EURO DATA PREGAME

Euro 2024, Γεωργία - Τσεχία: Ο ορεξάτος Κβαρατσχέλια κόντρα στους Τσέχους που ψάχνουν το κάτι παραπάνω

FILE - Georgia's Khvicha Kvaratskhelia, right, controls the ball as Greece's Konstantinos Mavropanos tries to stop him during the Euro 2024 qualifying play-off soccer match between Georgia and Greece at the Boris Paichadze National Stadium in Tbilisi, Georgia, Tuesday, March 26, 2024. (AP Photo/Tamuna Kulumbegashvili, File)
FILE - Georgia's Khvicha Kvaratskhelia, right, controls the ball as Greece's Konstantinos Mavropanos tries to stop him during the Euro 2024 qualifying play-off soccer match between Georgia and Greece at the Boris Paichadze National Stadium in Tbilisi, Georgia, Tuesday, March 26, 2024. (AP Photo/Tamuna Kulumbegashvili, File) AP

Η Γεωργία αντιμετωπίζει την Τσεχία (22/6, 16:00, ΕΡΤ1, LIVE SPORT24) , με τις δύο ομάδες να ψάχνουν την πρώτη τους νίκη στον έκτο όμιλο του Euro 2024.

Η Γεωργία κοντράρεται με την Τσεχία (22/6, 16:00, ΕΡΤ1, LIVE SPORT24) σ' ένα κρίσιμο παιχνίδι για την εξέλιξη του 6ου ομίλου του Euro 2024, με τις δύο ομάδες να ψάχνουν την πρώτη τους νίκη, μετά τις ήττες που υπέστησαν στην πρώτη αγωνιστική. Πάμε να δούμε ορισμένα στοιχεία για την αναμέτρηση με τη βοήθεις της Opta.

Αυτή θα είναι η πρώτη συνάντηση των δύο χωρών στην ιστορία. Η Τσεχία έχει πέντε νίκες στις τελευταίες έξι φορές που αντιμετώπισε χώρα για πρώτη φορά στην ιστορία της, η εξαίρεση ήταν η ήττα 1-2 από το Κόσοβο τον Σεπτέμβριο του 2019.

Η Γεωργία έχασε από την Τουρκία στον πρώτο αγώνα της ιστορίας της σε Euro. Από τότε που καθιερώθηκε η φάση των ομίλων, μόνο δύο χώρες έχασαν τον πρώτο τους αγώνα σε Euro και κατάφεραν τελικά να προκριθούν, η Ισλανδία και η Βόρεια Ιρλανδία το 2016.

Euro 2024, Γεωργία - Τσεχία: Ο ορεξάτος Κβαρατσχέλια κόντρα στους Τσέχους που ψάχνουν το κάτι παραπάνω

Μετά τη νίκη επί της Ελβετίας στην πρεμιέρα τους στο Euro 2008, οι Τσέχοι έχουν χάσει επτά από τα 12 παιχνίδια τους στους ομίλους (τρεις νίκες, δύο ισοπαλίες). Η Τσεχία δεν έχει χάσει τα δύο πρώτα της παιχνίδια σε Euro από το τουρνουά του 2000, όταν ξεκίνησε με δύο ήττες από Ολλανδία και Γαλλία.

Η Τσεχία έχασε 1-2 από την Πορτογαλία στο πρώτο ματς του ομίλου, παρότι προηγήθηκε με τον Πρόβοντ στο 62ο λεπτό. Ποτέ άλλοτε στην ιστορία των Euro δεν έχει χάσει ομάδα που έβαλε το πρώτο γκολ του αγώνα τόσο αργά μέσα στο παιχνίδι.

Η Τσεχία είχε μόλις 169 εύστοχες μεταβιβάσεις απέναντι στην Πορτογαλία, τις λιγότερες από κάθε άλλη ομάδα στην πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Euro. Οι Τσέχοι είχαν επίσης μόνο οκτώ ενέργειες με την μπάλα στην αντίπαλη περιοχή και μόνο οι Σκωτσέζοι (2) και οι Αλβανοί (7) είχαν λιγότερες.

Η Γεωργία είχε 14 τελικές στην ήττα με 3-1 από την Τουρκία. Ήταν οι περισσότερες τελικές που είχε ομάδα στον πρώτο αγώνα της ιστορίας της σε Euro μετά τις 20 που είχε η Αυστρία απέναντι στην Κροατία το 2008.

Η Κβαρατσχέλια είχε τις περισσότερες επιτυχημένες ντρίμπλες (10) και συμμετείχε στις περισσότερες μονομαχίες (20) από κάθε άλλο παίκτη στην 1η αγωνιστική των ομίλων. Ο Γεωργιανός έγινε ο πρώτος παίκτης που κάνει 10+ ντρίμπλες στο ντεμπούτο του σε Euro μετά τον Ντεπάι που είχε 11 στο Euro 2020.

Ο Κοτσορασβίλι ήταν ο πρώτος παίκτης της Γεωργίας στις ενέργειες στην αντίπαλη περιοχή (5), στις εύστοχες πάσες (61), στις κερδισμένες κατοχές (9), στα κλεψίματα (4) και στα κερδισμένα φάουλ (4).

Euro 2024, Γεωργία - Τσεχία: Ο ορεξάτος Κβαρατσχέλια κόντρα στους Τσέχους που ψάχνουν το κάτι παραπάνω

Ο γκολκίπερ της Τσεχίας, Γίντρικ Στάνεκ, έκανε επτά αποκρούσεις, τις περισσότερες από κάθε άλλον τερματοφύλακα στην 1η αγωνιστική. Είναι οι περισσότερες που είχε ποτέ Τσέχος από τον Τσεχ (8) και τον αγώνα του 2008 απέναντι στην Πορτογαλία.

Ο Μικαουτάτζε έβαλε το πρώτο γκολ στην ιστορία της Γεωργίας σε Euro. Ο τελευταίος παίκτης που σκόραρε στα δύο πρώτα παιχνίδια της χώρας του σε Ευρωπαϊκό ήταν ο Γκάρεθ Μπέιλ για την Ουαλία στο Euro 2016.

Οι πιο απίθανες στιγμές είναι στη Stoiximan… με πριμ στο bet builder, super ενισχυμένες αποδόσεις, πριμ στο παρολί και 0% γκανιότα!

TAGS EURO DATA PREGAME ΕΘΝΙΚΗ ΤΣΕΧΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑΣ EURO
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ