EURO 2024

Euro 2024, Γαλλία - Βέλγιο 1-0: Έσπασε το βελγικό μπλόκο με αυτογκόλ στο 85' και προκρίθηκε στα προημιτελικά

Euro 2024, Γαλλία - Βέλγιο 1-0: Έσπασε το βελγικό μπλόκο με αυτογκόλ στο 85' και προκρίθηκε στα προημιτελικά
Ο Μουανί πανηγυρίζει το γκολ της Γαλλίας κόντρα στο Βέλγιο AP PHOTO/DARKO VOJINOVIC

Η Γαλλία πανηγύρισε την εξασφάλιση του εισιτήριου για τα προημιτελικά του Euro 2024. Οι Blues επικράτησαν 1-0 του Βελγίου, βρίσκοντας δίχτυα στο 85', με αυτογκόλ του Φερτόνχεν.

Η Γαλλία ίδρωσε, έμοιαζε μπλοκαρισμένη, αλλά κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Euro 2024. Oι Bleus επικράτησαν 1-0 του Βελγίου, μάλιστα με ένα αυτογκόλ λίγο πριν από το φινάλε.

Οι παίκτες του Ντεσάμπο είχαν την κατοχή, τις περισσότερες τελικές, χωρίς όμως πολλές μεγάλες ευκαιρίες. Όλα αυτά, μέχρι το 85'. Ο Κολό Μουανί έκανε ένα σουτ (ή γύρισμα), χωρίς ισορροπία, η μπάλα χτύπησε στον Φερτόνχεν και κατέληξε στα δίχτυα.

Η Γαλλία περιμένει πλέον τον αντίπαλό της στους "8". Οι Bleus θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Πορτογαλία - Σλοβακία.

Το ματς

Το πρώτο μέρος δεν είχε πολλές μεγάλες ευκαιρίες, με τις δύο ομάδες να μένουν στο μηδέν και να είναι πολύ προσεκτικές στις κινήσεις τους. Τα πρώτα λεπτά πέρασαν με κάποια σουτ εκτός περιοχής από την πλευρά των Γάλλων, χωρίς να απειλούν ιδιαίτερα την εστία του Καστέλς.

Οι τελικές και τα xGoals στο Γαλλία - Βέλγιο
Οι τελικές και τα xGoals στο Γαλλία - Βέλγιο

Οι Bleus είχαν το μεγαλύτερο κομμάτι της κατοχής, με τους Βέλγους να επιχειρούν να "χτυπήσουν" στην αντεπίθεση. Στο 27' έγινε και η πρώτη τελική των Red Devils με τον Καράσκο να σουτάρει πάνω στο σώμα του Ερναντές. Ήταν ένα σημείο του παιχνιδιού που οι παίκτες του Τεντέσκο επιχείρησαν να κρατήσουν περισσότερο την μπάλα.

Στο 34' η Γαλλία είχε καλή στιγμή για το γκολ. Ο Τσουαμενί έβγαλε εξαιρετική μεταβίαση στον Κουντέ στα δεξιά. Εκείνος γέμισε στην περιοχή, ο Τουράμ πήρε την κεφαλιά και αστόχησε για λίγο. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με ένα σουτ του Τσουαμενί μέσα από την περιοχή, με την μπάλα να φεύγει άουτ.

Η Γαλλία μπήκε πιο επιθετικά στο δεύτερο μέρος. Στο 49' ο Τσουαμενί σούταρε εκτός περιοχή, η μπάλα βρήκε και στο πόδι του Φας, αλλά ο Καστέλς έπεσε και έδιωξε. Στο 51' οι Bleus απείλησαν ξανά με τον Τουράμ να μην μπορεί να πιάσει, όπως θα ήθελε την κεφαλιά, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Εμπαπέ, μετά από εκπληκτική ενέργεια, σούταρε ψηλά άουτ.

Το παιχνίδι συνέχιζε να πηγαίνει "σβηστά" και με μακρινά σουτ από την πλευρά της Γαλλίας. Στο 71ο λεπτό το Βέλγιο έδειξε πως είναι παρών, ο Λουκάκου σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά απέκρουσε ο Μενιάν. Τρία λεπτά πιο μετά, ο Σαλιμπά ντρίμπλαρε τον Ντοκού στα δεξιά της περιοχής, σούταρε, η μπάλα έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Καστέλς.

Στο 83ο λεπτό το Βέλγιο είχε σημαντική ευκαιρία για το γκολ, ωστόσο ο Μενιάν απέκρουσε το δυνατό σουτ του Ντε Μπρόινε. Εφόσον, το Βέλγιο δεν εκμεταλλεύτηκε την στιγμή του, η Γαλλία πήρε το προβάδισμα στο 85'.

Οι Γάλλοι κυκλοφόρησαν, ο Τσουαμενί βρήκε τον Κολό Μουανί στα δεξιά, εκείνος έκανε κάτι σαν σουτ ή γύρισμα, η μπάλα βρήκε στον Φερτόνχεν και κατέληξε στα δίχτυα.

Το Βέλγιο δεν μπόρεσε να αντιδράσει στο παιχνίδι και έτσι η Γαλλία πανηγύρισε την πρόκρισή της στις καλύτερες οκτώ ομάδες του Euro 2024.

Τα στατιστικά και οι κορυφαίες επιδόσεις στο Γαλλία - Βέλγιο
Τα στατιστικά και οι κορυφαίες επιδόσεις στο Γαλλία - Βέλγιο
  • ΓΑΛΛΙΑ: Μενιάν, Κουντέ, Ουπαμεκανό, Σαλιμπα, Ερναντέζ, Τσουαμενί, Καντέ, Γκριεζμάν, Ραμπιό, Τουράμ (62' Κολό Μουανί), Εμπαπέ.
  • ΒΕΛΓΙΟ: Καστίλς, Καστάν (88' Ντε Κετελάρε), Φαές, Φερτόνχεν, Τεάτ, Ονανά, Οπέντα (63' Μανγκαλά), Ντοκού, Ντε Μπρόινε, Καράσκο (88' Λουκεμπακιό), Λουκακού.

Ζούμε τη μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου με το Πάμε Στοίχημα στα καταστήματα ΟΠΑΠ και παίζουμε με τις καλύτερες αποδόσεις, special promos, ανανεωμένο bet builder αλλά και με football party με μια νέα προσφορά κάθε μέρα. Ευρωπαϊκό θα πει παίζουμε μαζί. Πάμε Στοίχημα στα καταστήματα ΟΠΑΠ.

18+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα |

TAGS EURO 2024 ΕΘΝΙΚΗ ΓΑΛΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΓΑΛΛΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΒΕΛΓΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗ ΒΕΛΓΙΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ