EURO 2024

Euro 2024, Γερμανία - Ισπανία: Γιατί δεν δόθηκε πέναλτι το χέρι του Κουκουρέγια

Euro 2024, Γερμανία - Ισπανία: Γιατί δεν δόθηκε πέναλτι το χέρι του Κουκουρέγια
PRINT SCREEN

Η Γερμανία ζήτησε πέναλτι στο 107' για χέρι του Μαρκ Κουκουρέγια, ωστόσο ο διαιτητής δεν έδωσε κάτι και το VAR συμφώνησε με την απόφασή του.

Η Γερμανία ηττήθηκε στο τέλος κόντρα στην Ισπανία με το γκολ του Μερίνο στο 119', ωστόσο συζήτηση προκάλεσε η φάση στο 107' με την μπάλα να βρίσκει στο χέρι του Μαρκ Κουκουρέγια μετά από σουτ του Μουσιάλα.

Ωστόσο τόσο ο διαιτητής όσο και το VAR συμφώνησαν ότι δεν υπάρχει κάτι στη φάση. Ο λόγος είναι γιατί η UEFA έδωσε ένα συγκεκριμένη οδηγία τι δεν είναι παράβαση για χέρι, σαν μια φάση σαν του Μαρκ Κουκουρέγια.

Συγκεκριμένα όταν η μπάλα βρίσκει στο χέρι κοντά στο σώμα και είναι κάθετο προς το χορτάρι (δηλαδή το χέρι είναι προς τα κάτω σε ευθεία όπως του Κουκουρέγια), ή/και σε θέση πίσω από το σώμα, τότε δεν είναι πέναλτι. Αντίθετα το χέρι που δόθηκε στον Γιόακιμ Άντερσεν της Δανίας κόντρα στη Γερμανία, δόθηκε γιατί η θέση του θεωρήθηκε αφύσικη και δημιουργεί εμπόδιο.

Ζούμε τη μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου με το Πάμε Στοίχημα στα καταστήματα ΟΠΑΠ και παίζουμε με τις καλύτερες αποδόσεις, special promos, ανανεωμένο bet builder αλλά και με football party με μια νέα προσφορά κάθε μέρα. Ευρωπαϊκό θα πει παίζουμε μαζί. Πάμε Στοίχημα στα καταστήματα ΟΠΑΠ.

18+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα |

TAGS EURO 2024 ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ