EURO 2024

Euro 2024, Κλαρκ: "Θέλω μία απάντηση για το πέναλτι που δεν μας έδωσαν, γιατί έβαλαν Αργεντινό διαιτητή και όχι Ευρωπαίο;"

Scotland's manager Steve Clarke gestures during a Group A match between Scotland and Hungary at the Euro 2024 soccer tournament in Stuttgart, Germany, Sunday, June 23, 2024. (AP Photo/Matthias Schrader)
Scotland's manager Steve Clarke gestures during a Group A match between Scotland and Hungary at the Euro 2024 soccer tournament in Stuttgart, Germany, Sunday, June 23, 2024. (AP Photo/Matthias Schrader) @2024 MATTHIAS SCHRADER/AP IMAGES

Το φινάλε του αγώνα με την Ουγγαρία ήταν πικρό για την Σκωτία αφού αποχαιρέτησε το Euro 2024, με τον Στιβ Κλαρκ να έχει από την πλευρά του έντονα παράπονα από τον Αργεντινό διαιτητή για τον μη καταλογισμό πέναλτι υπέρ της ομάδας του.

Η Σκωτία ήθελε μόνο νίκη στο τελευταίο της παιχνίδι στον 1ο όμιλο του Euro 2024 για να πάρει για πρώτη φορά στην ιστορία της την πρόκριση στα νοκ-άουτ ματς μίας μεγάλης διοργάνωσης, όμως δεν τα κατάφερε.

Όχι μόνο δεν πήρε τη νίκη αλλά στο 90+10' δέχτηκε το γκολ από την Ουγγαρία, με το 1-0 για τους Μαγυάρους να τους επιτρέπει να έχουν εκείνοι ελπίδες πρόκρισης και να ρίχνει αλάτι στις πληγές των "χαϊλάντερς".

Από την πλευρά τους πάντως έχουν έντονα παράπονα από τον Αργεντινό διαιτητή, Φακούντο Τέγιο, με τους Σκωτσέζους να θεωρούν πως υπήρχε πέναλτι σε ανατροπή του Άρμστρονγκ από τον Όρμπαν στο 80ο λεπτό και τον Στιβ Κλαρκ να εξαπολύει επίθεση κατά του άρχοντα της αναμέτρησης αλλά και του Var, Αλεχάντρο Ερνάντες.

"Το μεγαλύτερο θέμα συζήτησης στο ματς είναι το πέναλτι. Γιατί δεν δόθηκε; Χρειάζομαι μία απάντηση. Πρέπει να μας πουν γιατί δεν είναι πέναλτι.

Δεν μπορώ να καταλάβω πώς ο VAR είδε τη φάση και είπε πως δεν υπάρχει παράβαση. Μπορώ να μιλήσω για αυτό αλλά μου αρέσουν τα λεφτά μου", τόνισε αρχικά ο προπονητής της Σκωτίας, για να προσθέσει με νόημα:

"Ποιος ο λόγος να μιλήσω με τον διαιτητή;, Είναι από την Αργεντινή, καλύτερα να είχαμε Ευρωπαίο διαιτητή. Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο είναι εδώ και δεν είναι στη χώρα του για να διαιτητεύσει εκεί ένα παιχνίδι. Αυτή είναι η γνώμη μου".

Η διοργάνωση που έπεται για την Σκωτία στο πρόγραμμα είναι το Nations League όπου βρίσκεται στον ίδιο όμιλο της League A με Πορτογαλία, Κροατία και Πολωνία, με τον Κλαρκ να στέλνει μήνυμα συσπείρωσης και ανασύνταξης:

"Θα πρέπει να γλείψουμε τις πληγές μας και να ξαναβγούμε πάλι για μάχη επειδή δεν γίνεται να περάσουν πάλι 26 χρόνια για να πάρουμε μέρος σε μία μεγάλη ποδοσφαιρική διοργάνωση".

Ζούμε τη μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου με το Πάμε Στοίχημα στα καταστήματα ΟΠΑΠ και παίζουμε με τις καλύτερες αποδόσεις, special promos, ανανεωμένο bet builder αλλά και με football party με μια νέα προσφορά κάθε μέρα. Ευρωπαϊκό θα πει παίζουμε μαζί. Πάμε Στοίχημα στα καταστήματα ΟΠΑΠ.

18+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα |

TAGS EURO 2024 EURO ΕΘΝΙΚΗ ΣΚΩΤΙΑΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ