EURO DATA ANALYSIS

Euro 2024: Ο Μουσιάλα συνεχίζει να λάμπει για τη Γερμανία με εντυπωσιακά ποσοστά ευστοχίας στις τελικές

Germany's Jamal Musiala celebrates after scoring his side's second goal during a round of sixteen match between Germany and Denmark at the Euro 2024 soccer tournament in Dortmund, Germany, Saturday, June 29, 2024. (AP Photo/Frank Augstein)
Ο Τζαμάλ Μουσιάλα πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε κόντρα στη Δανία @ 2024 FRANK AUGSTEIN / AP IMAGES

Το άστρο του Τζαμάλ Μουσιάλα συνεχίζει να φέγγει στο Euro 2024 καθώς η οικοδέσποινα Γερμανία πέταξε για τους "8" και περιμένει ενδεχομένως την Ισπανία, εκτός αν η Γεωργία κάνει το θαύμα.

Η Γερμανία ξεπέρασε το εμπόδιο της Δανίας με δύο γκολ στο δεύτερο μέρος και βρίσκεται στα προημιτελικά του Euro 2024 και απόψε θα μάθει τον αντίπαλό της εκεί.

Οι παίκτες του Γιούλιαν Νάγκελσμαν ήταν σε γενικές γραμμές καλύτεροι από τους Δανούς και πήραν δίκαια μια πρόκριση, την οποία σφράγισε ο Τζαμάλ Μουσιάλα που έκανε το 2-0, μετά το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Κάι Χάβερτς.

Ο 21χρονος μεσοεπιθετικός της Μπάγερν Μονάχου έφτασε τα τρία γκολ στο Euro και μαζί με τον Ζορζ Μικαουτάτζε της Γεωργίας είναι ο πρώτος σκόρερ του τουρνουά, συνεχίζω να λάμπει για τη "μανσάφτ".

Όσα έκανε ο Μουσιάλα κόντρα στη Δανία και τι χρειάστηκε για να φτάσει τα τρία γκολ στο Euro

Ο Νάγκελσμαν παρέταξε τη Γερμανία με το κλασικό 4-2-3-1 με τον νεαρό μεσοεπιθετικό να ξεκινάει από το αριστερό πτερό της μεσοεπιθετικής του γραμμής. Στο γράφημα της Opta Stats / Perform βλέπουμε ότι ο Μουσιάλα (10) ήταν στην πτέρυγα και πιο απομονωμένος από τους Χάβερτς (7), Γκιντογκάν (21) και Σανέ (19) που κινήθηκαν προς τα δεξιά, είχε όμως ως συμπαράσταση τα ανεβάσματα του Ράουμ (3) από την άμυνα.

Euro 2024: Ο Μουσιάλα συνεχίζει να λάμπει για τη Γερμανία με εντυπωσιακά ποσοστά ευστοχίας στις τελικές
Το δίκτυο μεταβιβάσεων της Γερμανίας κόντρα στη Δανία

Ο Μουσιάλα έμεινε στο παιχνίδι για 81 λεπτά ώστε να δώσει τη θέση του στον Φλοριάν Βιρτς και πρόλαβε να ολοκληρώσει το παιχνίδι με 48 ενέργειες με την μπάλα. Μόλις τρεις εξ αυτών ήταν στην περιοχή, από όπου πέτυχε και το γκολ που κλείδωσε την πρόκριση για τους Γερμανούς.

Η παρουσία του κόντρα στη Δανία σε γενικές γραμμές κινήθηκε σε ρηχά νερά, παρότι κατάφερε να σκοράρει. Συνολικά είχε 22/26 εύστοχες πάσες, χωρίς να φτιάξει κάποια τελική για τους συμπαίκτες του, ενώ κέρδισε σχεδόν τις μισές μονομαχίες που έδωσε (6/13).

Ένα αρνητικό στοιχείο της εμφάνισής του που τον κράτησε και σε ρηχά νερά ήταν δύο πετυχημένες ντρίμπλες που είχε σε εννιά προσπάθειες.

Euro 2024: Ο Μουσιάλα συνεχίζει να λάμπει για τη Γερμανία με εντυπωσιακά ποσοστά ευστοχίας στις τελικές
Οι ενέργειες του Μουσιάλα κόντρα στη Δανία

Κόντρα στη Δανία ο 21χρονος μεσοεπιθετικός επιχείρησε συνολικά δύο σουτ των οποίων η αξία έφτασε τα 0.4 xGoals. Πριν από το γκολ είχε επιχειρήσει να απειλήσει τον Σμάιχελ από μακρινή απόσταση, αλλά δεν κατάφερε να βρει στόχο.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο συνολικός χάρτης με τα γκολ που έχει πετύχει ο 21χρονος μεσοεπιθετικός της Μπάγερν. Ο Μουσιάλα έχει σε όλο το τουρνουά επτά τελικές και κατάφερε να σκοράρει στις τρεις εξ αυτών.

Euro 2024: Ο Μουσιάλα συνεχίζει να λάμπει για τη Γερμανία με εντυπωσιακά ποσοστά ευστοχίας στις τελικές
Όλα τα σουτ του Μουσιάλα στο Euro 2024

Συμπτωματικά τις τρεις φορές που εκτέλεσε μέσα από την αντίπαλη περιοχή κατάφερε να χριστεί σκόρερ, ενώ όσες επιχείρησε να σκοράρει εκτός αυτής, δεν κατάφερε να βρει δίχτυα.

Χωρίς να έχει εκτελέσει από την άσπρη βούλα, η αξία των τελικών προσπαθειών του Μουσιάλα είναι 0.83 xGoals, κάτι που δείχνει το σημαντικό ποσοστό ευστοχίας που έχει στο ματς, ενώ κατά μέσο όρο έχει 0.12 xGoals ανά τελική προσπάθεια.

Αυτός μαζί με τον Νίκολας Φίλκρουγκ έχουν οδηγήσει τη Γερμανία έως εδώ και φιλοδοξούν να το κάνουν μέχρι το τέρμα της πορείας που είναι στο Βερολίνο στις 14 Ιουλίου.

Οι πιο απίθανες στιγμές είναι στη Stoiximan… με πριμ στο bet builder, super ενισχυμένες αποδόσεις, πριμ στο παρολί και 0% γκανιότα!

TAGS EURO DATA ANALYSIS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ