EURO DATA ANALYSIS

Euro 2024, Γαλλία: Προχωράει, αλλά δεν πείθει κανένα, αρνητικό ιστορικό ρεκόρ, χωρίς γκολ σε open play

Ο Κιλιάν Εμπαπέ στην αναμέτρηση της Γαλλίας με το Βέλγιο
Ο Κιλιάν Εμπαπέ στην αναμέτρηση της Γαλλίας με το Βέλγιο © 2024 MARTIN MEISSNER / AP IMAGES

Η Γαλλία δεν εντυπωσιάζει, δεν έχει ακόμη πετύχει γκολ σε open play, αλλά συνεχίζει να προχωράει στο Euro 2024, έστω και με τύχη και ιδρώτα.

Η Γαλλία πανηγύρισε την πρόκρισή της στα προημιτελικά του Euro 2024. Ωστόσο, δεν εντυπωσίασε καθόλου και πολλοί χαρακτήρισαν το ματς απέναντι στο Βέλγιο ανιαρό.

Όπως και να έχει, οι Bleus, οι οποίοι φαίνονται να παίζουν με... κόφτη, κατάφεραν να κάνουν την δουλειά. Στο 85ο λεπτό, ο Κολό Μουανί έκανε κάτι μεταξύ σουτ και γυρίσματος, η μπάλα χτύπησε στον Φερτόνχεν και κατέληξε στα δίχτυα.

Στο γράφημα της Opta/Stats Perform μπορείτε να δείτε τις τελικές και τα xGoals στην αναμέτρηση της Γαλλίας απέναντι στο Βέλγιο.

Οι τελικές και τα xGoals στο Γαλλία - Βέλγιο
Οι τελικές και τα xGoals στο Γαλλία - Βέλγιο

Οι Γάλλοι χρειάστηκαν 19 τελικές, προκειμένου να φτάσουν το 1xG . Είχαν πολλές ακίνδυνες τελικές (έξι εξ αυτών εκτός περιοχής) και δύο μόνο τελικές είχαν κατεύθυνση προς την εστία του Καστέλς. Η ομάδα του Ντεσάμπ βρήκε το γκολ, όχι από δική της προσπάθεια, καθώς το 1-0 έγινε από το αυτογκόλ του Φερτόνχεν.

Το ιστορικό αρνητικό ρεκόρ της Γαλλίας

Η Γαλλία έτσι έγινε η πρώτη ομάδα που φτάνει στα προημιτελικά, χωρίς να έχει πετύχει κάποιο γκολ σε open play. Την Αυστρία νίκησε με αυτογκόλ του Βέμπερ, απέναντι στην Ολλανδία δεν σκόραρε, ενώ στο Γαλλία - Πολωνία, βρήκε δίχτυα με πέναλτι.

Μάλιστα, η Γαλλία έχει 122 non-penalty τελικές, μία από τις κορυφαίες επιδόσεις της διοργάνωσης. Αλλά, σε καμία από αυτές δεν έχει μπορέσει να σκοράρει.

Κάτι, που ευελπιστεί να κάνει στη συνέχεια του τουρνουά, διαφορετικά θα έχει μπλεξίματα στο δύσκολο μονοπάτι που βρίσκεται.

Οι πιο απίθανες στιγμές είναι στη Stoiximan… με πριμ στο bet builder, super ενισχυμένες αποδόσεις, πριμ στο παρολί και 0% γκανιότα!

TAGS EURO DATA ANALYSIS ΕΘΝΙΚΗ ΓΑΛΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΓΑΛΛΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ