EURO 2024

Euro 2024, Ισπανία: Η UEFA ξεκίνησε πειθαρχική έρευνα για τα συνθήματα των Μοράτα και Ρόδρι σχετικά με το Γιβραλτάρ

Euro 2024, Ισπανία: Η UEFA ξεκίνησε πειθαρχική έρευνα για τα συνθήματα των Μοράτα και Ρόδρι σχετικά με το Γιβραλτάρ
@2024 AP IMAGES/ANDREA COMAS

Πειθαρχική διαδικασία ξεκίνησε η UEFA, προκειμένου να ερευνήσει τα συνθήματα των Άλβατο Μοράτα και Ρόδρι στους πανηγυρισμούς της κατάκτησης του Euro 2024 σχετικά με το Γιβραλτάρ.

Η εθνική Ισπανίας ήταν η απόλυτη πρωταγωνίστρια του Euro 2024, καθώς εκτός από το γεγονός ότι έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο στη διοργάνωση, κέρδισε και τον τίτλο.

Ωστόσο, σε ένα βαθμό το κατόρθωμα της Φούρια Ρόχα επισκιάστηκε από τα συνθήματα των Άλβαρο Μοράτα και Ρόδρι στους πανηγυρισμούς των Ιβήρων στη Μαδρίτη.

Εκεί, ο αρχηγός της εθνικής Ισπανίας και ο χαφ της Μάντσεστερ Σίτι και πολυτιμότερος παίκτης της διοργάνωσης, τραγούδησαν ένα σύνθημα που προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις.

Το εν λόγω σύνθημα ήταν "το Γιβραλτάρ είναι ισπανικό", με την Κυβέρνηση του κρατιδίου να χαρακτηρίζει "εξαιρετικά προκλητική και προσβλητική" τη συμπεριφορά των δύο διεθνών.

Με στόχο, λοιπόν, να διερευνήσει την υπόθεση, η UEFA διόρισε πειθαρχικό επιθεωρητή ώστε να συμπεράνει εάν υπάρχει πιθανή παραβίαση των πειθαρχικών κανονισμών από τους Ρόδρι και Μοράτα.

TAGS EURO 2024 EURO ΕΘΝΙΚΗ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ