EURO DATA ANALYSIS

Euro 2024, Μόντριτς: Αυτά έκανε ο σπουδαίος μέσος στο διαφαινόμενο Last Dance με την Κροατία

Ο Λούκα Μόντριτς πανηγυρίζει το γκολ του κόντρα στην Ιταλία
Ο Λούκα Μόντριτς πανηγυρίζει το γκολ του κόντρα στην Ιταλία AP PHOTO/EBRAHIM NOROOZI

Η Κροατία έχασε στο φινάλε την πρόκριση με την Ιταλία και πλέον με θαύμα μπορεί να βρεθεί στους "16" του Euro 2024. Ο Λούκα Μόντριτς πάλεψε ωστόσο στο παιχνίδι με την Σκουάντρα Ατζούρα είδαμε (εκτός απροόπτου) την τελευταία του παράσταση με τη χρβάτσκα. Το SPORT24 σάς παρουσιάζει όσα έκανε ο σπουδαίος Κροάτης ποδοσφαιριστής.

Η Κροατία ήταν πιο απειλητική από την Ιταλία και βρήκε το γκολ που έψαχνε με τον Λούκα Μόντριτς, όμως στην τελευταία φάση ο Τζακάνι έσωσε την παρτίδα για την ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι που ισοφάρισε και πήρε εκείνη την πρόκριση στους "16" του Euro 2024.

Έτσι οι Κροάτες τερμάτισαν στην τρίτη θέση αλλά με δύο βαθμούς έχει μόνο μαθηματικές ελπίδες πρόκρισης στα νοκ-άουτ, κάτι που σημαίνει ότι ο Λούκα Μόντριτς έδωσε το τελευταίο του παιχνίδι με τη φανέλα της Κροατίας, στο οποίο έγινε και ο γηραιότερος σκόρερ στην ιστορία των Euro.

Ο σπουδαίος Κροάτης μέσος πάλεψε όλα τα λεπτά και σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου, όμως στο φινάλε η Κροατία δεν παίρνει αυτό που αξίζει βάσει της παρουσίας του.

Αυτά έκανε ο Λούκα Μόντριτς στην τελευταία του εμφάνιση με την Κροατία

Επί χάρτου ο Ζλάτκο Ντάλιτς παρέταξε τον Λούκα Μόντριτς ως δεξιό εσωτερικό μέσο σε διάταξη (4-3-3), όμως στην πράξη ο αρχηγός της χρβάτσκα είχε μια ελευθερία στις κινήσεις του και γι' αυτό συνέκλινε αρκετά στον άξονα, παίζοντας πιο μπροστά από τον Μπρόζοβιτς (11) και τον Κόβασιτς (8), όπως βλέπουμε στο γράφημα της Opta Stats / Perform.

Euro 2024, Μόντριτς: Αυτά έκανε ο σπουδαίος μέσος στο διαφαινόμενο Last Dance με την Κροατία
Το δίκτυο μεταβιβάσεων της Κροατίας κόντρα στην Ιταλία

Ο 39χρονος αρχηγός της Κροατίας έμεινε στο παιχνίδι μέχρι και το 80ο λεπτό, με τον Μάγερ να τον αντικαθιστά και ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 68 ενέργειες, με τρεις εξ αυτών (το πέναλτι, το γκολ) να είναι στην αντίπαλη περιοχή, ενώ απλώθηκε σχεδόν σε όλο το χορτάρι, παίρνοντας μέτρα και χαμηλά για να βοηθήσει στην ανάπτυξη των Κροατών.

Γι' αυτό το λόγο και στις μεταβιβάσεις του ήταν σχεδόν αψεγάδιαστος με 47/53 εύστοχες πάσες. Ωστόσο ο ίδιος δημιούργησε ελάχιστες τελικές (μόλις μια), καθώς συμμετείχε στο χτίσιμο των επιθέσεων από τα χαμηλά.

Euro 2024, Μόντριτς: Αυτά έκανε ο σπουδαίος μέσος στο διαφαινόμενο Last Dance με την Κροατία
Οι ενέργειες του Μόντριτς κόντρα στην Ιταλία

Κόντρα στην Ιταλία στην τελευταία (κατά τα φαινόμενα) εμφάνισή του, σκόραρε από κοντά ελάχιστα δευτερόλεπτα μετά το χαμένο πέναλτι που έπιασε ο Ντοναρούμα. Μαζί με αυτά τα δύο είχε κι άλλη μια προσπάθεια στο πρώτο μέρος με τη συνολική τους αξία να είναι 1.22 xGoals.

Παράλληλα προσπάθησε να συνεισφέρει και στο ανασταλτικό κομμάτι, δίνοντας μονομαχίες με τους Ιταλούς (είχε 2/6 κερδισμένες), δύο τάκλιν και δεν δέχθηκε καμία ντρίμπλα.

Δυστυχώς η 18χρονη πορεία του με την Κροατία σταματά με σκληρό τρόπο, ένα γκολ στο φινάλε. Αυτό δεν στερεί όσα σπουδαία έχει πετύχει σε 178 συμμετοχές με μια χώρα που έχει πετύχει σπουδαίες επιτυχίες σε Μουντιάλ (φιναλίστ το 2018, τρίτη το 2022) και Euro παρότι πρόκειται για μια σχετικά νεοσύστατη χώρα που μετρά 33 χρόνια ζωής ως ανεξάρτητη.

Οι πιο απίθανες στιγμές είναι στη Stoiximan… με πριμ στο bet builder, super ενισχυμένες αποδόσεις, πριμ στο παρολί και 0% γκανιότα!

TAGS EURO DATA ANALYSIS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΚΡΟΑΤΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ