EURO DATA ANALYSIS

Euro 2024: Ο πληθωρικός Χόιμπιεργκ έκανε πλάκα στους μέσους της Αγγλίας

Denmark's Pierre-Emile Hojbjerg celebrates at the end of the Euro 2020 soccer championship round of 16 match between Wales and Denmark at the Johan Cruyff ArenA in Amsterdam, Netherlands, Saturday, June 26, 2021. Denmark won 4-0. (Dean Mouhtaropoulos/Pool via AP)
Ο Πιέρ-Εμίλ Χόιμπιεργκ @ DEAN MOUHTAROPOULOS / POOL VIA AP

Ο Πιέρ-Εμίλ Χοίμπιεργκ πραγματοποίησε μια σπουδαία εμφάνιση κόντρα στην Αγγλία όντας ο κορυφαίος παίκτης της Δανίας κόντρα στην Αγγλία, παρότι όποια προσπάθεια εξαπέλυσε δεν παραβίασε την εστία του Πίκφορντ. Δείτε όσα έκανε ο μέσος της Τότεναμ.

Η Δανία στάθηκε εξαιρετικά κόντρα στην Αγγλία σαν ίση προς ίση και πάλεψε για το τρίποντο, όμως αυτό δεν ήρθε. Με το τελικό 1-1 συνεχίζει στον όμιλο με δύο βαθμούς και θα πάει για μια τελευταία ζαριά με τη Σερβία προκειμένου να προκριθεί στους "16" του Euro 2024.

Η ομάδα του Κάσπερ Χιούλμαντ αντέδρασε σθεναρά στο γκολ που πέτυχε ο Χάρι Κέιν και βρήκε την ισοφάριση με τον Μόρτεν Χιούλμαντ πριν από την εκπνοή του πρώτου μέρους. Στο δεύτερο μέρος αν και δεν μπήκε καλά στα πρώτα λεπτά, κατάφερε γρήγορα να το ισορροπήσει και μάλιστα είχε τις ευκαιρίες ακόμα και να πάρει το ματς.

Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Πιέρ-Εμίλ Χοίμπιεργκ που έκανε ένα εκπληκτικό παιχνίδι, δείχνοντας την κλάση του, αλλά και τις λύσεις που μπορεί να προσφέρει στη γραμμή πίσω από τον ηγέτη και μαέστρο της Δανίας, Κριστιάν Έρικσεν.

Η εμφάνιση του Χόιμπιεργκ κόντρα στην Αγγλία

Ο Χόιμπιεργκ έπαιξε δίδυμο στη μεσαία γραμμή με τον Μόρτεν Χιούλμαντ έχοντας τους Μέλε και Κρίστιανσεν στις δύο πτέρυγες σε αυτό το 3-4-1-2 που παρατάσσονται οι Δανοί. Στην πράξη όμως, όπως βλέπουμε στο γράφημα της Opta Stats / Perform ήταν μια τριάδα καθώς ο Χοίμπιεργκ (23) είχε πλησίον του τον Χιούλμαντ (21) και τον Μέλε (5) που συνέκλινε προς τον άξονα σε αντίθεση με τον Κρίστιανσεν (17) που έμεινε στη δική του γραμμή.

Euro 2024: Ο πληθωρικός Χόιμπιεργκ έκανε πλάκα στους μέσους της Αγγλίας

Ο Χόιμπιεργκ αγωνίστηκε σε όλο το 90λεπτο μιας και ήταν ο καλύτερος όλου του γηπέδου. Ο μέσος της Τότεναμ ολοκλήρωσε το ματς με 108 ενέργειες, έχοντας μόλις μια στην περιοχή του Πίκφορντ, μιας και ήταν πιο χαμηλά στο γήπεδο ενώ δεν δίσταζε να εκτελεί εκτός περιοχής.

Δοκίμασε το πόδι του συνολικά πέντε φορές, αναδεικνύοντας τα αντανακλαστικά του κίπερ της Αγγλίας σε ορισμένες περιπτώσεις, παρότι η συνολική "αξία" της απειλής του ήταν 0.11 xGoals. Συνολικά είχε 74/83 εύστοχες πάσες, οι περισσότερες εκ των οποίων στη μεσαία γραμμή, καθώς ανέλαβε κατά κύριο λόγο το χτίσιμο μιας επίθεσης και όχι τη δημιουργία ευκαιριών (εξ' ου και οι 0 key passes).

Euro 2024: Ο πληθωρικός Χόιμπιεργκ έκανε πλάκα στους μέσους της Αγγλίας

Αμυντικά στάθηκε εξαιρετικά και δεν είχε κανένα πρόβλημα να αναχαιτίσει τις επιθετικές προσπάθειες των παικτών του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ. Έδωσε 17 μονομαχίες και επικράτησε στις εννιά, ενώ είχε συνολικά έξι τάκλιν και τρία κλεψίματα, συνθέτοντας έτσι την αμυντική παράστασή του.

Μαζί με τον Χιούλμαντ έχει συνθέσει ένα εξαιρετικό δίδυμο στη μεσαία γραμμή, το οποίο μπορεί να υποστηρίξει την ποιότητα που υπάρχει στην επιθετική γραμμή, ώστε να επαναλάβει η Δανία μια εξαιρετική πορεία αντίστοιχη με του προηγούμενου Euro.

Οι πιο απίθανες στιγμές είναι στη Stoiximan… με πριμ στο bet builder, super ενισχυμένες αποδόσεις, πριμ στο παρολί και 0% γκανιότα!

TAGS EURO DATA ANALYSIS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΔΑΝΙΑΣ EURO
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ