EURO 2024

Euro 2024: Ο Μάλεν έγινε μόλις ο τέταρτος παίκτης με 2+ γκολ σε ένα ματς, μπαίνοντας αλλαγή

Netherlands' Donyell Malen celebrates after scoring his side's third goal during a round of sixteen match between Romania and the Netherlands at the Euro 2024 soccer tournament in Munich, Germany, Tuesday, July 2, 2024. (AP Photo/Ariel Schalit)
Netherlands' Donyell Malen celebrates after scoring his side's third goal during a round of sixteen match between Romania and the Netherlands at the Euro 2024 soccer tournament in Munich, Germany, Tuesday, July 2, 2024. (AP Photo/Ariel Schalit) @2024 ARIEL SCHALIT/AP IMAGES

Ο Ντόνιελ Μάλεν πέρασε αλλαγή στο Ρουμανία - Ολλανδία και πρόλαβε να σκοράρει δις, για να μπει σε ένα κλειστό κλαμπ τεσσάρων μόλις ποδοσφαιριστών που έχουν σκοράρει τουλάχιστον δύο γκολ σε αγώνα Euro ερχόμενοι από τον πάγκο.

Ο Ντόνιελ Μάλεν ήταν η πρώτη αλλαγή του Ρόναλντ Κούμαν στο ματς απέναντι στην Ρουμανία, μπαίνοντας στο 46ο λεπτό αντί του Μπέρχβαϊν, με την παρουσία του να είναι καταλυτική για την άνετη επικράτηση της Ολλανδίας και τη θριαμβευτική πρόκρισή της στη φάση των 8 του Euro 2024.

Και αυτό γιατί στο 83ο λεπτό αξιοποίησε ιδανική ασίστ του Χάκπο και έκανε το 2-0 για τους οράνιε ενώ στο 90+3' έβαλε και το κερασάκι στην τούρτα, γράφοντας το τελικό 3-0 μέσα από ταχύτατη αντεπίθεση και άψογο σουτ εντός περιοχής.

Το εντυπωσιακό είναι πως με αυτά τα δύο γκολ έβαλε το όνομα του στο βιβλίο της ιστορίας του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, αφού εγινε μόλις ο τέταρτος παίκτης (τρίτος σε νοκ-άουτ ματς) που σκοράρει 2+ γκολ σε έναν αγώνα ερχόμενος από τον πάγκο.

Πρώτος που πέτυχε κάτι τέτοιο ήταν ο Ντίτερ Μίλερ που σημείωσε χατ-τρικ για την Δυτική Γερμανία στον ημιτελικό του 1976 κόντρα στην Γιουγκοσλαβία, ακολούθησε ο Όλιβερ Μπίρχοφ με τα δύο γκολ στον τελικό του 1996 απέναντι στην Τσεχία, ενώ ο αμέσως προηγούμενος ήταν ο Σάβο Μιλόσεβιτς με 2 γκολ ως μέλος της Γιουγκοσλαβίας/Μαυροβούνιο κόντρα στην Σλοβενία για τη φάση των ομίλων το 2000.

Ζούμε τη μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου με το Πάμε Στοίχημα στα καταστήματα ΟΠΑΠ και παίζουμε με τις καλύτερες αποδόσεις, special promos, ανανεωμένο bet builder αλλά και με football party με μια νέα προσφορά κάθε μέρα. Ευρωπαϊκό θα πει παίζουμε μαζί. Πάμε Στοίχημα στα καταστήματα ΟΠΑΠ.

18+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα |

TAGS EURO 2024 EURO ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ