EURO 2024

Euro 2024: Η καλύτερη ενδεκάδα του τουρνουά σύμφωνα με την UEFA

Spain's Lamine Yamal smiles with his medal next to the trophy after winning the final match between Spain and England at the Euro 2024 soccer tournament in Berlin, Germany, Sunday, July 14, 2024. Spain won 2-1. (AP Photo/Manu Fernandez)
Ο Λαμίν Γιαμάλ δίπλα στο τρόπαιο του Euro. @2024 MANU FERNANDEZ/AP IMAGES

H UEFA παρουσίασε τα ονόματα που επιλέχθηκαν για την καλύτερη ενδεκάδα του Euro, με τους διεθνείς ποδοσφαιριστές της Εθνικής Ισπανίας να κατέχουν την πλειοψηφία.

Έγινε γνωστή η καλύτερη ενδεκάδα για το Euro 2024, στην οποία 6 παίκτες από τους 11 ανήκουν στην Εθνική Ισπανίας επιβεβαιώνοντας την πολύ θετική εικόνα που επέδειξε το σύνολο του Ντε λα Φουέντε κατά την διάρκεια της διοργάνωσης. Αντιθέτως, η Αγγλία δεν κατάφερε να έχει περισσότερους από έναν εκπρόσωπο στην ενδεκάδα παρά την συμμετοχή της στον μεγάλο τελικό.

Να σημειωθεί πως η επιλογή των παικτών στη λίστα της UEFA -όπως υποστήριξε η ίδια- αποφασίστηκε με βάση την κρίση διάφορων τεχνικών παρατηρητών της διοργανώτριας αρχής.

Συγκεκριμένα η κορυφαία ενδεκάδα του τουρνουά σε σύστημα 4-3-3 αποτελείται από τους εξής ποδοσφαιριστές: Μενιάν (Γαλλία), Γουόκερ (Αγγλία), Ακάντζι (Ελβετία), Σαλιμπά (Γαλλία), Κουκουρέγια (Ισπανία) - Ρόδρι (Ισπανία), Όλμο (Ισπανία), Ρουίθ (Ισπανία), Γιαμάλ (Ισπανία), Γουίλιαμς (Ισπανία), Μουσιάλα (Γερμανία).

TAGS EURO 2024 ΕΘΝΙΚΗ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ UEFA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ