιβάσεων της Γαλλίας κόντρα στην Ολλανδία

Όπως βλέπετε, ο Γκριεζμάν (7) αγωνίστηκε ψηλά στον αγωνιστικό χώρο. Σχεδόν δίπλα με τον έτερο επιθετικό της Γαλλίας των Τουράμ (15). Αρκετές ήταν οι φορές που ο παίκτης της Ατλέτικο έπαιζε δίπλα του ή έβγαινε από πίσω του ως secondary striker.

Είχε τις ευκαιρίες, όχι όμως και το γκολ

Ο Ντεσάμπ προσπάθησε, λοιπόν, να καλύψει το κενό του Εμπαπέ, με τον Γκριεζμάν. Εκείνος ήταν ιδιαίτερα δραστήριος, είχε πολλές ευκαιρίες για να πετύχει το γκολ, όμως δεν ήταν αρκετό.

Δείτε στο γράφημα της Opta/Stats Perform όλες τις ενέργειές του στην αναμέτρηση, όπως και τις κορυφαίες του επιδόσεις στο παιχνίδι.

Euro 2024, Γαλλία: Έτσι προσπάθησε ο Ντεσάμπ να καλύψει το κενό του Εμπαπέ, αλλά δεν ήταν αρκετό
Το δίκτυο μεταβιβάσεων και ο μέσος χώρος δράσης των παικτών της Γαλλίας

Ο Γκριεζμάν τελείωσε το παιχνίδι με πέντε τελικές, τις περισσότερες από κάθε άλλον παίκτη στο παιχνίδι. Μάλιστα, ήταν και ο πιο απειλητικός με 0.94xG. Δηλαδή "άξιζε" ένα γκολ στο ματς. Σε αυτές τις τελικές δεν προσμετράται η ευκαιρία με το γύρισμα του Ραμπιό, με την μπάλα να του έρχεται λίγο πιο πίσω και να μην καταφέρνει να τελείωσει τη φάση.

Ήταν ιδιαίτερα δραστήριος στο παιχνίδι με 57 ενέργειες. Είχε τις περισσότερες ενέργειες στην αντίπαλη περιοχή (4 - μαζί με Ραμπιό και Καντέ), ενώ πολλές φορές γυρνούσε και πιο πίσω, ανάμεσα στη μεσαία γραμμή και την περιοχή, για να βοηθήσει στην κυκλοφορία. Έτσι, είχε και 35 πετυχημένες στις 41 πάσες.

Ο Γκριεζμάν είναι από τους πιο απειλητικούς παίκτες της Γαλλίας σε αυτά τα δύο πρώτα παιχνίδια.

Euro 2024, Γαλλία: Έτσι προσπάθησε ο Ντεσάμπ να καλύψει το κενό του Εμπαπέ, αλλά δεν ήταν αρκετό
Οι τελικές και τα xGoals του Γκριεζμάν στο Euro 2024

Συνολικά στο τουρνουά σε αυτά τα δύο παιχνίδια έχει επτά τελικές, οι οποίες έχουν "αξία" 1.78xG. Ωστόσο, το γκολ ακόμη δεν έχει έρθει, παρά τις ευκαιρίες του.

Οι πιο απίθανες στιγμές είναι στη Stoiximan… με πριμ στο bet builder, super ενισχυμένες αποδόσεις, πριμ στο παρολί και 0% γκανιότα!

TAGS EURO DATA ANALYSIS EURO ΕΘΝΙΚΗ ΓΑΛΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΓΑΛΛΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ