ΑΠΟΣΤΟΛΗ EURO 2024

Euro 2024: Η αλλαγή ρόλων και η υπενθύμιση

Euro 2024: Η αλλαγή ρόλων και η υπενθύμιση
AP PHOTO / EBRAHIM NOROOZI

Η Ελβετία και η Ιταλία κοντράρονται στο πρώτο παιχνίδι των νοκ άουτ, έχοντας αμφότερες μια μεγάλη ευκαιρία να φτάσουν πολύ μακριά στη διοργάνωση βάσει του τρόπου με τον οποίο έχει "χτιστεί" το bracket του Euro 2024.

Η διακοπή των δύο ημερών στο Euro 2024 έδωσε την ευκαιρία στις ομάδες να ξεκουραστούν, να προετοιμαστούν και στους φιλάθλους να γεμίσουν με ενέργεια προκειμένου να δώσουν ακόμη περισσότερα στις εξέδρες της Γερμανίας. Η αυλαία της φάσης των "16" ανοίγει πάντως με ένα παιχνίδι που μπορεί με το "καλησπέρα" να ρίξει άπαντες... στα βαθιά.

Η Ιταλία δοκιμάζεται απέναντι στην Ελβετία, μια από τις ευχάριστες εκπλήξεις της φετινής διοργάνωσης.

Υπό άλλες συνθήκες δεν θα γινόταν συζήτηση αναφορικά με το ποιος είναι το φαβορί και ποιος το αουτσάιντερ. Εν προκειμένω όμως η ιστορία είναι πολύ διαφορετική αφού έχουμε δύο ομάδες που είχαν διαφορετική πορεία στη φάση των ομίλων.

Η Ιταλία προβλημάτισε αρκετά τόσο με την εικόνα που είχε στο ντέρμπι με την Ισπανία όσο και στον τρόπο που αντιμετώπισε το παιχνίδι με την Κροατία, από την στιγμή που δέχθηκε το γκολ. Αν μάλιστα δεν υπήρχε ο Ματία Τζακάνι, τότε θα έμπαινε σε μια διαδικασία μεγάλης αναμονής για να δει αν μπορεί να προκριθεί ως τρίτη. Κάτι που σαφώς θα της έβαζε πολλά (πάρα πολλά) εμπόδια στη φετινή διοργάνωση.

Από την άλλη, η Ελβετία εξέπληξε τους πάντες κι έχασε την πρωτιά στον Α' Όμιλο στις καθυστερήσεις. Η ομάδα του Μουράτ Γιακίν παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο, με ένταση και καλά τρεξίματα, με μικρές αποστάσεις μεταξύ των γραμμών. Κάπως έτσι, αυτή είναι ίσως η πρώτη φορά στην ιστορία των αναμετρήσεων με την Ιταλία που δεν θα μπει με ξεκάθαρο τον τίτλο του αουτσάιντερ.

Αυτό βέβαια απέχει πολύ από την αίσθηση πως η Ελβετία μπορεί να νιώθει (τόσο) άνετα στη μονομαχία με την Ιταλία. Κι αν είναι έτσι, ίσως πρέπει ο Μουράτ Γιακίν κι οι παίκτες του να ξαναδούν τον τρόπο με τον οποίο τελείωσε ο αγώνας της Ιταλίας με την Κροατία στη φάση των ομίλων.

Όπως και να έχει είναι σαφές πως όποιος κερδίσει, θα έχει πλέον ένα ξεκάθαρο μονοπάτι προς τον τελικό. Με εξαίρεση την Αγγλία και (λιγότερο) την Ολλανδία άλλωστε, δεν υπάρχουν πολλά μεγαθήρια σε αυτό το κομμάτι του bracket.

Οπότε, όλοι έχουν το δικαίωμα στο όνειρο...

Ζούμε τη μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου με το Πάμε Στοίχημα στα καταστήματα ΟΠΑΠ και παίζουμε με τις καλύτερες αποδόσεις, special promos, ανανεωμένο bet builder αλλά και με football party με μια νέα προσφορά κάθε μέρα. Ευρωπαϊκό θα πει παίζουμε μαζί. Πάμε Στοίχημα στα καταστήματα ΟΠΑΠ.

18+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα

TAGS ΑΠΟΣΤΟΛΗ EURO 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ