EURO DATA ANALYSIS

Euro 2024: Ο Βάργκας έκανε την εμφάνιση της καριέρας του με την Ελβετία, έτσι ισοπέδωσε τους Ιταλούς

Switzerland's Ruben Vargas celebrates after scoring his side's second goal during a round of sixteen match between Switzerland and Italy at the Euro 2024 soccer tournament in Berlin, Germany, Saturday, June 29, 2024. (AP Photo/Ariel Schalit)
Ο Βάργκας πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε κόντρα στην Ιταλία @ 2024 ARIEL SCHALIT / AP IMAGES

Ο Ρούμπεν Βάργκας ήταν ο κορυφαίος της Ελβετίας στην ιστορική επικράτηση επί της Ιταλίας, καθώς είχε την ασίστ στο πρώτο γκολ, αλλά και την αριστουργηματική εκτέλεση στο δεύτερο.

Η Ελβετία ήταν η πρώτη ομάδα που έκλεισε θέση στους "8" του Euro 2024, καθώς επικράτησε 2-0 της Ιταλίας στο Βερολίνο. Οι παίκτες του Μουράτ Γιακίν ισοπέδωσαν τη Σκουάντρα Ατζούρα που έγινε ελάχιστες φορές απειλητική στο παιχνίδι και μοιραία δεν συνεχίζει στη διοργάνωση.

Ο MVP του αγώνα ήταν ο Ρούμπεν Βάργκας που είχε την ασίστ στο πρώτο γκολ και σημείωσε ο ίδιος το δεύτερο, πραγματοποιώντας την καλύτερη εμφάνιση με την Εθνική του. Στο παρελθόν άλλη μια φορά είχε ένα γκολ και μια ασίστ και αυτή ήταν σε παιχνίδι με το Γιβραλτάρ.

Ο 25χρονος μεσοεπιθετικός της Άουγκσμπουργκ αποτέλεσε το κλειδί για την ομάδα του Μουράτ Γιακίν προκειμένου αυτή να φτάσει στους "8" για δεύτερο σερί Euro.

Αυτά έκανε ο Ρούμπεν Βάρκας κόντρα στην Ιταλία

Ο Μουράτ Γιακίν παρέταξε την Ελβετία με διάταξη 3-4-3, με τον μεσοεπιθετικό της Άουγκσμπουργκ να παίζει στο αριστερό άκρο της επίθεσης, τον Ρίντερ δεξιά και τον Εμπολό στην κορυφή. Στην πράξη όμως σε αντίθεση με τον Ρίντερ (26) που ήταν στον άξονα στο πλάι του Εμπολό (7), εκείνος έμεινε αρκετά στην πτέρυγα (17), έχοντας κοντά του και τον Εμπίσερ, όπως φαίνεται και στο γράφημα της Opta Stats / Perform.

Euro 2024: Ο Βάργκας έκανε την εμφάνιση της καριέρας του με την Ελβετία, έτσι ισοπέδωσε τους Ιταλούς
Το δίκτυο μεταβιβάσεων της Ελβετίας κόντρα στην Ιταλία

Ο Γιακίν κράτησε τον Βάργκας στο παιχνίδι μέχρι και το 71ο λεπτό για να ρίξει στο ματς τον Στίβεν Τσούμπερ της ΑΕΚ στα τελευταία λεπτά. Ο 25χρονος μεσοεπιθετικός της Άουγκσμπουργκ ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 42 ενέργειες με την μπάλα, με τρεις εξ αυτών στην περιοχή, από όπου σκόραρε.

Ο Βάργκας σκόραρε στη μοναδική τελική που είχε στο παιχνίδι, η οποία είχε αξία 0.03 xGoals, δείγμα του πόσο δύσκολο ήταν το γκολ που πέτυχε, στο οποίο έβαλε την κατάλληλη δύναμη και τα κατάλληλα φάλτσα. Ο Ελβετός ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 26/29 εύστοχες πάσες και δημιούργησε δύο ευκαιρίες για τους συμπαίκτες του.

Euro 2024: Ο Βάργκας έκανε την εμφάνιση της καριέρας του με την Ελβετία, έτσι ισοπέδωσε τους Ιταλούς
Οι ενέργειες του Ρούμπεν Βάργκας κόντρα στην Ιταλία

Η μια ήταν η πάσα στον Ρέμο Φρόιλερ, η οποία ήταν μια μεγάλη ευκαιρία και την εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο ο μέσος της Μπολόνια που σκόραρε. Παράλληλα στο επιθετικό κομμάτι ολοκλήρωσε την εμφάνισή του με μια πετυχημένη ντρίμπλα στις δύο απόπειρες.

Αμυντικά η Ελβετία χρειάστηκε να κάνει λίγα πράγματα κόντρα στην Ιταλία, όμως ο ίδιος υπήρξαν φορές που γύρισε στην άμυνα για να προσφέρει βοήθεια, με αποτέλεσμα να συνδράμει με ένα κλέψιμο, ένα τάκλιν και μια απομάκρυνση από δύσκολη κατάσταση.

Σε ένα από τα πιο ιστορικά παιχνίδια της εθνικής Ελβετίας, ο Ρουμπέν Βάργκας έβαλε φαρδιά πλατιά τη σφραγίδα του, στην κορυφαία του εμφάνιση (τουλάχιστον σε επίπεδο ουσίας) με τα χρώματα της χώρας του.

Οι πιο απίθανες στιγμές είναι στη Stoiximan… με πριμ στο bet builder, super ενισχυμένες αποδόσεις, πριμ στο παρολί και 0% γκανιότα!

TAGS EURO DATA ANALYSIS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΒΕΤΙΑΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ