EURO DATA PREGAME

Euro 2024, Γερμανία - Σκωτία: Το 14ο Ευρωπαϊκό για τους οικοδεσπότες που ψάχνουν το τέταρτο τρόπαιο

Η ενδεκάδα της Εθνικής Γερμανίας ενόψει του Euro 2024
Η ενδεκάδα της Εθνικής Γερμανίας ενόψει του Euro 2024 EUROKINISSI SPORTS

Η Εθνική Γερμανίας υποδέχεται την Εθνική Σκωτίας στην πρεμιέρα του Euro 2024 και το SPORT24 σας παρουσιάζει μερικά χρήσιμα Facts ενόψει της αναμέτρησης.

Η ώρα για την πρεμιέρα του Euro 2024 στα γήπεδα της Γερμανίας έφτασε. Η οικοδέσποινα υποδέχεται τη Σκωτία (14/6, 22:00 ΕΡΤ1, LIVE από το Matchcenter του SPORT24) με τις δύο ομάδες να θέλουν να μπουν με το δεξί στη διοργάνωση.

Αυτή θα είναι η τρίτη φορά που η Εθνική Γερμανίας θα αντιμετωπίσει την αντίστοιχη της Σκωτίας σε ένα μεγάλο τουρνουά, είτε πρόκειται για Μουντιάλ, είτε για Euro.

Η Γερμανία μπαίνει στο Euro 2024 ως η ομάδα με τις περισσότερες συμμετοχές στη διοργάνωση ενώ το έχει κατακτήσει τρεις φορές. Ενώ από την άλλη η Σκωτία σε καμία από τις τέσσερις προηγούμενες συμμετοχές της δεν κατάφερε να φτάσει στα νοκ άουτ.

Πάμε να δούμε μερικά χρήσιμα facts με τη βοήθεια της Opta.

Αυτή θα είναι η τρίτη αναμέτρηση των δύο ομάδων σε μεγάλο τουρνουά. Η Γερμανία έχει νικήσει και στις δύο προηγούμενες αναμετρήσεις, 2-1 στον όμιλο του Μουντιάλ το 1986 και 2-0 στον όμιλο του Euro το 1992.

Η Σκωτία έχει μία νίκη, τέσσερις ισοπαλίες και οκτώ ήττες στα τελευταία 13 παιχνίδια απέναντι στη Γερμανία. Η νίκη ήταν με 1-0 σε φιλικό στη Βρέμη, τον Απρίλιο του 1999.

Αυτό θα είναι το 14ο Euro για τη Γερμανία, που έχει τις περισσότερες συμμετοχές στη διοργάνωση. Οι Γερμανοί το έχουν πάρει τρεις φορές, όσες και οι Ισπανοί.

Αυτή θα είναι η τέταρτη φορά που η Γερμανία θα φιλοξενήσει μεγάλη διοργάνωση και στις προηγούμενες τρεις έχει φτάσει τουλάχιστον μέχρι τον ημιτελικό. Πήρε το Μουντιάλ το 1974, έφτασε στον ημιτελικό στο Euro 1988 και πήρε την 3η θέση στο Παγκόσμιο του 2006.

Η Γερμανία έχει δεχθεί γκολ σε κάθε ένα από τα τελευταία 12 παιχνίδια της σε Euro και Μουντιάλ. Η τελευταία φορά που κράτησε το μηδέν την άμυνα ήταν απέναντι στη Σλοβακία στη φάση των 16 του Euro 2016.

Οι Γερμανοί έχουν μόνο μία νίκη στα τελευταία πέντε παιχνίδια που έχουν δώσει στο Μόναχο (τρεις ισοπαλίες, μία ήττα), το 4-2 απέναντι στην Πορτογαλία στο Euro 2020.

Ο Τόμας Μίλερ έχει πετύχει 10 γκολ με 36 τελικές σε 19 παιχνίδια σε τελική φάση Μουντιάλ. Ταυτόχρονα, ο Μίλερ δεν έχει σκοράρει ποτέ σε Euro, μετά από 31 τελικές σε 15 αγώνες.

Euro 2024, Γερμανία - Σκωτία: Το 14ο Ευρωπαϊκό για τους οικοδεσπότες που ψάχνουν το τέταρτο τρόπαιο

Αυτό είναι το πρώτο μεγάλο τουρνουά του Γιούλιαν Νάγκελσμαν. O Γιουπ Ντέρβαλ είναι ο τελευταίος Γερμανός προπονητής που το σήκωσε στο πρώτο του τουρνουά, όταν κατέκτησε το Euro του 1980.

Αυτή θα είναι η τέταρτη παρουσία της Σκωτίας σε τελική φάση Euro, με τους Σκωτσέζους να μην έχουν καταφέρει ποτέ να φτάσουν στα νοκ-άουτ.

Η Σκωτία έχει δύο νίκες στα εννέα ματς που έχει δώσει σε Euro, απέναντι στην Κοινοπολιτεία το 1992 και την Ελβετία το 1996. Η Σκωτία δεν έχει σκοράρει σε έξι από τα εννέα παιχνίδια της σε Euro.

Οι Σκωτσέζοι άρχισαν τα προκριματικά με πέντε σερί νίκες και μετά έκαναν δύο ισοπαλίες και μία ήττα. Στα τελευταία τρια ματς δέχθηκαν επτά γκολ, ενώ στις πέντε σερί νίκες δέχθηκαν μόνο ένα.

Euro 2024, Γερμανία - Σκωτία: Το 14ο Ευρωπαϊκό για τους οικοδεσπότες που ψάχνουν το τέταρτο τρόπαιο


Ο Σκοτ ΜακΤόμινι έβαλε επτά γκολ στα προκριματικά, τα περισσότερα που έχει βάλει ποτέ Σκωτσέζος σε προκριματική διαδικασία μαζί με τον Φλέτσερ (Euro 2016) και τον ΜακΓκιν (Euro 2020).

Ο Στιβ Κλαρκ είναι ο πρώτος προπονητής της Σκωτίας που την οδηγεί σε δύο συνεχόμενες τελικές φάσεις Euro.

Stoiximan. Επίσημος χορηγός του UEFA EURO 2024™

TAGS EURO DATA PREGAME EURO ΕΘΝΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΣΚΩΤΙΑΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ