EURO DATA PREGAME

Euro 2024, Γεωργία - Πορτογαλία: Ο Ρονάλντο και η παρέα του θέλουν το απόλυτο την ώρα που οι Γεωργιανοί περνάνε μόνο με νίκη

Portugal's Cristiano Ronaldo (7) celebrates after a Group F match between Portugal and Czech Republic at the Euro 2024 soccer tournament in Leipzig, Germany, Tuesday, June 18, 2024. (AP Photo/Sergei Grits)
Portugal's Cristiano Ronaldo (7) celebrates after a Group F match between Portugal and Czech Republic at the Euro 2024 soccer tournament in Leipzig, Germany, Tuesday, June 18, 2024. (AP Photo/Sergei Grits) AP

Η Πορτογαλία που έχει ήδη περάσει στους "16" αντιμετωπίζει τη Γεωργία που με νίκη θα περάσει και αυτή στα νοκ-άουτ του Euro 2024. Δείτε κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία με τη βοήθεια της Opta.

Η Πορτογαλία μετά το απόλυτο στις δύο πρώτες αγωνιστικές του Euro 2024 βρίσκεται ήδη στους "16" και την Τετάρτη το βράδυ φιλοξενεί την Γεωργία που θέλει μόνο τη νίκη για να περάσει και αυτή. Ας δούμε κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία με τη βοήθεια της Opta.

Αυτή θα είναι η δεύτερη συνάντηση των δύο χωρών μετά τη νίκη της Πορτογαλίας με 2-0 σε φιλικό τον Μάιο του 2008.

Η Πορτογαλία έχει προκριθεί στα νοκ-άουτ και στις εννέα συμμετοχές της Euro κι έχει το καλύτερο ρεκόρ στην ιστορία της διοργάνωσης.

Η Γεωργία ψάχνει την πρώτη της νίκη σε μεγάλο τουρνουά. Η μοναδική χώρα που πέτυχε απέναντι στην Πορτογαλία την πρώτη της νίκη σε τουρνουά ήταν η Ελλάδα, στην πρεμιέρα του Euro 2004.

Η Πορτογαλία έχει 2/2 στο Euro και έχει ήδη περισσότερες νίκες στον όμιλο απ’όσες είχε το 2016 και το 2020 μαζί (μία νίκη, τέσσερις ισοπαλίες, μία ήττα). Μόνο στο Euro 2000 έκανε 3/3 στον όμιλο η Πορτογαλία.

Στις δύο πρώτες αγωνιστικές του τουρνουά, η Γεωργία δέχθηκε τις περισσότερες τελικές (49), τις περισσότερες στην εστία (20) και τα περισσότερα xGoals (6.1) από κάθε άλλη ομάδα.

Ο Γκιόργκι Μαμαρντασβίλι έχει κάνει 16 αποκρούσεις και έχει δεχθεί 3.05 γκολ λιγότερα απ’όσα θα είχε δεχθεί ένας μέσος τερματοφύλακας από τις τελικές που έχει αντιμετωπίσει ο γκολκίπερ της Γεωργίας.

Euro 2024, Γεωργία - Πορτογαλία: Ο Ρονάλντο και η παρέα του θέλουν το απόλυτο την ώρα που οι Γεωργιανοί περνάνε μόνο με νίκη

Η Πορτογαλία έχει βρει δίχτυα με αυτογκόλ και στα δύο παιχνίδια της στο Euro. Μόνο η Ισπανία το 2020 είδε τους αντιπάλους της να βάζουν τρία αυτογκόλ και ποτέ σε Euro μια ομάδα δεν έχει σκοράρει με αυτογκόλ σε τρία σερί ματς.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο χρειάζεται μία συμμετοχή ακόμα για να γίνει ο πρώτος παίκτης με 50 συμμετοχές σε Euro και Μουντιάλ.

Ο Μικαουτάτζε έχει βάλει και τα δύο γκολ της Γεωργίας στο τουρνουά. Μόνο ο Γκερντ Μίλερ και ο Χρίστο Στόιτσκοφ έχουν βάλει τα πρώτα τρία γκολ της χώρας τους σε ένα Euro.

Ο Μπρούνο Φερνάντες έχει άμεση συμμετοχή σε 28 τέρματα (15 γκολ, 13 ασίστ) στις τελευταίες 23 εμφανίσεις του με την Πορτογαλία.

Euro 2024, Γεωργία - Πορτογαλία: Ο Ρονάλντο και η παρέα του θέλουν το απόλυτο την ώρα που οι Γεωργιανοί περνάνε μόνο με νίκη

Ο Βιτίνια κέρδισε τα περισσότερα φάουλ (7) στις πρώτες δύο αγωνιστικές του Euro.

Οι πιο απίθανες στιγμές είναι στη Stoiximan… με πριμ στο bet builder, super ενισχυμένες αποδόσεις, πριμ στο παρολί και 0% γκανιότα!

TAGS EURO DATA PREGAME ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ