EURO DATA ANALYSIS

Euro 2024, Γεωργία: Ο Μικαουτάτζε είναι ο πρώτος σκόρερ της φάσης των ομίλων

Georgia's Georges Mikautadze celebrates after scoring his side's opening goal during a Group F match between Turkey and Georgia at the Euro 2024 soccer tournament in Dortmund, Germany, Tuesday, June 18, 2024. (AP Photo/Alessandra Tarantino)
Georgia's Georges Mikautadze celebrates after scoring his side's opening goal during a Group F match between Turkey and Georgia at the Euro 2024 soccer tournament in Dortmund, Germany, Tuesday, June 18, 2024. (AP Photo/Alessandra Tarantino) AP

Ο Ζορζ Μικαουτάτζε έφτασε τα τρία γκολ στο Euro 2024 και είναι ο πρώτος σκόρερ της φάσης των ομίλων του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Η Γεωργία πέτυχε έναν άθλο. Επικράτησε 2-0 της Πορτογαλίας για την 3η αγωνιστική του έκτου ομίλου του Euro 2024 και πήρε ιστορική πρόκριση στους 16 του ευρωπαϊκού, όπου θα αντιμετωπίσει την Ισπανία.

Ένας εκ των "κουβαλητών" της Γεωργίας προς τους 16 ήταν ο Ζορζ Μικαουτάτζε. Ο 23χρονος επιθετικός της Μετς σκόραρε με πέναλτι απέναντι στην παρέα του Ρονάλντο και έφτασε τα τρία γκολ.

Κάπως έτσι είναι ο πρώτος σκόρερ στη φάση των ομίλων του Euro 2024, όπως μπορείτε αν δείτε και στην κατάταξη.

Euro 2024, Γεωργία: Ο Μικαουτάτζε είναι ο πρώτος σκόρερ της φάσης των ομίλων
Οι πρώτοι σκόρερ του Euro 2024

Από δύο γκολ έχουν πετύχει οι Μάριν (Ρουμανία), Χάκπο (Ολλανδία), Μουσιάλα (Γερμανία), Φίλκρουγκ (Γερμανία) και Σραντζ (Σλοβακία).

Ο "χάρτης" των τελικών του

Στο γράφημα της Opta/Stats Perform μπορείτε να δείτε όλες τις τελικές, τα γκολ και τα xGoals του Μικαουτάτζε στα τρία πρώτα παιχνίδια του στο τουρνουά.

Euro 2024, Γεωργία: Ο Μικαουτάτζε είναι ο πρώτος σκόρερ της φάσης των ομίλων
Οι τελικές και τα xGoals του Μικαουτάτζε

Ο Μικαουτάτζε έχει, λοιπόν, τρία γκολ και τα δύο εξ αυτών είναι από την άσπρη βούλα. Έχει συνολικά έξι τελικές, οι οποίες "αξίζουν" 2.26xG, ενώ χωρίς τα πέναλτι τότε έχει 0.68xG.

Είναι ψύχραιμος σε κρίσιμες στιγμές και αποτέλεσε τεράστιο "όπλο" των Γεωργιανών στην πρόκριση στους 16.

Οι πιο απίθανες στιγμές είναι στη Stoiximan… με πριμ στο bet builder, super ενισχυμένες αποδόσεις, πριμ στο παρολί και 0% γκανιότα!

TAGS EURO DATA ANALYSIS ΕΘΝΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ