EURO 2024

Euro 2024, Ισπανία - Γεωργία 4-1: Πάτησε το γκάζι και με τεσσάρα ανατροπής πήρε το εισιτήριο για τους 8

Ο Ρουίθ πανηγυρίζει αφού σκόραρε στο Ισπανία - Γεωργία
Ο Ρουίθ πανηγυρίζει αφού σκόραρε στο Ισπανία - Γεωργία © 2024 MANU FERNANDEZ / AP IMAGES

H Iσπανία με ανατροπή επικράτησε 4-1 της μαχητικής Γεωργίας και πανηγύρισε το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Euro 2024, όπου θα αντιμετωπίσει την Γερμανία. Ρόδρι (39'), Ρουίθ (51'), Γουίλιαμς (75'), Όλμο (83') τα γκολ της ρόχα, είχε προηγηθεί η Γεωργία με αυτογκόλ του Λε Νορμάν στο 18'.

Η Ισπανία εξασφάλισε το "εισιτήριο" για τα προημιτελικά του Euro 2024. Η ρόχα τα βρήκε στην αρχή λίγο δύσκολα, με την Γεωργία να προηγείται, ωστόσο έκανε την ανατροπή, επικράτησε 4-1 και πανηγύρισε στο φινάλε την πρόκριση.

Οι Γεωργιανοί άνοιξαν το σκορ στο 18ο λεπτό, με τον Λε Νορμάν να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Στο 39' ο Ρόδρι ισοφάρισε, ενώ στο 51ο λεπτό ο Ρουίθ με κεφαλιά έδωσε στην Ισπανία το προβάδισμα. Στο 75' ο Γουίλιμας "τελείωσε" την υπόθεση, με τον Όλμο στο 83' να βάζει το... κερασάκι.

Η Ισπανία θα βρει απέναντί της στα προημιτελικά του Euro 2024 την διοργανώτρια Γερμανία στις 5 Ιουλίου στις 19:00 στην Στουτγκάρδη.

Το πρόγραμμα και οι διασταυρώσεις μέχρι τον τελικό του Euro 2024
Το πρόγραμμα και οι διασταυρώσεις μέχρι τον τελικό του Euro 2024

Το ματς

Η Ισπανία από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης είχε την κατοχή της μπάλας, με τους Γεωργιανούς να αμύνονται βαθιά και να επιχειρούν να χτυπήσουν στην αντεπίθεση. Η ρόχα είχε κάποιες τελικές με σουτ εκτός περιοχής, ωστόσο της έλειπε η πολύ μεγάλη ευκαιρία. Στο 11' ο Καρβαχάλ πήρε την κεφαλιά έδιωξε δύσκολα ο Μαμαρντασβίλι και καθάρισε στην συνέχεια η γεωργιανή άμυνα.

Η Γεωργία ξάφνιασε την Ισπανία στην κόντρα. Κακαμπάτζε έβγαλε μία σέντρα ακριβείας, ψάχνοντας τον Κβαρατσχέλια, μπροστά του ήταν ο Λε Νορμάν, ο οποίος με το κορμί του έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Έτσι, οι Γεωργιανοί μπήκαν μπροστά στο σκορ.

Η Ισπανία προσπάθησε να πατήσει γκάζι. Στο 27' ο Πέδρι σούταρε από μακριά, με την μπάλα να περνάει λίγο άουτ. Στο 38' η ρόχα προειδοποίησε εκ νέου. Ο Πέδρι είδε υπέροχα τον ξεμαρκάριστο Γουίλιαμς, ο οποίος πλάσαρε από τα αριστερά, αλλά απέκρουσε ο Μαμαρντασβίλι.

Στο 39' η Ισπανία κατάφερε να βρει την απάντησή της. Ο Ρόδρι έκανε το σουτ λίγο έξω από την περιοχή, η μπάλα κατέληξε στην αριστερή γωνία του Μαμαρντασβίλι για το 1-0. Υπήρξε έλεγχος στο VAR για οφσάιντ, όμως δεν υπήρξε κάποια αλλαγή στην αρχική της απόφασης.

Η Ισπανία μπήκε με φόρα και στο δεύτερο μέρος, με τον Ρουίθ να απειλεί από μακριά. Ωστόσο, στο 49' η Γεωργία πήγε να κάνει πάλι την έκπληξη, αλλά με αδιανόητο τρόπο. Ο Κβαρατσχέλια είδε τον Σιμόν εκτός περιοχής, εξαπέλυσε βολίδα από το κέντρο, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ.

Οι παίκτες του Ντε Λα Φουέντε πίεσαν, με τον Μαμαρντασβίλι στο 51' να αποκρούει δύσκολα απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γιαμάλ. Εν τέλει, η ρόχα πήρε το προβάδισμα λίγα δευτερόλεπτα αργότερα. Ο Γιαμάλ από τα δεξιά γέμισε προς την περιοχή, ο Ρουίθ κινήθηκε στο δεύτερο δοκάρι και με κεφαλιά έκανε το 2-1.

Η Ισπανία είχε τον απόλυτο έλεγχο μετά το δεύτερο γκολ της. Η Γεωργία βέβαια απείλησε στο 68' με ένα σουτ του Τσιταϊσβίλι που έφυγε άουτ. Στο 74' οι Γεωργιανοί έστειλαν την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας τους, ωστόσο ο Γιαμάλ που έκενα το γύρισμα ήταν εκτεθειμένος.

Λίγα λεπτά αργότερα η Ισπανία ρόμπόρεσε να "τελειώσει" την υπόθεση πρόκριση. Ο Ρουίθ είδε τον Νίκο Γουίλιαμς στα αριστερά της μεσαία γραμμής, εκείνος έκανε το σπριντ, πέρασε όποιον πέρασε μπροστά του και εκτέλεσε εντυπωσιακά εκτός περιοχής για το 3-1.

Η Ισπανία δεν είχε πει ακόμη την τελευταία της λέξη. Αξιοποίησε πλήρως την υπεροχή της, για να βρει και τέταρτο γκολ. Ο Όλμο πάτησε στην περιοχή και με υπέροχο πλασέ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 4-1 στο 83ο λεπτό.

  • ΙΣΠΑΝΙΑ: Σιμόν, Καρβαχάλ (81' Νάβας), Λε Νορμάντ, Λαπόρτ, Κουκουρέγια (56' Γκριμάλντο), Πέδρι (52' Όλμο), Ρόδρι, Ρουίθ (81' Μερίνο), Γιαμάλ, Μοράτα (67' Ογιαρθάμπαλ), Γουίλιαμς.
  • ΓΕΩΡΓΙΑ: Μαμαρντασβίλι, Κακαμπάτζε, Γκβελεσιάνι (79' Κβεκβεσκίρι), Κάσια, Ντβάλι, Λοχοσβίλι (63' Τσιταϊσβίλι), Κιτεϊσβίλι (41' Αλτουνασβίλι), Κοτσορασβίλι, Τσακβετάντζε (83' Νταβιτασβίλι), Μικαουτάντζε (79' Ζιβζιβάτζε), Κβαρατσχέλια

Ζούμε τη μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου με το Πάμε Στοίχημα στα καταστήματα ΟΠΑΠ και παίζουμε με τις καλύτερες αποδόσεις, special promos, ανανεωμένο bet builder αλλά και με football party με μια νέα προσφορά κάθε μέρα. Ευρωπαϊκό θα πει παίζουμε μαζί. Πάμε Στοίχημα στα καταστήματα ΟΠΑΠ.

18+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα |

TAGS EURO 2024 ΕΘΝΙΚΗ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ