EURO DATA ANALYSIS

Euro 2024: Ο Ρονάλντο απέτυχε να γίνει ο γηραιότερος σκόρερ των Euro, με αυτά τα νούμερα αποχώρησε από τη Γερμανία

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο στον αγώνα με τη Γαλλία
Ο Κριστιάνο Ρονάλντο στον αγώνα με τη Γαλλία @ 2024 MARTIN MEISSNER / AP IMAGES

Η Πορτογαλία δεν κατάφερε να νικήσει τη Γαλλία στα πέναλτι όπως έκανε με τη Σλοβενία και ο Κριστιάνο Ρονάλντο αποχωρεί από το Euro 2024 χωρίς γκολ, αποτυγχάνοντας να γίνει ο γηραιότερος σκόρερ στο πιθανό κλείσιμο της καριέρας του με την εθνική. Με αυτά τα νούμερα αποχωρεί ο Πορτογάλος σούπερ σταρ από τους Ίβηρες.

Γαλλία και Πορτογαλία δεν μπόρεσαν να λύσουν τις διαφορές τους σε κανονική διάρκεια και παράταση και οδηγήθηκαν στη διαδικασία των πέναλτι. Εκεί τη διαφορά έκανε το πέναλτι του Ζοάο Φέλιξ που σταμάτησε στο δοκάρι του Μενιάν, με τους μπλε να προκρίνονται στα ημιτελικά.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο όπως και με τη Σλοβενία έπαιξε σε όλο το ματς και εκτέλεσε πρώτος στη διαδικασία των πέναλτι, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα παρότι ο Μενιάν έπεσε στη σωστή πλευρά. Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ φεύγει χωρίς γκολ από τα γήπεδα της Γερμανίας, αποτυγχάνοντας να γίνει ο γηραιότερος σκόρερ στην ιστορία του τουρνουά, ένα ρεκόρ που περνάει οριστικά στα χέρια του Λούκα Μόντριτς.

Ο Ρονάλντο σε δηλώσεις του είχε γνωστοποιήσει ότι δεν θα δώσει το παρών στο επόμενο Euro (τότε θα έχει συμπληρώσει 43 χρόνια ζωής), ωστόσο παραμένει άγνωστο τι θα συμβεί με το Μουντιάλ του 2026 και αν εκεί θα κλείσει την καριέρα του με την εθνική του.

Έτσι έκλεισε ο Ρονάλντο την πορεία του στο Euro 2024

Ο αστέρας της Αλ Νασρ είχε σκοράρει σε όλα τα διεθνή τουρνουά με την Πορτογαλία από το Euro 2004 στα γήπεδα της χώρας του μέχρι και το Μουντιάλ του 2022, έχοντας συνολικά 22 γκολ σε αυτά τα δέκα τουρνουά. Το Euro 2024 ήταν το 11ο και σε αυτό απέτυχε να σκοράρει.

Ο Πορτογάλος φορ έκλεισε το τουρνουά, έχοντας παίξει σε όλα τα ματς με τον Ρομπέρτο Μαρτίνεθ να τον αποσύρει στον πάγκο μετά από 66 λεπτά αγώνα κόντρα στη Γεωργία (σε όλα τα άλλα τα παιχνίδια έμεινε μέχρι το φινάλε).

Συνολικά έκλεισε το τουρνουά με 23 τελικές, οι περισσότερες εξ αυτών μέσα από την περιοχή, ενώ δεν δίστασε να δοκιμάσει το πόδι του από μακριά, όπως βλέπουμε στο γράφημα της Opta Stats / Perform με όλα τα σουτ που επιχείρησε στο τουρνουά.

Euro 2024: Ο Ρονάλντο απέτυχε να γίνει ο γηραιότερος σκόρερ των Euro, με αυτά τα νούμερα αποχώρησε από τη Γερμανία
Οι τελικές και τα xGoals του Ρονάλντο στο Euro 2024

Η συνολική αξία των προσπαθειών του ήταν 2.81 xGoals, με τον Πορτογάλο να αποτυγχάνει να σκοράρει. Η μέση αξία των τελικών προσπαθειών του ήταν 0.08 xGoals.

Φυσικά σε αυτά τα νούμερα δεν υπολογίζεται το χαμένο πέναλτι που είχε στην παράταση με τη Σλοβενία (ή αν προτιμάτε που έπιασε ο Όμπλακ), το οποίο ανεβάζει τα νούμερά του σε 3.6 xGoals και 0.15 xGoals τον μέσο όρο της τελικής του.

Αυτός ήταν ο επίλογος του Ρονάλντο στο Euro που έψαχνε το γκολ για ένα ακόμα ρεκόρ (από τα πολλά που κατέχει στην ήδη πλούσια καριέρα του). Μένει να φανεί αν θα είναι και το κύκνειο άσμα της καριέρας του στην εθνική του ή θα συνεχίσει για ένα Last Dance για το Μουντιάλ του 2026.

Οι πιο απίθανες στιγμές είναι στη Stoiximan… με πριμ στο bet builder, super ενισχυμένες αποδόσεις, πριμ στο παρολί και 0% γκανιότα!

TAGS EURO DATA ANALYSIS ΚΡΙΣΤΙΑΝΟ ΡΟΝΑΛΝΤΟ ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ