EURO DATA ANALYSIS

Euro 2024, Γερμανία: Η τρελή ευστοχία του λυτρωτή Φίλκρουγκ που έγραψε ιστορία

Germany's Niclas Fuellkrug celebrates at the end of a Group A match between Switzerland and Germany at the Euro 2024 soccer tournament in Frankfurt, Germany, Sunday, June 23, 2024. (AP Photo/Frank Augstein)
Germany's Niclas Fuellkrug celebrates at the end of a Group A match between Switzerland and Germany at the Euro 2024 soccer tournament in Frankfurt, Germany, Sunday, June 23, 2024. (AP Photo/Frank Augstein) AP

Η Γερμανία τερμάτισε πρώτη στον όμιλό της στο Euro 2024, με τον Νίκλας Φίλκρουγκ να είναι ο απόλυτος λυτρωτής της Μάνσαφτ, ισοφαρίζοντας την Ελβετία στις καθυστερήσεις. Αυτές είναι οι τρελές επιδόσεις του στη διοργάνωση.

Η Γερμανία ίδρωσε, αγχώθηκε, αλλά τελικά κατάφερε να πάρει την πρωτιά στον πρώτο όμιλο του Euro 2024. Πώς; Με τον Νίκλας Φίλκρουγκ να πετυχαίνει το γκολ της ισοφάρισης στο 90+2'. Ο Ράουμ έκανε το γέμισμα από τα αριστερά, ο επιθετικός της Ντόρτμουντ πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

Ο Φίλκρουγκ για ακόμη μία φορά μπήκε αλλαγή και βρήκε δίχτυα. Ο επιθετικός της Γερμανίας σκόραρε για τέταρτη φορά σε μεγάλη διοργάνωση (Euro - Παγκόσμιο Κύπελλο) και έγινε ο record-scorer της Μάνσαφτ προερχόμενος από τον πάγκο.

Σε αυτά τα τρία παιχνίδια, ο Φίλκρουγκ έχει πετύχει κάτι το αδιανόητο. Στο γράφημα της Opta/Stats Perform μπορείτε να δείτε τις τελικές και τα xGoals του στο Euro 2024.

Οι τελικές και τα xGoals του Φίλκρουγκ στο Euro 2024
Οι τελικές και τα xGoals του Φίλκρουγκ στο Euro 2024

O Φίλκρουγκ έχει πετύχει δύο γκολ στο φετινό Euro και μάλιστα μέσα σε 73'. Η ευστοχία του είναι πραγματικά αδιανόητη. Τρεις τελικές έχει στα λίγα του λεπτά στη φάση των ομίλων και οι δύο προσπάθειές του έχουν καταλήξει στα δίχτυα. Τα xGoals του είναι 0.54, ενώ έχει 0.18xG ανά τελική.

Πέντε ενέργειες, ένα γκολ

Ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Νίκλας Φίλκρουγκ το τελευταίο τέταρτο της αναμέτρησης, γνωρίζοντας τι είναι ικανός να του προσφέρει. Εκείνος φυσικά δικαίωσε τον προπονητή του.

Στο γράφημα της Opta/Stats Perform μπορείτε να δείτε όλες τις ενέργεις του φορ της Ντόρτμουντ στο παιχνίδι.

Οι ενέργειες και οι κορυφαίες επιδόσεις του Φίλκρουγκ στο Ελβετία - Γερμανία
Οι ενέργειες και οι κορυφαίες επιδόσεις του Φίλκρουγκ στο Ελβετία - Γερμανία

Μία τελική είχε και ένα γκολ πέτυχε ο Φίλκρουγκ. Στα 14 λεπτά που έπαιξε είχε μόλις πέντε ενέργειες, οι δύο εξ αυτών στην περιοχή της Ελβετίας και άλλες δύο λίγο έξω από αυτήν. Με λίγα λόγια, ο επιθετικός της Γερμανίας μπήκε στο παιχνίδι με μοναδικό σκοπό το γκολ και έφερε την αποστολή του εις πέρας.

Ο Νάγκελσμαν τοποθετεί στη βασική του ενδεκάδα τον Κάι Χάβερτς στην κορυφή, έναν όχι καθαρό φορ, αλλά που μπορεί να έχει έναν πιο δημιουργικό, πέρα από τον εκτελεστικό ρόλο. Ωστόσο, γνωρίζει πως στον πάγκο διαθέτει έναν ποδοσφαιριστή που μπορεί να προσφέρει λύση στο σκοράρισμα την ύστατη στιγμή. Ένα "όπλο" υπεραπαραίτητο σε μία τέτοια διοργάνωση.

Οι πιο απίθανες στιγμές είναι στη Stoiximan… με πριμ στο bet builder, super ενισχυμένες αποδόσεις, πριμ στο παρολί και 0% γκανιότα!

TAGS EURO DATA ANALYSIS ΕΘΝΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ