EURO DATA ANALYSIS

Euro 2024: Οι λόγοι που ο Λουκάκου είναι ο πιο άτυχος επιθετικός της διοργάνωσης

Belgium's Youri Tielemans (8) is congratulated by Romelu Lukaku after scoring his side's opening goal during a Group E match between Belgium and Romania at the Euro 2024 soccer tournament in Cologne, Germany, Saturday, June 22, 2024. (AP Photo/Andreea Alexandru)
Belgium's Youri Tielemans (8) is congratulated by Romelu Lukaku after scoring his side's opening goal during a Group E match between Belgium and Romania at the Euro 2024 soccer tournament in Cologne, Germany, Saturday, June 22, 2024. (AP Photo/Andreea Alexandru) AP

Ο Λουκάκου είναι από τους πιο απειλητικός παίκτες του Euro 2024, βρίσκει συνεχώς τελικές, αλλά του λείπει το πρώτο και πολυπόθητο γκολ.

Το Βέλγιο, έστω και δύσκολα, με τέσσερις πόντους πήρε την πρόκριση για τη φάση των 16 του Euro 2024. Το έργο των Red Devils από εδώ και πέρα είναι... βουνό, καθώς έχουν μπροστά τους ένα εκ των φαβορί για την κατάκτηση της κούπας, την Γαλλία.

Τα "φώτα" στο 0-0 απέναντι στην Ουκρανία, όπως ήταν φυσικό, έπεσαν πάνω στον Ρομελού Λουκάκου. Ο Βέλγος επιθετικός είναι από τους... άτυχους της διοργάνωσης. Τρεις φορές έχει βρει δίχτυα και τρεις φορές το VAR τού έχει στερήσει το γκολ.

Στο ματς με την Ουκρανία είχε δύο τελικές, οι οποίες άξιζαν 0.42xG. Ήταν φυσικά ο πιο απειλητικός ποδοσφαιριστής της αναμέτρησης. Όμως, πάλι γκολ δεν κατάφερε να πετύχει.

Στο γράφημα της Opta/Stats Perform, μπορείτε να δείτε όλες τις τελικές του και τα xGoals στη φάση των ομίλων.

Οι τελικές και τα xGoals του Λουκάκου στη φάση των ομίλων
Οι τελικές και τα xGoals του Λουκάκου στη φάση των ομίλων

Ο Λουκάκου έχει συνολικά δέκα τελικές, δεύτερη καλύτερη επίδοση σε όλη τη διοργάνωση, την οποία μοιράζεται μαζί με άλλους παίκτες. Επιπλέον, έχει επτά τελικές στον στόχο, τις περισσότερες από κάθε άλλον ποδοσφαιριστή στο Euro 2024.

Επίσης, με 1.67xG είναι ο δεύτερος πιο απειλητικός παίκτης της διοργάνωσης, εάν δεν υπολογίζουμε τις εκτελέσεις των πέναλτι, πίσω από τον Αντουάν Γκριεζμάν (1.84xG). O Λουκάκου έχει επιπλέον 23 ενέργειες στην αντίπαλη περιοχή και είναι ο τρίτος κορυφαίος στο Euro 2024 σε αυτόν τον τομέα. Ωστόσο, τού λείπει όσο τίποτα το γκολ.

Η συνέχεια είναι δύσκολη, το Βέλγιο χρειάζεται την υπέρβαση κόντρα στην Γαλλία. Φυσικά, σε μία τέτοια συνθήκη οι Red Devils θέλουν από τον Λουκάκου να βρει το πολυπόθητο γκολ.

Οι πιο απίθανες στιγμές είναι στη Stoiximan… με πριμ στο bet builder, super ενισχυμένες αποδόσεις, πριμ στο παρολί και 0% γκανιότα!

TAGS EURO DATA ANALYSIS ΕΘΝΙΚΗ ΒΕΛΓΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗ ΒΕΛΓΙΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ