ΑΠΟΣΤΟΛΗ EURO 2024

Euro 2024: Η ησυχία πριν από την καταιγίδα

Ο Κιλιάν Εμπαπέ χειροκροτεί τους φίλους της Γαλλίας μετά από την πρόκριση των μπλε στους 8 του Euro 2024
Ο Κιλιάν Εμπαπέ χειροκροτεί τους φίλους της Γαλλίας μετά από την πρόκριση των μπλε στους 8 του Euro 2024 @2024 MARTIN MEISSNER/AP IMAGES

Το διήμερο κενό στην δράση ανάμεσα σε προημιτελικούς και ημιτελικούς αποδεικνύεται η ησυχία πριν από την καταιγίδα των μεγάλων αγώνων που έρχονται.

Το διήμερο ξεκούρασης που μεσολαβεί ανάμεσα σε προημιτελικούς και ημιτελικούς του Euro 2024 μοιάζει μικρό, αλλά και μεγάλο μαζί. Βλέπετε, στο σημείο που βρίσκεται η διοργάνωση, άπαντες αδημονούν για τους αγώνες που θα καθορίσουν το ζευγάρι του τελικού.

Από τη μία υπάρχει η μονομαχία της Ισπανίας με τη Γαλλία, δύο ομάδων που έφτασαν ως εδώ με εκ διαμέτρου αντίθετο τρόπο. Το επιθετικό ποδόσφαιρο και τα πολλά γκολ της "ρόχα" απέναντι στην σκληρή άμυνα και την προβληματική επίθεση των "μπλε". Σαν να συγκρούονται δύο διαφορετικοί κόσμοι μοιάζει αυτό το παιχνίδι.

Κι αν ισχύει ότι στα μεγάλα παιχνίδια, οι διαφορές είναι πιο μικρές απ ότι νομίζει ο κόσμος, εν προκειμένω θα φανεί τι παίζει τον μεγαλύτερο ρόλο για να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Κακά τα ψέματα, η Ισπανία θα μπει με τον αέρα και την ψυχολογία του φαβορί. Από την άλλη όμως, η Γαλλία έχει αποδείξει πως ξέρει να διαχειρίζεται τέτοιες καταστάσεις και να παίρνει αυτό που θέλει.

Μία μέρα αργότερα, η Αγγλία θα κοντραριστεί με την Ολλανδία. Κι εδώ υπάρχει μια σημαντική διαφορά -σε επίπεδο εικόνας- στο μονοπάτι που ακολούθησαν οι δύο μονομάχοι. Πολύ απλά γιατί τα "τρία λιοντάρια" χρειάστηκε να φτύσουν αίμα στα νοκ άουτ απέναντι σε Σλοβακία και Ελβετία.

Αν μη τι άλλο, οι παίκτες του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ δείχνουν ανθεκτικοί στις κακοτοπιές που τους παρουσιάζονται: όταν δέχονται πρώτοι το γκολ, όταν βλέπουν τον αντίπαλο να πιέζει διαρκώς. Κι αυτό είναι ένα στοιχείο που τους είχε λείψει στο (πρόσφατο) παρελθόν.

Όσο για την Ολλανδία; Είναι σε καλή κατάσταση, έχει ρυθμό και την ψυχολογία της ανατροπής απέναντι στην Τουρκία. Το μόνο που της λείπει είναι να πάρει πράγματα από τους επιθετικούς της, αφού πλην του Κόντι Χάκπο, οι υπόλοιποι κινούνται σε ρηχά νερά. Τη δεδομένη χρονική στιγμή όμως, μια ανάσα πριν από τον μεγάλο τελικό της 14ης Ιουλίου, τα ρηχά νερά δεν φτάνουν. Όλοι είναι απαραίτητοι για να γίνει αυτό που κυνηγά η ομάδα του Ρόναλντ Κούμαν. Έχει την ευκαιρία....

Ζούμε τη μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου με το Πάμε Στοίχημα στα καταστήματα ΟΠΑΠ και παίζουμε με τις καλύτερες αποδόσεις, special promos, ανανεωμένο bet builder αλλά και με football party με μια νέα προσφορά κάθε μέρα. Ευρωπαϊκό θα πει παίζουμε μαζί. Πάμε Στοίχημα στα καταστήματα ΟΠΑΠ.

18+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα |

TAGS ΑΠΟΣΤΟΛΗ EURO 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ