EURO DATA ANALYSIS

Euro 2024: Ο Ζίβκοβιτς ήταν ο MVP της Σερβίας στο ματς που έσωσε την παρτίδα στο φινάλε

Serbia's Andrija Zivkovic controls the ball during a Group C match between Serbia and England at the Euro 2024 soccer tournament in Gelsenkirchen, Germany, Sunday, June 16, 2024. (AP Photo/Andreea Alexandru)
Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς @ 2024 ANDREEA ALEXANDRU / AP IMAGES

Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς ήταν ο κορυφαίος της εθνικής Σερβίας στην αναμέτρηση με τη Σλοβενία, δείχνοντας ότι μπορεί να ανταποκριθεί σε θέση full back ακόμα και στο υψηλότερο επίπεδο.

Η Σερβία έπρεπε να πάρει οπωσδήποτε αποτέλεσμα κόντρα στη Σλοβενία ώστε να μείνει ζωντανή στη μάχη που δίνει για την πρόκριση στους "16" του Euro 2024, ωστόσο το πήρε με καρδιοχτύπι, καθώς κατάφερε να ισοφαρίσει στην τελευταία φάση του αγώνα.

Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς (όπως και ο Φίλιπ Μλαντένοβιτς μιας και ο Κόστιτς χάνει το υπόλοιπο του τουρνουά) ξεκίνησε βασικός στη συνηθισμένη θέση που τον χρησιμοποιεί ο Στόικοβιτς, αυτή τη δεξιού full back. Μια θέση που τον έχουμε δει απειροελάχιστα στον ΠΑΟΚ, μιας και ο Λουτσέσκου δεν χρησιμοποιεί παίκτες που να παίρνουν όλη την πλευρά.

Ο 27χρονος μεσοεπιθετικός παρότι ξεχωρίζει για τις επιθετικές αρετές που έχει στο παιχνίδι, κόντρα στους Σλοβένους μπόρεσε να βοηθήσει και στην άμυνα.

Όσα έκανε ο Ζίβκοβιτς κόντρα στη Σερβία

Οι ενέργειες του Ζίβκοβιτς απλώνονται σε όλη τη δεξιά πτέρυγα, όπως φαίνεται στο γράφημα της Opta Stats / Perform, με τον μεσοεπιθετικό του Δικεφάλου να συγκλίνει ελάχιστα προς τον άξονα. Μάλιστα ήταν ακριβώς στην ίδια ευθεία με τον Μλαντένοβιτς που οι δύο τους είχαν τον ίδιο ρόλο σε αντίθετη πτέρυγα.

Euro 2024: Ο Ζίβκοβιτς ήταν ο MVP της Σερβίας στο ματς που έσωσε την παρτίδα στο φινάλε

Ο Ζίβκοβιτς έμεινε στο ματς μέχρι και το 82ο λεπτό όταν πέρασε στο ματς ο Βέλικο Μπιρμάντσεβιτς. Από το χορτάρι της Allianz Arena αποχώρησε έχοντας 70 ενέργειες με την μπάλα, μόλις η μια όμως στην αντίπαλη περιοχή.

Euro 2024: Ο Ζίβκοβιτς ήταν ο MVP της Σερβίας στο ματς που έσωσε την παρτίδα στο φινάλε
Οι ενέργειες του Ζίβκοβιτς κόντρα στη Σλοβενία

Εκεί που συνέβαλε τα μέγιστα ήταν στη δημιουργία ευκαιριών, έχοντας στο σύνολο τρεις εκ των οποίων οι δύο ήταν μεγάλες ευκαιρίες. Η "αξία" των ευκαιριών που έφτιαξε ο Ζίβκοβιτς ήταν 0.61 xAssist. Γενικότερα είχε μεγάλη ακρίβεια στις μεταβιβάσεις του, καθώς είχε 41/44 εύστοχες πάσες, παρότι οι μισές ήταν στην επίθεση.

Παράλληλα ο Σέρβος πλαισίωσε την εμφάνισή του με δύο πετυχημένες ντρίμπλες (στις τέσσερις απόπειρες), είχε 3/6 κερδισμένες μονομαχίες στο έδαφος.

Σε αντίθεση με τον Ζίβκοβιτς ο Φίλιπ Μλαντένοβιτς του Παναθηναϊκού και ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς της ΑΕΚ, μοιράστηκαν τη θέση του αριστερού full back στα δύο ημίχρονα, αλλά κανείς τους δεν μπόρεσε να ξεχωρίσει όπως ο Ζίβκοβιτς.

Οι πιο απίθανες στιγμές είναι στη Stoiximan… με πριμ στο bet builder, super ενισχυμένες αποδόσεις, πριμ στο παρολί και 0% γκανιότα!

TAGS EURO DATA ANALYSIS EURO ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΣΕΡΒΙΑΣ ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ