EURO DATA PREGAME

Euro 2024, Ισπανία - Γεωργία: Η μόνη ομάδα με το απόλυτο στους ομίλους κόντρα στη μεγάλη έκπληξη της διοργάνωσης

Οι παίκτες της Ισπανίας πανηγυρίζουν
Οι παίκτες της Ισπανίας πανηγυρίζουν © 2024 MARTIN MEISSNER / AP IMAGES

Η Ισπανία μετά το απόλυτο των νικών στους ομίλους μπαίνει στον "στίβο μάχης" των νοκ-άουτ αγώνων, με τη Γεωργία να θέλει να δώσει συνέχεια στην παραμυθένια πορεία της. Το SPORT24 με την αξιοπιστία της Opta σας παρουσιάζει μερικά facts για την αναμέτρηση της Φούρια Ρόχα με τη "Σταχτοπούτα" του Euro 2024.

Η Ισπανία ήταν δίχως αμφιβολία η ομάδα που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις από τη φάση των ομίλων, καθώς είναι η μόνη εθνική με το απόλυτο των νικών (3/3), ακόμα και εάν στο τελευταίο ματς κόντρα στην Αλβανία προχώρησε σε εκτεταμένο ροτέισον.

Η Φούρια Ρόχα το βράδυ της Κυριακής (29/06, 22:00, ΕΡΤ1, LIVE από το Matchcenter του SPORT24), λοιπόν, θέλει να δώσει συνέχεια στο ιστορικό σερί της αυτή τη φορά κόντρα στη "Σταχτοπούτα" του Euro 2024, Γεωργία, η οποία με τη σειρά της ψάχνει το θαύμα που θα της επιτρέψει να παρατείνει το παραμυθένιο της ταξίδι στα γήπεδα της Γερμανίας.

Πάμε να δούμε μερικά χρήσιμα Facts με τη βοήθεια της Opta.

Η Ισπανία έχει έξι νίκες στις επτά αναμετρήσεις με τη Γεωργία σε όλες τις διοργανώσεις, που όλες έχουν γίνει μετά το 2012. Οι δύο ομάδες ήταν στο ίδιο όμιλο στα προκριματικά του Euro 2024, με την Ισπανία να κάνει δύο νίκες με συνολικά τέρματα 10-2 (7-1 εκτός έδρας, 3-1 εντός).

Το 7-1 απέναντι στην Ισπανία είναι η μοναδική φορά που η Γεωργία έχει δεχθεί επτά γκολ σε επίσημο αγώνα.

Η μοναδική νίκη της Γεωργίας επί της Ισπανίας ήταν με 1-0 σε φιλικό στη Χετάφε τον Ιούνιο του 2016, με σκόρερ τον Οκριασβίλι.

Euro 2024, Ισπανία - Γεωργία: Η μόνη ομάδα με το απόλυτο στους ομίλους κόντρα στη μεγάλη έκπληξη της διοργάνωσης

Η Ισπανία έχει αποκλειστεί στους 16 σε τρία από τα τελευταία τέσσερα μεγάλα τουρνουά, στα πέναλτι στα τελευταία δύο Μουντιάλ (από τη Ρωσία το 2018 και το Μαρόκο το 2022) και 0-2 από την Ιταλία στο Euro 2016.

Η Γεωργία βρίσκεται σε νοκ-άουτ στην πρώτη συμμετοχή της σε μεγάλο τουρνουά. Από το 1996 που καθιερώθηκαν τα προημιτελικά σε Euro, μόνο τρεις χώρες έπαιξαν στα νοκ-άουτ στην πρώτη τους συμμετοχή: η Κροατία το 1996 και η Ισλανδία με την Ουαλία το 2016.

Euro 2024, Ισπανία - Γεωργία: Η μόνη ομάδα με το απόλυτο στους ομίλους κόντρα στη μεγάλη έκπληξη της διοργάνωσης

Η Ισπανία δεν δέχθηκε γκολ στον όμιλο και η τελευταία φορά που κράτησαν το μηδέν σε τέσσερα σερί παιχνίδια μεγάλου τουρνουά ήταν οι πέντε σερί φορές στο Euro 2012, οταν και κατέκτησαν το τρόπαιο.

Καμία ομάδα στη φάση των ομίλων δεν δέχθηκε περισσότερες τελικές (71), περισσότερες τελικές στην εστία (25) και περισσότερα xGoals (8.1) από τη Γεωργία.

Η μοναδική χώρα που έχει δεχθεί περισσότερες τελικές από τις 71 που έχει δεχθεί η Γεωργία στο Euro 2024 ήταν η Λετονία που δέχθηκε 86 στο Euro 2004.

Αν ο Πέδρι ξεκινήσει βασικός, θα γίνει ο παίκτης με τις περισσότερες παρουσίες στην ενδεκάδα σε νοκ-άουτ αγώνα κάτω από τα 21 χρόνια. Οι προηγούμενες τρεις συμμετοχές του στην ενδεκάδα σε νοκ-άουτ έχουν όλες κριθεί στη διαδικασία των πέναλτι.

Ο Νίκο Ουίλιαμς κι ο Λαμίν Γιαμάλ έχουν και οι δύο 5+ key passes και 5+ ντρίμπλες. Η τελευταία φορά που δύο Ισπανοί είχαν τέτοιες επιδόσεις σε όμιλο μεγάλου τουρνουά ήταν στο Euro 2016 (Ινιέστα και Βίγια).

Ο Μικαουτάντζε έχει τρία γκολ και την ασίστ στο τέταρτο γκολ της Γεωργίας στο τουρνουά. Έγινε μόλις ο τέταρτος παίκτης σκοράρει στα πρώτα τρία παιχνίδια της χώρας του σε Euro μετά τον Μπέιλ για την Ουαλία το 2016, τον Στόιτσκοφ για τη Βουλγαρία το 1996 και τον Πονέντελνικ για την ΕΣΣΔ το 1960 και το 1964.

Ο Γκιόργκι Μαμαρντασβίλι έχει αποκρούσει 16 από τις 17 τελευταίες τελικές που έχει αντιμετωπίσει στο τουρνουά. Συνολικά έχει 21 αποκρούσεις στο Euro, τις περισσότερες που έχει κάνει ποτέ τερματοφύλακας σε όμιλο Euro από τις επίσης 21 που είχε ο Κολίνκο για τη Λετονία το 2004.

Οι πιο απίθανες στιγμές είναι στη Stoiximan… με πριμ στο bet builder, super ενισχυμένες αποδόσεις, πριμ στο παρολί και 0% γκανιότα!

TAGS EURO DATA PREGAME ΕΘΝΙΚΗ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ