EURO DATA ANALYSIS

Euro 2024: Ο αρχοντικός Μπέλιγχαμ μίλησε στις καθυστερήσεις για έκτη φορά φέτος και κράτησε όρθια την Αγγλία για την κούπα

Ο Τζουντ Μπέλιγχαμ πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε κόντρα στη Σλοβακία
Ο Τζουντ Μπέλιγχαμ πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε κόντρα στη Σλοβακία @ 2024 MATTHIAS SCHRADER / AP IMAGES

Ο Τζουντ Μπέλιγχαμ ήταν ο κορυφαίος παίκτης της Αγγλίας κόντρα στη Σλοβακία, καθώς έσωσε την παρτίδα στο 90+5' και τα τρία λιοντάρια πήραν την πρόκριση στην παράταση.

Η Αγγλία τα βρήκε σκούρα κόντρα στην ιδιαίτερα αξιόμαχη Σλοβακία, η οποία μέχρι και το 90+5' κρατούσε στα χέρια της μια τεράστια πρόκριση στους "8" του Euro 2024, ωστόσο εμφανίστηκε ο Τζουντ Μπέλιγχαμ, ο οποίος με ένα ψαλιδάκι ποίημα έστειλε το ματς στην παράταση.

Εκεί οι Άγγλοι συνέχισαν δυνατά και με τον Χάρι Κέιν έφεραν τούμπα το ματς για να προκριθούν εκείνοι στους "8", όπου θα βρουν μπροστά τους την Ελβετία.

MVP του ματς αναδείχθηκε ο μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης και δικαιολογημένα, καθώς έσωσε την παρτίδα. Μάλιστα το έκανε για έκτη φορά στην τρέχουσα σεζόν (τέσσερις για τη Ρεάλ, δύο για την Αγγλία), με την ομάδα του είτε να ισοφαρίζει (όπως έγινε κόντρα στη Σλοβακία) είτε να παίρνει προβάδισμα.

Όσα έκανε ο Τζουντ Μπέλιγχαμ όντρα στην Σλοβακία

Ο Σάουθγκεϊτ κράτησε τον Μπέλιγχαμ στο "10" (η μοναδική του αλλαγή ήταν ο Μέινου αντί του Γκάλαχερ). Ο μέσος της Ρεάλ είχε έναν πιο ελεύθερο ρόλο (10) και επειδή ο Χάρι Κέιν χρειάστηκε να κατέβει πιο χαμηλά στον αγωνιστικό χώρο (9), οι δυο παίκτες είχαν τις ενέργειές τους στους ίδιους χώρους, όπως φαίνεται στο γράφημα της Opta Stats / Perform.

Euro 2024: Ο αρχοντικός Μπέλιγχαμ μίλησε στις καθυστερήσεις για έκτη φορά φέτος και κράτησε όρθια την Αγγλία για την κούπα
Το δίκτυο μεταβιβάσεων της Αγγλίας κόντρα στη Σλοβακία

Ο Άγγλος μέσος έμεινε στο ματς μέχι και το ημίχρονο της παράτασης και ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 55 ενέργειες με την μπάλα και εννιά εξ αυτών στην περιοχή του Ντουμπράβκα (όπως το απίθανο ψαλιδάκι που σκόραρε στις καθυστερήσεις).

Ο 21χρονος μέσος είχε 26/30 εύστοχες πάσες, αλλά ήταν εντελώς άστοχος στα γεμίσματα που έκανε (0/3). Συνολικά είχε δύο τελικές στο παιχνίδι, άλλη μια στο 59' που κόπηκε από τους Σλοβάκους, ενώ το απίθανο γυριστό που πέτυχε είχε "αξία" 0.23 xGoals (και 0.36 xGoals στο σύνολο). Παράλληλα είχε 3/4 πετυχημένες ντρίμπλες, καθώς όταν επιχειρούσε να περνάει τους αντιπάλους του δεν είχε κανένα πρόβλημα να τους ξεπερνάει.

Euro 2024: Ο αρχοντικός Μπέλιγχαμ μίλησε στις καθυστερήσεις για έκτη φορά φέτος και κράτησε όρθια την Αγγλία για την κούπα
Οι ενέργειες του Μπέλιγχαμ κόντρα στην Σλοβακία

Παράλλλα έδωσε 21 μονομαχίες με τους μέσους της Σλοβακίας και βγήκε κερδισμένος στις 11 εξ αυτών. Τέλος όταν χρειάστηκε να αμυνθεί η Αγγλία (κάτι που έγινε σε πολύ μικρό διάστημα όσο έμεινε στο ματς), συνείσφερε με τέσσερα τάκλιν.

Προφανώς όλα τα παραπάνω θα είχαν πολύ μικρή σημασία, αν η Αγγλία δεν ισοφάριζε στο φινάλε. Όμως ο Μπέλιγχαμ το έκανε για έκτη φορά και η Αγγλία συνεχίζει τη μάχη της για το πρώτο ευρωπαϊκό της ιστορίας της.

Οι πιο απίθανες στιγμές είναι στη Stoiximan… με πριμ στο bet builder, super ενισχυμένες αποδόσεις, πριμ στο παρολί και 0% γκανιότα!

TAGS EURO DATA ANALYSIS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΑΓΓΛΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ