EURO DATA ANALYSIS

Euro 2024, Γεωργία: Ο Μαμαρντασβίλι έχτισε τείχος στην εστία του και έκανε την εμφάνιση του τουρνουά

Georgia's goalkeeper Giorgi Mamardashvili reacts after his save during a penalty shootout at the end of the Euro 2024 qualifying play-off soccer match between Georgia and Greece at the Boris Paichadze National Stadium in Tbilisi, Georgia, Tuesday, March 26, 2024. (AP Photo/Tamuna Kulumbegashvili)
Georgia's goalkeeper Giorgi Mamardashvili reacts after his save during a penalty shootout at the end of the Euro 2024 qualifying play-off soccer match between Georgia and Greece at the Boris Paichadze National Stadium in Tbilisi, Georgia, Tuesday, March 26, 2024. (AP Photo/Tamuna Kulumbegashvili) AP

Ο Γκιόργκι Μαμαρντασβίλι ήταν ο απόλυτος MVP στην ισοπαλία της Γεωργίας με την Τσεχία (1-1) και χάρη στις εξωφρενικές επιδόσεις του κράτησε ζωντανή την ομάδα του.

Το Γεωργία - Τσεχία μπορεί να μην είναι το πιο "εμπορικό" ζευγάρι στον 6ο όμιλο του Euro 2024, όμως σίγουρα χάρισαν ένα σπουδαίο ματς στον αγωνιστικό χώρο του Volksparks Stadion. Το παιχνίδι έληξε ισόπαλο 1-1, με τις δύο ομάδες να μένουν ζωντανές για την πρόκριση στους 16 της διοργάνωσης.

Οι Τσέχοι ήταν εξαιρετικά απειλητικοί στο παιχνίδι και έσπασαν μία σειρά ρεκόρ στην διοργάνωση. Στο γράφημα της Opta/Stats Perform μπορείτε να δείτε όλες τις τελικές και τα xGoals των δύο ομάδων στην αναμέτρηση.

Οι τελικές και τα xGoals στο Γεωργία - Τσεχία
Οι τελικές και τα xGoals στο Γεωργία - Τσεχία

Η Τσεχία είχε 27 τελικές, τις περισσότερες από κάθε άλλη ομάδα μέχρι στιγμής στη διοργάνωση. Επιπλέον, είχε 3.1xGoals, κορυφαία επίδοση στο Euro 2024. Το ρεκόρ κρατούσαν οι Τούρκοι με 3.01xGoals, πάλι απέναντι στους Γεωργιανούς.

Eξωφρενική εμφάνιση από τον Μαμαρντασβίλι

Ωστόσο, οι Τσέχοι έπεσαν πάνω σ' έναν εκπληκτικό τερματοφύλακα, τον Γκιόργκι Μαμαρντασβίλι. Ο γκολκίπερ της Γεωργίας και της Βαλένθια είχε μία εκπληκτική εμφάνιση, ίσως την καλύτερη για οποιονδήποτε ποδοσφαιριστή μέχρι στιγμής στην διοργάνωση.

Οι ενέργειες και οι κορυφαίες επιδόσεις του Μαμαρντασβίλι στο Γεωργία - Τσεχία
Οι ενέργειες και οι κορυφαίες επιδόσεις του Μαμαρντασβίλι στο Γεωργία - Τσεχία

Ο Μαμαρντασβίλι είχε συνολικά στο παιχνίδι 11 αποκρούσεις. Κανείς γκολκίπερ δεν έχει τόσες στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στα γήπεδα της Γερμανίας.

Ωστόσο, πρόκειται για μία ιστορική επίδοση, καθώς με τις 11 αποκρούσεις του, έπιασε τους Γκίβεν και Τόλντο και βρίσκεται μονάχα πίσω από τον Αλεκσάντερς Κολίνκο της Λετονίας, ο οποίος σε ένα παιχνίδι είχε 12 αποκρούσεις, τις περισσότερες στις ιστορία του Euro.

Η επίδοση του Μαμαρντασβίλι είναι εξωφρενική. Ένας μέσος τερματοφύλακας θα "έπρεπε" να δεχθεί 4.19 γκολ. Ωστόσο, ο γκολκίπερ της Βαλένθια, δέχθηκε ένα γκολ και γλίτωσε για την Γεωργία 3.19.

Είναι μία τεράστια επίδοση, η καλύτερη στο Euro 2024, καθώς ξεπέρασε τον Ουνάι Σιμόν, ο οποίος είχε γλιτώσει την Ισπανία 2.4 γκολ στο 3-0 επί της Κροατίας.

Ο Μαμαρντασβίλι πιάνει... τις εμφανίσεις εκεί που τις άφησε στη La Liga. Γενικά φέτος στο πρωτάθλημα γλίτωσε για την Βαλένθια δέκα γκολ. Είναι η τρίτη καλύτερη επίδοση στο top-5 των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων πίσω από τον Ντοναρούμα (Παρί) και τον Ντι Γκριγκόριο (Μόντσα).

Η Γεωργία είναι ακόμη ζωντανή και ονειρεύεται πρόκριση στο Euro 2024. Κάτι που οφείλεται στον "φύλακα-άγγελό" της, τον Γκιόργκι Μαμαρντασβίλι.

Οι πιο απίθανες στιγμές είναι στη Stoiximan… με πριμ στο bet builder, super ενισχυμένες αποδόσεις, πριμ στο παρολί και 0% γκανιότα!

TAGS EURO DATA ANALYSIS ΕΘΝΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ